Zaštitite pravo odlučivanja građana EU

Novi trojanski konj za nametanje rodne ideologije

Zaštitite pravo odlučivanja građana EU

89.121 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 100.000 potpisa.

Zaštitite pravo odlučivanja građana EU

Nizozemska europarlamentarka Sophia in ’t Veld, članica Saveza liberala i demokrata za Europu, predložila je nacrt izvješća kojim poziva na uvođenje preventivnih i korektivnih elementa za sankcioniranje osoba i država članica EU koje demokratske vrijednosti nisu uskladile s vrijednostima koje nameće Brussels (Za jedan broj političkih vođa EU, demokratske vrijednosti i prava predstavljaju povlastice koje nameće LGBT pokret: redefiniranje braka, omogućavanje posvajanja djece istospolnim parovima te surogatstvo).

Usvajanje ovog izvješća bilo bi protivno načelu supsidijarnosti na kojem počiva EU te bi uskratio državama mogućnost odlučivanja u odlukama koje bi bile drukčije od društvenih „vrijednosti“ koje EU nameće.

Budući da međunarodni sporazumi EU zahtijevaju jednoglasnog odlučivanja članova Vijeća u odlučivanju o navedenim stvarima, izvještaj jednostavno predlaže ukidanje pravila jednoglasnog odlučivanja!

Takva bi odluka omogućila Europskoj uniji nametanje političkih pravila državama čak i kad ih ona sama ne pridržava.

Europski parlament, komisija i vijeće time bi sebi dodijelili ovlasti (koje zapravo nemaju, po vlastitim pravilima) za izmijenu ciljeva i naravi EU koja je definirana ugovorima s državama članicama, i to bez konzultiranja ili mišljenja građana zemalja članica EU.

To je opasano, antidemokratsko i ilegalno zadiranje u građanske slobode! Ironija je tim veća što tekst govori o poštivanju demokratskih sloboda, a sam ih ne poštuje.

Što to znači u praksi?

Npr. Poljska, Mađarska i Hrvatska bi u slučaju da navedeno izvješće bude prihvaćeno mogle biti sankcionirane od strane EU jer ne prihvaćaju redefiniranje braka, surogatstvo, bez mogućnosti protivljenja istima.

Ovo izvješće zapravo ugrožava pravo na djelovanje sukladno savjesti svakog pojedinca koji živi na području država članica EU.

Ono također zahtjeva i nadležnost EU suda za ljudska prava koje je institucija Vijeća Europe (47 država od kojih je njih 28 država članica EU zajedno s još 29 država: Turskom, Rusijom, Marokom...) nad sudom pravde EU u Luxemburgu koji osigurava da se pravo EU-a tumači i primjenjuje na jednak način u svim državama članicama EU-a. Drugim riječima, suci zemalja koje nisu članice EU bi sudile sudu EU.

Povrh svega Izvješće poziva se na poglavlja 1 do 5 Opće deklaracije o ljudskim pravima ali izostavlja spomenuti i poglavlje 6 i 7 koje se odnosi na pravosuđe.  Svi su pred zakonom jednaki i svi imaju pravo na jednaku pravnu zaštitu, bez ikakve diskriminacije.

Ovu peticiju kreirao je građanin ili organizacija koja nije povezana s organizacijom CitizenGO. CitizenGO ne odgovara za sadržaj peticije.

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama.

Odbacite Veld izvješće

n/r Predsjednik EU Parlamenta g. Martin Schulz

n/r Izvjestiteljica: Sophia in 't Veld

n/r Zastupnici iz Hrvatske u Europskom parlamentu

Što to znači u praksi?

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

89.121 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 100.000 potpisa.