Podrška Thompsonu

Zaštitite ugled jednog od najslušanijih hrvatskih pjevača

5.341 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Zaštitite ugled jednog od najslušanijih hrvatskih pjevača

Na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor zabranila je koncert Marka Perkovića Thompsona u drugom najvećem slovenskom gradu.

U Mariboru je koncert održala svojedobno i supruga ratnog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana, Svetlana Ceca Ražnatović. Istoga dana kad je u Mariboru zakazan Thompsonov koncert, Ceca u Ljubljani održava koncert koji nije zabranjen, dok dan prije Thompsona u Mariboru nastupa srpska grupa Riblja čorba.

Ni u kom se slučaju se ne može u isti kontekst dovoditi Thompson i Ražnatović, no navedeni primjer pokazuje o kakvim se kriterijima radi. U izjavi za medije, glasnogovornica slovenskog MUP-a zabranu održavanja koncerta obrazložila je sigurnosnim razlozima, iako je 17. svibnja Komisija za nadzor tajnih službi donijela zaključak prema kojemu je zabrana političkog, a ne sigurnosnog karaktera.

Zbog sličnih pritisaka Thompsonovi koncerti ranije su otkazani u Njemačkoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, a nedavno i u Austriji. Budući da se nastavlja neprestana diskriminacija jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača te ga se prikazuje kao zagovornika i širitelja „desne-ekstremne ideologije” a njegove obožavatelje kao radikalne ekstremiste tražimo od Ministarstva vanjskih I europskih poslova RH da:

• reagira na sustavnu diskriminaciju g. Perkovića u državama EU te ga zaštiti i omogući mu rad
  • zaštititi ugled Hrvata izvan Hrvatske koji se okupljaju oko glazbe g. Perkovića, a koje se stigmatizira kao ekstremiste opasne po društvo u kojem žive i rade

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama.

Zaštitite g. Perkovića Thompsona i ugled Republike Hrvatske

Poštovani,

Obraćam vam se vezno uz odluku o zabrani koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru. Zabrana koncerta pjevača Marka Perkovića Thompsona stvara lažnu sliku o jednom od najpopularnijih hrvatskih pjevača prikazujući ga kao fašista, a njegove obožavatelje kao nacionalističke ekstremiste. Kako se radi o velikom broju građana RH kao i Hrvata koji žive izvan Republike Hrvatska tražim od vas da:

• spriječite diskriminaciju g. Perkovića u državama EU te ga zaštitite i omogućite mu rad
  • zaštitite ugled Hrvata izvan Hrvatske koji se okupljaju oko glazbe g. Perkovića, a koje se neosnovano predstavlja kao fašiste.

U očekivanju vašeg odgovora,

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

5.341 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.