CitizenGO Hrvatska

Učinkovita borba protiv nasilja, osobito protiv nasilja nad djecom i nad ženama temeljna je za stabilnu i sretnu Hrvatsku. Ne možemo dopustiti iskorištavanje borbe protiv nasilja u svrhu nametanja rodne ideologije. Upravo to bi se dogodilo ratifikacijom Istanbulske konvencije.

Hrvatski zakoni već sadrže odredbe o sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u obitelji a 7. srpnja 2017. Sabor je donio novi Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji, koji je usklađen s pozitivnim odredbama Istanbulske konvencije. Dakle, Hrvatskoj nije potrebna ratifikacija Istanbulske konvencije već učinkovita provedba postojećih zakona.

Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva, član HDZ-a, 20. studenog je za RTL izjavio kako ne vidi razlog zašto HZZO ne bi financirao operacije promjene spola transrodnih osoba! Želimo da se naš novac daje za lijekove i liječenje bolesne djece, starih, mladih i dr., razvoja palijativne skrbi u RH, a ne za ostvarivanje želja osoba koje žele mijenjati svoj spol.

Erste banka je u sklopu promidžbene kampanje „Hrvatska treba ljude koji vjeruju u sebe“ promovirala video spot kojim promiče transrodnost i homoseksualni stil života. Služeći se dobro poznatom pjesmom „To je tvoja zemlja“ u izvedbi Vice Vukova, Erste banka, poručuje kako su homoseksualni stil života kao i transrodnost uobičajen i poželjan životni stil u „mojoj zemlji“.

Međutim, u zemlji kojoj Vice Vukov pjeva, Hrvatskoj, građani su na referendumu o braku jasno poručili kako je brak zajednica žene i muškarca te najbolje mjesto za odgoj djece. Unatoč neprestanim napadima na slobodu govora svih koji se zalažu za obitelj, temeljnu stanicu društva i unatoč vrlo čestom govoru mržnje velikog broja medija prema svima koji zagovaraju pravo na život, pravo djeteta na majku i oca, pravo na slobodu govora, mišljenja i vjerovanja građani naše zemlje vjeruju i bore se za svoje vrijednosti.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, ispričala se što prema novom Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona obitelj čine otac, majka i njihova djeca! Protiv te definicije obitelji ustali su najjači lobisti LGBTQ propagande - Zagreb Pride, B.a.b.e., Adopta i dr., a mediji proširili laž o Obiteljskom zakonu! Kako bi zaštitili obitelj i najbolji interes svakog djeteta, potpišite ovu peticiju za vraćanje definicije obitelji i povučenog Obiteljskog zakona u daljnju proceduru za usvajanje.

+++ 28. srpnja, nakon što su isključeni aparati koji su mu omogućavali disanje, umro je Charlie Gard +++

U RH između 30.000 – 40.000 radnika radi nedjeljom i blagdanima bez gotovo ikakve novčane naknade koja je prikladna za rad „slobodnim danima“! To omogućuje hrvatski Zakon o radu koji se smatra jednim od najliberalnijih zakona koji daje slobodu poslodavcu samostalno odlučivanje o radnom vremenu, a da pri tome nedjelje i blagdane može platiti samo 1kn više jer hrvatsko zakonodavstvo ne propisuje minimalni iznos naknade za rad nedjeljom i blagdanom.

U Hrvatskoj poslodavac može odrediti radno vrijeme od 0-24 sata i tu ima potpunu slobodu koju mu je dala država. Neradna nedjelja i dostojanstveno radno vrijeme su od velikog značenja za građane i radnike RH. Potpišite peticiju Ministarstvu rada i mirovniskog sustava kojim tražimo izradu Zakona o radu koji će poštivati dostojanstvo i zdravlje svakog radnika.

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.

PODRŠKA THOMPSONU

Potpišite peticiju i zatražite Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da reagira na sustavnu diskriminaciju Thomspona kao i stigmatizaciju njegovih slušatelja kao desničarskih ekstremista.

Nakon što je Mađarska početkom travnja po ubrzanom postupku izglasala zakon koji bi mogao dovesti do zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU), koje je 1991.

