CitizenGO Hrvatska

Šanse za preživljavanje sedmero djece koja boluju od maligne bolesti neuroblastoma, a liječe se u Klaićevoj bolnici u Zagrebu su smanjene jer HZZO nije odobrio dodatna sredstva za nabavku novog lijeka koji bi im povećao mogućnost preživljavanja.

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport.

Posljednjih godinu dana dobar je dio medijske pozornosti privukla „Kurikulna reforma“ koja je pod vodstvom Jokića izazvala veliku društvenu i stručnu podjelu, a u konačnici fijasko na stručnoj i znanstvenoj razini. Uzrok podjele se nalazio u nedostatku kvalitetnog metodološkog pristupa u sadržaju kurikulne reforme prema učenicima.

PODRŠKA THOMPSONU

Potpišite peticiju i zatražite Ministarstvo vanjskih i europskih poslova da reagira na sustavnu diskriminaciju Thomspona kao i stigmatizaciju njegovih slušatelja kao desničarskih ekstremista.

Nakon što je Mađarska početkom travnja po ubrzanom postupku izglasala zakon koji bi mogao dovesti do zatvaranja Sveučilišta Srednje Europe (CEU), koje je 1991.

U prijedlogu Nacionalne strategije za zaštitu od nasilja u obitelji (dalje: Strategija) se navode odredbe Istanbulske konvencije koja pod krinkom nasilja nad ženama uvodi rodnu ideologiju u medije, formalno obrazovanje (osnovne i srednje škole) i hrvatsko zakonodavstvo.

HRT je u sklopu programa za djecu i mlade pokrenula novi portal pod nazivom „Projekt drugi“, namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima. „Projekt drugi“ promovira rodnu ideologiju, redefiniranje braka i obitelji te LGBTQ životni stil.

Na internetskoj stranici amazon.com (koja je danas najveća internetska trgovina na svijetu) u prodaji je moguće kupiti otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske.

18.siječnja 2017. primili smo poruku od Murad Ismaela direktora i člana odbora Yazade:

Poštovani,

Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji poznatija kao Istanbulska konvencija čini upravo to: unosi podjelu između čovjekova spola (biološka dimenzija) i roda (društvena dimenzija). Suzbijanje nasilja nad ženama plemenit cilj i problem Istanbulske konvencije je što se jedno od najtežih vrsta nasilja u društvu – zlostavljanje najslabijih, žena i djece – iskorištava za ideološko nametanje rodne ideologije.

Potpišite peticiju upućenu na saborske odbore kojima tražimo da ne izglasaju zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije.


30. siječnja 2017.

Sud u Sudanu je, 29. siječnja, osudio Petra Jašeka na 20 godina zatvora zbog špijunaže i drugih zločina. Nepravedno je proglašen krivim po svim točkama optužbe.

Iako je izbjegao smrtnoj kazni, ne možemo se pomiriti s činjenicom da će nevina osoba 20 godina provesti u zastrašujućim sudanskim zatvorima.

Hrvatska je tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a u studenom ove godine podržala osnivanje ureda “stručnjaka za LGBT” u UN-u.

Međunarodne skupine koje pri UN-u promiču pobačaj prije nekoliko tjedana predale su zahtjev za obilježavanje međunarodnog dana sigurnog pobačaja koji bi se prema njihovu zahtjevu trebao obilježavati svake godine 28. rujna.
Sigurni pobačaj ne postoji. Svaka „uspješna“ procedura uzrokuje smrt barem jedne osobe: nerođenog djeteta u majčinoj utrobi. Proglašenjem dana sigurnog pobačaja želi se ublažiti činjenica onoga što pobačaj donosi: smrt djeteta te veliku mogućnost teških fizičkih i psihičkih posljedica za ženu.
Pridružite se tisućama osoba i zatražite odbijanje ovog strašnog prijedloga.
Pošaljimo zajedno jasnu poruku UN-u: nema sigurnog pobačaja - ubijanje nevinih ljudskih bića protiv je temeljnog ljudskog prava: prava na život.

dr Katarzyna Jachimowicz otpuštena je nakon što je sukladno svojoj savjesti odbijala sudjelovati u izvođenju pobačaja. Dr. Jachimowitcz, Poljakinja koja živi i radi u Norveškoj, otpuštena je nakon što je, sukladno svojoj savjesti odbila sudjelovati u pobačajima.

Uprava klinike je od početka radnog odnosa bila upoznata sa stavovima dr. Jachimowicz. U Norevškoj doktori obiteljske medicine također sudjeluju u izdavanju spirale ženama. Spirala svojim djelovanjem između ostalih učinaka djeluje abortivno budući da sprječava ugnježđenje oplođene jajne stanice u maternicu i tako izaziva smrt ploda te ju je dr. Jachimowitcz odbila koristiti u svojoj liječničkoj praksi. Nakon izmjena norveškog zakona o pravu na priziv savjesti doktorica je otpuštena sa svog radnog mjesta iako tijekom 20 godina prakse na njen rad nije postojala niti jedna pritužba.

Nacrt Veld izvješća poziva na uvođenje sankcija za osobe i države članice EU koje demokratske vrijednosti nisu uskladile s povlasticama koje dio političke EU elite svakodnevno pokušava promovirati kao "vrijednosti" Brusselsa. Usvajanje ovog izvješća protivno je međunarodnim sporazumima s državama članicama, te bi im ukinulo pravo na odlučivanje u svim temama u kojima bi mogle odlučiti drukčije od spomenutih društvenih „vrijednosti“. Npr. Poljska, Mađarska lii Hrvatska bi u slučaju da navedeno izvješće bude prihvaćeno mogle biti sankcionirane od strane EU jer ne prihvaćaju redefiniranje braka ili surogatstvo.
Ovo izvješće zapravo ugrožava pravo na djelovanje sukladno savjesti svakog pojedinca koji živi na području država članica EU.

Potpišite peticiju:

U Norveškoj, poznatoj po govoru o toleranciji i ljudskim pravima, temeljna ljudska prava, kao što je pravo na priziv savjesti se ne poštuju.

Dvojica muškaraca naoružanih noževima upali su jučer 26. srpnja na svetu misu u crvi u francuskom gradu Saint-Etienne-duRouvaray i ubili svećenika prerezavši mu grlo. Nakon kraće talačke krize i policijske intervencije napadači su ubijeni, a jedna od ukupno pet osoba koje su uzeli za taoce.

Godine 2002. Belgija je postala druga zemlja u svijetu, nakon susjedne Nizozemske, koja je ozakonila eutanaziju. Tijekom sljedećih 10 godina Belgija je postala živući laboratorij za radikalne društvene promjene.

Taxpayer funding should not be used to push a radical agenda on the public, period. The public have a right to be protected from EU Commission interference in areas which remain the exclusive competence of the Member States.

Therefore, this petition asks the EU Ombudsman to scrutinize the Commission's funding of the ILGA, a powerful promoter of the LGBT agenda. At the same time, this petition also calls on the Commission to stop funding the ILGA, and to reduce, from 80% to 10%, the possible funding of lobby organisations' annual forecast budgets.