Prestanite prisiljavati dom za starije i nemoćne Huize Saint Augustine na dopuštanje eutanazije

Let's Stop Pretending that Euthanasia Is "Healthcare"

7.739 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Godine 2002. Belgija je postala druga zemlja u svijetu, nakon susjedne Nizozemske, koja je ozakonila eutanaziju. Tijekom sljedećih 10 godina Belgija je postala živući laboratorij za radikalne društvene promjene.

Zakon o eutanaziji utemeljen je na mišljenju kako bi svaka osoba uvijek trebala „slobodno izabrati“ želi li umrijeti. Tako je 2012 g. 45-godišnjim gluhim identičnim blizancima Marcu i Eddyu Verbessem koji nisu mogli podnijeti pomisao da će oslijepiti, odobrena eutanazija. Liječnici su odobrili njihov zahtjev „jer ionako nisu imali za što živjeti“. Doktor koji im je dao smrtonosnu injekciju rekao je kako „to nije velika stvar“. U drugom slučaju eutanazirana je 44-godišnja žena koja je patila od kronične anoreksije. Tada 64-godišnja žena koja je patila od kronične depresije eutanazirana je bez znanja njenih rođaka. Liječnici su branili svoje odluke objašnjavajući da su ti ekstremni i iznimni slučajevi bili legalni jer su bili ispunjeni svi zakonski uvjeti.

Eutanazija promovirana kao „prekrasan“ i pozitivan način umiranja od medicinske mogućnosti postaje ideologija.  Tako je 2011 g. dom za stare i nemoćne Huize Saint Augustine kažnjen s 6000 eura nakon što je 2011., u svojim prostorijama spriječio ubojstvo smrtonosnom injekcijom jedne od svojih korisnica,  74-godišnje Mariette Buntjens. Nekoliko dana kasnije gđa Buntjens je odvedena na svoju kućnu adresu gdje je ubijena u „mirnom okruženju“.

Obitelj gđe Buntjens tužila je dom jer je gđi Mariette uzrokovao „nepotrebnu mentalnu i fizičku patnju.“ Sud je jednoglasno presudio u korist obitelji. Presuda u slučaju Buntjens je opasna odluka koja bi mogla uzrokovati  zatvaranje katoličkih domova za stare i nemoćne diljem Belgije budući da je katolička Crkva zauzela jasan stav kako neće dozvoliti eutanaziju „ni pod kojim okolnostima.“

Prisiljavati instituciju koja postoji kako bi pružila zdravstvenu njegu i smještaj onima kojima je to potrebno potpuno je suprotno razlogu njenog postojanja! Eutanazija nije lijek, smrt nije medicinski tretman, a niti zdravstvena njega. Ne liječi simptome koji uzrokuju patnju već uklanja osobu koja trpi bolove. Očekivati od bilo kojeg liječnika ili institucije koja se bavi zdravstvenom njegom eutanziju, deformacija je onoga što medicina jest.

Presuda u slučaju Buntjeris otkriva duboku transformaciju društva koje napušta etičke vrijednosti i zamjenjuje ih s individualnim osjećajima i željama, zatirući pravo na slobodu savjesti i govora a time i argumentirane rasprave.

Stoga vas pozivamo da potpišete peticiju kojom od belgijskog parlamenta tražimo da intervenira s obzirom na navedenu presudu i zaštiti pravo na priziv savjesti.

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama.

My

Sada potpišite peticiju!

7.739 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.