U prijedlogu Nacionalne strategije za zaštitu od nasilja u obitelji (dalje: Strategija) se navode odredbe Istanbulske konvencije koja pod krinkom nasilja nad ženama uvodi rodnu ideologiju u medije, formalno obrazovanje (osnovne i srednje škole) i hrvatsko zakonodavstvo.

HRT je u sklopu programa za djecu i mlade pokrenula novi portal pod nazivom „Projekt drugi“, namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima. „Projekt drugi“ promovira rodnu ideologiju, redefiniranje braka i obitelji te LGBTQ životni stil.

Na internetskoj stranici amazon.com (koja je danas najveća internetska trgovina na svijetu) u prodaji je moguće kupiti otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske.

18.siječnja 2017. primili smo poruku od Murad Ismaela direktora i člana odbora Yazade:

Poštovani,

30. siječnja 2017.

Sud u Sudanu je, 29. siječnja, osudio Petra Jašeka na 20 godina zatvora zbog špijunaže i drugih zločina. Nepravedno je proglašen krivim po svim točkama optužbe.

Iako je izbjegao smrtnoj kazni, ne možemo se pomiriti s činjenicom da će nevina osoba 20 godina provesti u zastrašujućim sudanskim zatvorima.

Hrvatska je tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a u studenom ove godine podržala osnivanje ureda “stručnjaka za LGBT” u UN-u.

Međunarodne skupine koje pri UN-u promiču pobačaj prije nekoliko tjedana predale su zahtjev za obilježavanje međunarodnog dana sigurnog pobačaja koji bi se prema njihovu zahtjevu trebao obilježavati svake godine 28. rujna.
Sigurni pobačaj ne postoji. Svaka „uspješna“ procedura uzrokuje smrt barem jedne osobe: nerođenog djeteta u majčinoj utrobi. Proglašenjem dana sigurnog pobačaja želi se ublažiti činjenica onoga što pobačaj donosi: smrt djeteta te veliku mogućnost teških fizičkih i psihičkih posljedica za ženu.
Pridružite se tisućama osoba i zatražite odbijanje ovog strašnog prijedloga.
Pošaljimo zajedno jasnu poruku UN-u: nema sigurnog pobačaja - ubijanje nevinih ljudskih bića protiv je temeljnog ljudskog prava: prava na život.

dr Katarzyna Jachimowicz otpuštena je nakon što je sukladno svojoj savjesti odbijala sudjelovati u izvođenju pobačaja. Dr. Jachimowitcz, Poljakinja koja živi i radi u Norveškoj, otpuštena je nakon što je, sukladno svojoj savjesti odbila sudjelovati u pobačajima.

Uprava klinike je od početka radnog odnosa bila upoznata sa stavovima dr. Jachimowicz. U Norevškoj doktori obiteljske medicine također sudjeluju u izdavanju spirale ženama. Spirala svojim djelovanjem između ostalih učinaka djeluje abortivno budući da sprječava ugnježđenje oplođene jajne stanice u maternicu i tako izaziva smrt ploda te ju je dr. Jachimowitcz odbila koristiti u svojoj liječničkoj praksi. Nakon izmjena norveškog zakona o pravu na priziv savjesti doktorica je otpuštena sa svog radnog mjesta iako tijekom 20 godina prakse na njen rad nije postojala niti jedna pritužba.

Nacrt Veld izvješća poziva na uvođenje sankcija za osobe i države članice EU koje demokratske vrijednosti nisu uskladile s povlasticama koje dio političke EU elite svakodnevno pokušava promovirati kao "vrijednosti" Brusselsa. Usvajanje ovog izvješća protivno je međunarodnim sporazumima s državama članicama, te bi im ukinulo pravo na odlučivanje u svim temama u kojima bi mogle odlučiti drukčije od spomenutih društvenih „vrijednosti“. Npr. Poljska, Mađarska lii Hrvatska bi u slučaju da navedeno izvješće bude prihvaćeno mogle biti sankcionirane od strane EU jer ne prihvaćaju redefiniranje braka ili surogatstvo.
Ovo izvješće zapravo ugrožava pravo na djelovanje sukladno savjesti svakog pojedinca koji živi na području država članica EU.

Potpišite peticiju: