Pomilovanje Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla

Predsjedniku Sudana Omar Hasan al-Bashir

 

Pomilovanje Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla

050,000
  27,432
 
27,432 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.

Pomilovanje Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla

Krajem veljače, predsjednik Sudana Omar Hasan al-Bashir pomilovao je češkog državljanina i humanitarca Petra Jašeka. Jašek je proveo 14 mjeseci u sudanskim zatvorima.

Uz njega su pritvoreni Hassan Kodi i Abdulmonem Abdulmawla koji su i dalje u zatvoru. Sud u Khartoum ih je 29. siječnja 2017.  osudio na 12 godina zatvora jer su, smatra sud, pomagali Jašeku u špijunaži.

Hassan Kodi i Abdulmonem Abdulmawl su i dalje u zatvoru jer je njihov slučaj privukao manje međunarodne paženje i podrške od slučaja Petra Jašeka, jer su sudanski državljani.

Petr Jašek je u razgovoru sa CitizenGO-om izrazio zahvalnost za podršku stotina tisuća osoba iz cijelog svijeta koji su potpisali peticiju za njegovo oslobođenje ali je napomenuo da ne zaboravimo Hassana Kodia i Abdulmonema Abdulmawla:

„Iako sam oslobođen moje je srce i dalje u zatvoru s mojom braćom Hasanom i Abdulmonemom. Oni su i dalje u zatvoru u Khartoumu. Moramo nastaviti kampanju za njihovo oslobođenje, dok god ne budu oslobođeni.“

Potpisujući ovu peticiju pozivate sudanskog predsjednika Omara Hasana al Bashira da bez odgađanja pomiluje i pusti pastora Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla.

Predstavnici CitizenGO-a će osobno dostaviti potpise ove peticije različitim institucijama Europske unije. Peticija je usmjerena na adrese Visoke  predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicu Mogherini, delegaciju Republike Sudan pri Europskoj Uniji Europarlametnarce koje su podržali oslobađanje Petra Jašeka i one koji podržavaju trenutne napore za oslobađanje pastora Hassan Kodija i studenta Abdulmonema Abdulmawla.

+ Letter to:

Sign this petition now!

 
Please enter your first name
Please enter your last name
Please enter your email
Please enter your country
Please enter your zip code
CitizenGO will protect your privacy and will keep you informed on this and other campaigns.

Pomilovanje Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla

Krajem veljače ove godine, pomilovali ste i oslobodili češkog državljanina, humanitarca i misionara Petra Jašeka. Međutim, dva državljanina Sudana pastor Hassan Kodi i student Abdulmonem Abdulmawla i dalje su u zatvoru.

Tražimo od vas puštanje i pomilovanje pastora Hassan Kodi i studenta Abdulmonem Abdulmawla u što kraćem roku.

Čvrsto smo uvjereni kako će žalba njihovih odvjetnika dokazati njihovu nevinost. Molimo vas, nemojte dozvoliti da nevini ljudi bezrazložno provode vrijeme u zatvoru.

Molim vas, pokažite velikodušnost Sudana i sudanskog naroda kao i vaše administracije puštajući pastora Hassan Kodija i studenta Abdulmonema Abdulmawla!

Predstavnici CitizenGO-a će osobno dostaviti potpise ove peticije u više institucija EU. Peticija je usmjerena na adrese Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicu Mogherini, delegaciju Republike Sudan pri Europskoj Uniji Europarlamentarce koje su podržali oslobađanje Petra Jašeka i one koji podržavaju trenutne napore za oslobađanje pastora Hassan Kodija i studenta Abdulmonema Abdulmawla.

Sincerely,
[Your Name]

Pomilovanje Hassana Kodija i Abdulmonema Abdulmawla

Sign this petition now!

050,000
  27,432
 
27,432 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.