CitizenGO mrežne stranice također koriste web bugove, koji su prozirne sličice ugrađene u e-poštu. Kada korisnik otvori e-poštu, sličice se preuzimaju zajedno s ostalim sadržajem e-pošte i otkrivaju je li određena e-poruka otvorena ili ne. CitizenGO mrežne stranice koriste ovu informaciju za statističke potrebe i mogućnost provedbe analitičkih studija odziva korisnika e-pošte.

• podešavanje tona programa za reprodukciju videa ili zvuka.

• brzina video prijenosa kompatibilna korisnikovu pregledniku.

• Internet Explorer:Tools -> Internet Options -> Privacy -> Settings.

• Za više informacije, vidi Microsoft  podršku ili pretraživač Pomoć.

• Firefox: Tools -> Options -> Privacy -> History -> Custom Settings.

Za više informacije, vidi Mozilla podršku ili pretraživač Pomoć.

• Chrome: Settings -> Show Advanced Options -> Privacy -> Content Settings.

Za više informacije, vidi Google podršku ili pretraživač Pomoć.

• Safari: Preferences -> Security.

Za više informacije, vidi Apple podršku ili pretraživač Pomoć

Neke od značajki usluge će biti onemogućene, npr. ostati neidentificiran, e-kupovanje putem „kolica za kupovinu“, primanje informacija o lokaciji ili reproduciranje nekih video zapisa.