Pán prezident, prosím, omilostite a prepustite Hassana Kodiho a Abdulmonema Abdulmawla!

Milosť pre kolegov Petra Jaška

27,431 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.

Petr Jašek je slobodný, ale vo väzení sú stále dvaja Sudánci, ktorí sú za napomáhanie Petrovi odsúdení na 12 rokov väzenia. Žiadajme úplnú spravodlivosť a oslobodenie aj pre nich!

Ako už viete, Vaše a naše modlitby a všetky iniciatívy za oslobodenie kresťanského humanitárneho pracovníka Petra Jašeka preniesli vytúžené ovocie. Vo februári 2017 sudánsky prezident Omar Hasan al-Bashir po štrnástich mesiacoch v sudánskom väzení omilostil Petra a umožnil mu návrat k jeho rodine do Čiech. Avšak, pastor Hassan Kodi a geológ Abdulmonem Abdulmawla, ktorí boli odsúdení za napomáhanie Petrovi Jašekovi, ostali naďalej vo väzení v Sudáne. Podľa rozsudku zo dňa 29.1. 2017, boli odsúdení na trest 12 rokov väzenia za pomoc Petrovi Jašekovi v jeho údajnej špionáži a ďalších vykonštruovaných zločinoch proti Sudánu.

Nie je správne aby títo dobrí muži ostali vo väzení len pre to, že ich prípad nemá taký medzinárodný ohlas ako u Petra Jašeka, lebo sú sudánskej národnosti.

V tejto záležitosti, sám Peter Jašek povedal pre CitizenGO, že je veľmi vďačný za podporu státisícov ľudí z celého sveta, ktorí podpísali petíciu na jeho prepustenie, ale že nesmieme zabudnúť na Pastora Hassana Kodiho and Abdulmonema Abdulmawla.

"Aj keď mňa prepustili, moje srdce je stále vo väzení s bratmi Hassanom a Abdulmonemom, ktorí sú naďalej väznení v Khartoume. Musíme pokračovať v kampani za ich prepustenie, kým nebudú oslobodení," povedal Jašek.

Podpísaním tejto petície, žiadame Sudánskeho prezidenta Omara Hasana al-Bashira, aby rovnako ako udelil milosť Petrovi Jašekovi, omilostil a prepustil aj pastora Hassana Kodiho a Abdulmonema  Abdulmawla.

Ďakujeme za podpísanie petície!

Súvisiace informácie:

Petícia na záchranu Petra Jaška http://citizengo.org/sk/pr/38431-zachranme_Petra_Jaska

Sign this petition now!

CitizenGO will protect your privacy and will keep you informed on this and other campaigns.

Vážený pán prezident, Omar Hasan al-Bashir,

ďakujeme, že ste vo februári 2017 omilostili českého humanitárneho pracovníka Petra Jašeka a nariadili jeho prepustenie.

Avšak, dva občania Sudanu, spolupracovníci Petra Jašeka, Pastor Hassan Kodi a študent Abdulmonem Abdulmawla, sú stále vo väzení.

Žiadame Vás o milosť a skoré prepustenie pastora Hassana Kodiho a Abdulmonema Abdulmawla!

Prosím, nedovoľte, aby títo nevinní muži ostali bezdôvodne vo väzení.

Sincerely,
[Your Name]

Sign this petition now!

27,431 people have signed. Help us reach 50,000 signatures.