NACIONALNOJ TELEVIZIJI

Zaustavimo HRT –ovo nametanja LGBTQ propagade djeci!

6.402 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Zaustavimo HRT –ovo nametanja LGBTQ propagade djeci!

HRT je u sklopu programa za djecu i mlade pokrenula novi portal pod nazivom „Projekt drugi“, namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima. „Projekt drugi“ promovira rodnu ideologiju, redefiniranje braka i obitelji te LGBTQ životni stil.

U sklopu portala djeci su dostupni videi u kojima se govori o posvajanju djece od strane istospolnih parova. Osobito se ističe video Sandre Tolić, deklarirane lezbijke, koja predstavlja svoj životni stil i knjigu „Ja nisam gej mama, ja sam mama“.

Kroz videe za djecu, posebice za djecu od 1. do 4. razreda srednje škole, promovira se roditeljstvo istospolnih parova kao mogućnost odgoja djece od strane dvojice „tate“ ili dvije „mame“. Pripremljeni su i drugi materijali koji promoviraju gej „roditeljstvo“. Materijale za debatiranje i nastavu pod nazivom “Predrasude prema LGBTQ osobama” pripremile su Forum za slobodu odgoja, udruge koja zagovara liberalni spolni odgoj u školama i Hrvatsko debatno društvo.

Video “Homofobija u školama” negativno predstavlja vrijednosti velikog broja osoba u hrvatskom društvu od čega mnogi od njih plaćaju rad HRT-a. Njihove se vrijednosti predstavljaju kao „starinski nazori“ dok se homoseksualni životni stil kao i partnerstvo osoba istoga spola prikazuje kao „brak“, što je protivno definiciji braka kao zajednice žene i muškarca (Ustav RH čl. 62)

Primjer:
Učenica: “Poznajete li jednu osobu koja je homoseksualac?”
Profesorica: “Da, poznajem. To je moja prijateljica iz djetinjstva koja ima istospolnu vezu i koja je nedavno sklopila brak. Ja sam joj čestitala.”

Također, u videu “Čudovište 21. stoljeća” kroz glumu dviju zaljubljenih djevojaka se, osim promocije istospolnog životnog stila, prikazuje stereotipna reakcija roditelja koji se protive takvom životnom stilu (nemaju vremena za kćer, misle na sebe i ugled, a ne na svoju kćer...), dok su roditelji koji podržavaju takav životni stil prikazani kao brižni roditelji koji svojoj kćeri pružaju bezuvjetnu podršku jer “ljubav ne poznaje spol“.

Ovakav pristup djeci predstavlja provedbu jednoumlja i manipulacije djecom kroz korištenje autoriteta psihologa, pedagoga, nastavnika i vršnjaka koji prihvaćaju rodnu propagandu, a ne potiču kritičko preispitivanje takvog stila života. Kod djece se stvara uvjerenje kako je svako neslaganje sa stavovima iznesenima u videima općenito neprihvatljivo te je izraz straha, mržnje ili predrasuda prema homoseksualnim osobama. Osobe koje se ne slažu s homoseksualnim stilom života etiketirane su kao nasilnici i homofobi dok su osobe koje su izabrale homoseksualni stil života prikazane kao žrtve.

Ovakav pristup djeci predstavlja kršenje Konvencije o pravima djeteta prema kojoj je država potpisnica osobito dužna osigurati razvoj djeteta u obitelji kao prirodnoj sredini za razvoj djeteta, a prirodna obiteljska sredina za dijete su majka i otac. Prema istoimenoj konvenciji RH je dužna djetetu pružiti informacije koje za dijete imaju društvenu i kulturnu vrijednost, a temeljna vrijednost hrvatskog društva je, prema Ustavu RH, brak kao zajednica muškarca i žene. Ovakvim medijskim informiranjem HRT postupa protivno čl. 7. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji jer izvršava pristrano informiranje javnosti te ne uvažava znanstvena stajališta s obzirom na to da su najnovija znanstvena istraživanja upozorila na opasnost rodne ideologije i njezinu znanstvenu neosnovanost.

