About us

Što je CitizenGO?

CitizenGO je zajednica aktivnih građana koji surađuju koristeći online peticije i pozive na djelovanje radi zaštite i unapređenja života, obitelji i ljudskih prava. Svojim djelovanjem želimo osigurati da oni koji su na vlasti poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinaca.

Želiš li promijeniti svijet? Tisuće istomišljenika će ti pomoći!

Uz pomoć CitizenGO online platforme za pisanje peticija možete poslati peticiju osobama odgovornima za donošenje odluka na lokalnoj, nacionalnoj i internacionalnoj razini. Kako onima u državnim tijelima tako i onima koji posluju u privatnom sektoru. U Vašoj peticiji će Vam se pridružiti istomišljenici iz cijelog svijeta.

Ako želite, možete početi odmah: Kreiraj peticiju.

Sjedište CitizenGO

CitizenGO je raširen po cijelom svijetu. Nudimo Vam kampanje na 9 jezika: engleskom, španjolskom, francuskom, portugalsom, talijanskom, njemačkom, poljskom, madžarskom i hrvatskom. Svojim djelovanjem utječemo na institucije, vlade i organizacije u 50 zemalja diljem svijeta..

Sjedište CitizenGO-a se nalazi u Madridu, a članovi našeg tima žive u petnaest gradova na tri kontinenta. Svakodnevnu međunarodnu suradnju ostvarujemo u virtualnom uredu koristeći tehnološke prednosti vremena u kojem živimo. Rad CitizenGO-a je moguć zahvaljujući mreži tisuća volontera diljem svijeta.

Financiranje CitizenGO-a

CitizenGO se u cijelosti financira isključivo dobrovoljnim donacijama i malim prilozima građana širom svijeta i ne prodaje oglasni prostor.

CitizenGO tim

CitizenGO tim se sastoji od odgovornih pojedinaca i stručnjaka iz cijelog svijeta koji se bave temama: obitelji, života i ljudskih prava.

Članovi CitizenGO Upravnog odbora su: Ignacio Arsuaga, Walter Hintz, Blanca Escobar,Luca VolontèBrian Brown, Gualberto García, Alexey Komov, Alejandro Bermudez i John-Henry Westen.

Koje su temeljne vrijednosti CitizenGO?

CitizenGO je drukčiji u svojim ciljevima, njihovom ostvarenju i načinu na koji djeluje na društvo. Temeljne vrijednosti CitizenGO-a su:

• Inovativnost. CitizenGO je odlučan u razvijanju novih načina sudjelovanje građana u javnim raspravama. Uz pomoć inovacija koje omogućuje internet želimo potaknuti građanski aktivizam onih koji žele biti nosioci promjena u svojoj okolini.

• Transparentnost. Otvorenost i iskrenost u komunikaciji nas čini dobrim voditeljima, a trasnparentno upravljanje sredstvima - uzornom organizacijom koja se u svom djelovanju vodi tom vrijednošću.

• Ažurnost. CitizenGO pravovoremeno reagira na najvažnija pitanja svojih članova. Pitanje prava na život, brak, obitelj, vjerske slobode i ljudsko dostojanstvo.

• Vjerodostojnost. CitizenGO nikad namjerno ne objavljuje krive informacije. U slučaju pogreške nastojimo ih ispraviti čim prije.

• Predanost. Polazeći od uvjerenja da smo pokretač pozitivnih društvenih promjena, CitizenGO je u potpunosti posvećen najvažnijim temama svojih podupiratelja.

• Velikodušnost. U središte svog djelovanja CitizenGO stavlja osobu, njeno dostojanstvo, potencijale i očekivanja. CitizenGO svoje odnose (prema svome timu i njegovim članovima, različitim institucijama, medijima, suradnicima…) temelji na uvjerenju da svaka osoba zaslužuje poštovanje i razumijevanje.

• Neovisnost. CitizenGO ne ovisi ni o jednoj organizaciji, političkoj stranci ili kompaniji. Nastao je kao rezultat suradnje brojnih podupiratelja i volontera. O njegovom djelovanju odlučuju isključivo njegovi članovi, a ta neovisnost jamči njegovu vjerodostojnost i učinkovitost.

• Strast. Odlučan u svojim uvjerenjima CitizenGO želi mijenjati svijet. Svi zainteresirani koji prate aktivnosti CitizenGO-a će uočiti taj karakterističan način djelovanja.

• Racionalnost. CitizenGO ne pribjegava ideološkim dogmama ili formama kako bi govorio o uzorocima svoga djelovanja već traži istinu pomoću razuma. Sve što CitizenGO predlaže zasniva se na pravnim, antropološkim i drugim znanstvenim dostignućima.