Ratujmy Charliego Garda – 10 - miesięcznego chłopca skazanego na śmierć w londyńskim szpitalu

PETYCJA DO SZPITALA NA ORMOND STREET

553,550 people have signed. Help us reach 1,000,000 signatures.

Właśnie zostaliśmy poinformowani o przełomie w walce o życie Charliego! Londyński szpital na Great Ormond Street poprosił Sąd Najwyższy o ponowną rozprawę. Wstępna rozprawa odbędzie się w poniedziałek, 10 lipca i prawdopodobnie będzie kontynuowana w czwartek. Jest to znak, że szpital w końcu przyznaje, iż Charlie zasługuje na szanse otrzymania leczenia w zgodzie z życzeniem swoich rodziców.

Dziękujemy za Państwa wysiłki w imieniu Charliego! Prosimy o podpisanie tej petycji i podzielenie się nią z Państwa przyjaciółmi. Musimy  utrzymać siłę tej kampanii!

Charlie Gard, 10 – miesięczne niemowlę zostanie wkrótce odłączone od aparatury podtrzymującej życie w londyńskim szpitalu na Great Ormond Street.

Rodzice Charliego, Connie i Chris, właśnie przegrali ich ostatnią apelację w Europejskim Trybunale Praw Człowieka. Był to ostatni sąd, który mógł uratować życie Charliego i powstrzymać jego egzekucję.

Lekarze londyńskiego szpitala dali rodzicom Charliego najwyżej kilka dni by się z nim pożegnać zanim odłączą aparaturę.

Prosimy o podpisanie petycji!

Wbrew woli rodziców, lekarze szpitala na Great Ormond Street zadecydowali, że dla Charliego lepsza jest śmierć. Jego rodzicie niezależnie zebrali 1,4 miliony funtów by zabrać go do Stanów Zjednoczonych, gdzie może otrzymać leczenie eksperymentalne. Rodzice małego Charliego nie proszą o żadne pieniądze od rządu ani też darmowe usługi w szpitalu, chcą jedynie przetransportować synka za swoje własne fundusze!

To niedopuszczalne, że szpital uznał, że może się „bawić” w Pana Boga decydując czy życie Charliego jest warte tego by żył.

Rodzice Charliego pracowali niestrudzenie w ciągu ostatnich kilku miesięcy, ale wszystkie dotychczasowe sądy orzekały przeciwko nim, z Europejskim Trybunałem Praw Człowieka na czele, który niedawno stwierdził, że Charlie powinien mieć prawo do „godnej śmierci”.

Proszę Państwa o działanie teraz! Sprawmy by szpital posłuchał prośby rodziców Charliego i pozwolił im skorzystać z ich prywatnych funduszy by przetransportować Charliego do USA na leczenie.

Gdy podpiszą Państwo tę petycję, Państwa wiadomość zostanie bezpośrednio przesłana do szpitala na Great Ormond Street w Londynie.

To jest pilna prośba do szpitala na Great Ormond Street by uratować życie Charliego. Pomimo wyroku sądu, szpital może odmówić odłączenia aparatury podtrzymującej życie Charliego i pozwolić jego rodzicom na przetransportowanie go do Stanów Zjednoczonych.

Ta decyzja jest absolutnym złem.

Pokażmy jak wielkie międzynarodowe oburzenie spowodowała ta decyzja!

PODPISZ PETYCJĘ

Sign this petition now!

CitizenGO will protect your privacy and will keep you informed on this and other campaigns.

Ratujmy Charliego Garda

Do władz szpitala przy Ormond Street w Londynie,

Błagam, byście Państwo pozwolili rodzicom Charliego Garda skorzystać ze swoich własnych środków finansowych by mogli przetransportować go do Stanów Zjednoczonych na leczenie.

To niedopuszczalne, że odrzucili Państwo wolę rodziców Charliego, podejmując decyzję o odłączeniu aparatury podtrzymującej życie, która go zabije.

Proszę ocalcie Charliego Garda! Nie odłączajcie aparatury. Nie odbierajcie Charliego jego kochającym rodzicom. Państwo ani szpital nie mogą podejmować decyzji za rodziców chłopca.

Ja i cała międzynarodowa wspólnota będziemy oburzeni jeśli zabijecie Charliego Garda.

Sincerely,
[Your Name]

Sign this petition now!

553,550 people have signed. Help us reach 1,000,000 signatures.