SAZNAJETE VIŠE:

Sexuality and Gender - Findings from the Biological, Psychological, and Social Sciences

HRT pokrenuo specijalizirani portal koji promiče LGBT propagandu

PROJEKT DRUGI - LGBT POPULACIJA

Photo: screenshot

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama.

Prestanite s promicanjem rodne idelogije kroz „Projekt Drugi“.

n/z ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Kazimiru Bačiću

vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije Anđelko Glibo

Poštovani ravnatelju g. Bačić,

HRT je u sklopu programa za djecu i mlade pokrenula novi portal pod nazivom „Projekt Drugi“ koji je namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima te promovira rodnu ideologiju, odnosno redefiniciju braka i obitelj kao i LGBTQ životni stil.

U sklopu portala djeci su dostupni videi u kojima se govori o posvajanju djece od strane istospolnih parova, među kojima se ističe video u kojem se Sandra Tolić deklarira kao lezbijka te govori o svojem životu i knjizi „Ja nisam gej mama, ja sam mama“. Kroz videe za djecu, posebice za djecu od 1. do 4. razreda srednje škole, promovira se roditeljstvo istospolnih parova kao mogućnost odgoja djece od strane dvojice „tate“ ili dvije „mame“.

U sklopu materijala nalazi se i video “Homofobija u školama” u kojem se negativno govori o vrijednostima koji zastupa veliki broj hrvatskih građana, od čega su mnogi od njih i vaši pretplatnici. Te se vrijednosti smatraju „starinskim nazorima“ dok se homoseksualni životni stil kao i partnerstvo osoba istoga spola prikazuje kao „brak“, što je protivno definiciji braka kao zajednice žene i muškarca (Ustav RH čl. 62)

Negativno prikazivanje roditelja koji ne podržavaju homoseksualni stil života u videu “Čudovište 21. stoljeća” svrstava te ljude u grupu homofoba kojima uz to nije stalo do njihovog djeteta, nego do posla i karijere (...), dok su roditelji djevojke koji podržavaju homoseksualni stil života prikazani kao roditelji puni ljubavi i razumijevanja.

Korištenje autoriteta psihologa, pedagoga, nastavnika i vršnjaka koji prihvaćaju LGBTQ propagandu ne potiče kritičko preispitivanje kod djece te stvara uvjerenje kako je svako neslaganje sa stavovima iznesenima u videima općenito neprihvatljivo te predstavlja izraz straha, mržnje ili predrasuda prema homoseksualnim osobama. Osobe koje se ne slažu sa homoseksualnim stilom života se etiketira kao nasilnike, homofobe, dok se homoseksualne osobe prikazuju kao njihove žrtvu.

Ovakav pristup djeci predstavlja kršenje Konvencije o pravima djeteta prema kojoj je država potpisnica dužna osigurati razvoj djeteta u obitelji kao prirodnoj sredini za njegov razvoj, a prirodna obiteljska sredina za dijete su otac i majka. Prema istoimenoj konvenciji RH je dužna djetetu pružiti informacije koje za dijete imaju društvenu i kulturnu vrijednost, a temeljne vrijednosti hrvatskog društva su brak kao zajednica žene i muškarca – što je ujedno Ustavna kategorija koja se kroz ovaj portal ne poštuje. Ovakvim medijskim informiranjem HRT postupa protivno čl. 7. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji jer izvršava pristrano informiranje javnosti te ne uvažava znanstvena stajališta s obzirom na najnovije znanstveno istraživanje koje je upozorilo na opasnost rodne ideologije i njezinu znanstvenu neosnovanost. Istraživanje je objavljeno u američkom časopisu The New Atlantis, a na njemu su radili znanstvenici dr. Lawrence S. Mayer i dr. Paul R. McHugh s medicinskog fakulteta 'Johns Hopkins' u Baltimoreu.

Važno je za naglasiti da se u slučaju HRT-a radi o javnoj televiziji čiji rad financiraju državljani RH. Stoga ovim putem zahtijevamo da kao ravnatelj HRT postupite u skladu s Ustavom RH, Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji i temeljnim vrednotama hrvatske države te prestanete s promicanjem rodne ideologije kroz „Projekt Drugi“.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

6.402 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.