ZA TOMATO

pobjeda

145 Osoba je potpisalo

TOMATO: povuci vulgarnu kampanju "Liži si macu"

Nova promidžbena kampanja teleoperatera Tomato prikazuje djevojku koja u zamračenoj spavaćoj sobi sjedi na krevetu i liže mačku. Poruka reklame je kako se treba baviti bitnijim stvarima od biranja tarife za mobitel, a jedna od bitnijih stvari kojima bi se žene, djevojke trebale baviti je lizanje (njihove) mace.

Cjelokupni ambijent promotivnog videa aludira na seksualni kontekst a tekst reklame preoblikujući žargonski izraz za vaginu objašnjava kako je djevojkama/ženama pametnije provoditi vrijeme u seksualnim aktivnostima.

Takva implicitna poruka ženama je vulgarna, uvredljiva i degutantna. Vrijeđa zdrav razum i dostojanstvo svake žene te narušava društvene napore u borbi za ravnopravnost žena i muškaraca.  Vrijeđanje ženskog dostojanstva  svrhu prodaje je nedopustivo!

Tražite od Tomata da hitno povuče ovu reklamu i ispriča se zbog vrijeđanja žena!

Ovu peticiju kreirao je građanin ili organizacija koja nije povezana s organizacijom CitizenGO. CitizenGO ne odgovara za sadržaj peticije.

Ova peticija je...

Pobjeda!

Povucite vulgarne plakate "Liži si macu"

n/z Agencija za elektroničke medije

Poštovani,

neugodno sam iznenađen/a Vašim promidžbenim spotom „Liži si macu!“  Njegovim prikazivanjem vrijeđate dostojanstvo svake žene od kojih su neke korisnice Vaše mreže. Podsjećam Vas na čl. 2 Kodeksa oglašavanja i tržišnog komuniciranja koji brani narušavanja standarda pristojnosti te na čl. 4 koji brani vrijeđanje ljudskog dostojanstva i poticanje diskriminacije na temelju spola.

Poruka djevojkama i ženama kako im je pametnije provoditi vrijeme u seksualnim aktivnostima umjesto biranja tarife za mobitel je vulgarna i ponižavajuća. Ona vrijeđa zdrav razum i dostojanstvo svake žene te narušava društvene napore u borbi za ravnopravnost žena i muškaraca, stoga tražim od Vas da hitno prekinete s prikazivanjem video spota „Liži si macu“ i povučete oglasne plakate.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]