Podrška Thompsonu

Zaštitite ugled jednog od najslušanijih hrvatskih pjevača

5.719 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.

Zaštitite ugled jednog od najslušanijih hrvatskih pjevača

Nakon zabrane koncerta u Mariboru, Thompson je održao još tri koncerta u Orahovici, Wuppertalu i Mostaru gdje su on i njegova publika pokazali kako nisu huligani niti zagovaratelji totalitarističkih režima bilo koje vrste.

Thompsonove autorske pjesme za vrijeme rata braniteljima su dizale moral, dok su na prvoj crti obrane branili našu Domovinu. One im i danas vraćaju nadu, u situaciji kad se Domovinski rat omalovažava, naziva građanskim, a napore u obrani vrijednosti RH naziva fašizmom.

Zbot toga potpišite peticiju i zatražite od Ministarstva vanjskih poslova da učini konkretne korake i:

----

Na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor zabranila je koncert Marka Perkovića Thompsona u drugom najvećem slovenskom gradu.

U Mariboru je koncert održala svojedobno i supruga ratnog zločinca, Željka Ražnatovića Arkana, Svetlana Ceca Ražnatović. Istoga dana kad je u Mariboru zakazan Thompsonov koncert, Ceca u Ljubljani održava koncert koji nije zabranjen, dok dan prije Thompsona u Mariboru nastupa srpska grupa Riblja čorba.

Ni u kom se slučaju se ne može u isti kontekst dovoditi Thompson i Ražnatović, no navedeni primjer pokazuje o kakvim se kriterijima radi. U izjavi za medije, glasnogovornica slovenskog MUP-a zabranu održavanja koncerta obrazložila je sigurnosnim razlozima, iako je 17. svibnja Komisija za nadzor tajnih službi donijela zaključak prema kojemu je zabrana političkog, a ne sigurnosnog karaktera.

Zbog sličnih pritisaka Thompsonovi koncerti ranije su otkazani u Njemačkoj, Nizozemskoj i Švicarskoj, a nedavno i u Austriji. Budući da se nastavlja neprestana diskriminacija jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača te ga se prikazuje kao zagovornika i širitelja „desne-ekstremne ideologije” a njegove obožavatelje kao radikalne ekstremiste tražimo od Ministarstva vanjskih I europskih poslova RH da:

• reagira na sustavnu diskriminaciju g. Perkovića u državama EU te ga zaštiti i omogući mu rad
  • zaštititi ugled Hrvata izvan Hrvatske koji se okupljaju oko glazbe g. Perkovića, a koje se stigmatizira kao ekstremiste opasne po društvo u kojem žive i rade

Thompson: Nevjerojatno je da članica NATO-a ne može osigurati jedan koncert

Maribor zabranio Thompsonov nastup, mediji ukazuju na 'političku' pozadinu

Thompson o zabrani: Može se iščitati da je u ovo uključena politika

Mektić optužuje Thompsona zbog koncerta za hrvatske uznike u Mostaru

Thompson: Očekivao sam da moja država napokon zaštiti mene i moju publiku

Je li Thompson kolateralna žrtva političkog obračuna i hoće li zbog himne hrvatske reprezentacije i Vatrenima zabraniti nastup u Sloveniji?

Thompson: “Napadaju me oni koji zagovaraju komunizam i jugoslavenski režim – zato što su moje vrijednosti suprotne njihovima”

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama. Potpisivanjem prihvaćate uvjete korištenja kao i pravila o zaštiti privatnosti CitizenGO-a te pristajete povremeno primati e-mailove o našim kampanjama. Možete se odjaviti u svakom trenutku.

Zaštitite hrvatske građane koji se okupljaju oko glazbe Marka Perkovića Thomspona

Poštovani,

Obraćam vam se vezno uza zaštitu ugleda pjevača Marka Perkovića Thompsona i njegove publike koju se prikazuje kao nacionalističke ekstremiste. Nije napadnut samo Marko Perković Thompson nego velika skupina hrvatskih građana koji žive i rade u drugim zemljama, napadnute su vrijednosti koje oni poštuju.

Stoga tražim od vas da:

• spriječite diskriminaciju g. Perkovića u državama EU te ga zaštitite i omogućite mu rad
  • zaštitite ugled Hrvata izvan Hrvatske koji se okupljaju oko glazbe g. Perkovića, a koje se neosnovano predstavlja kao fašiste.

U očekivanju vašeg odgovora,

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

5.719 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 10.000 potpisa.