SLOBODA ZA ASIJU BIBI

Novi put za oslobođenje Asije Bibi

154.633 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200.000 potpisa.

Novi put za oslobođenje Asije Bibi

Teška situacija u kojoj se nalazi Asija Bibi (kršćanka koja je nepravedno optužena za bogohuljenje i osuđena na smrt, zatvorena je od 2010 godine i nakon poništenja prošle presude čeka konačnu presudu) možda je došla do ključnog trenutka.

Trenutno postoji velika mogućnost da EU parlament službeno zatraži Asijino puštanje iz zatvora kao i poštivanje vjerskih sloboda.

EU zastupnik Antonio Tajani, pripremio je pisanu deklaraciju o slučaju Asije Bibi. Ukoliko većina zastupnika potpiše spomenutu Deklaraciju, bit će to službeni poziv Visokoj predstavnici EU za vanjske poslove Federici Mogherini da se uključi u slučaj Asije Bibi i općenito u promicanje mjera zaštite vjerskih sloboda.

Dokument u čijem su nastanku sudjelovali zastupnici više zemalja iz različite političke grupe jamči veliki broj potpisa. Potpisi zastupnika se prikupljaju do 25. Kolovoza.

Situacija za kršćane u Pakistanu je nedavno postala izuzetno teška. Zapravo Asija Bibi prima nove prijetnje. Iako je --- sud dosudio ponovno suđenje, datum početka novog suđenja sve je ne izvjesniji.

Stoga sad trebamo djelovati!

CitizenGO je uložio mnogo truda do sad kako bi Asija bila oslobođenja (producirali smo dokumentarni film „Sloboda za Asiju Bibi“, održali smo dvije međunarodne konferencije „Svi smo mi Nazarećani 2015/16“, organizirali smo susret obitelji Asije Bibi s Papom, te smo poslali nebrojne e-mailove i sudjelovali u drugim inicijativama za njeno spašavanje) i konačno se možda nazire svijetlo na kraju tunela.

Zbog toga želimo sudjelovati i u ovoj akciji koja doista je novi put za oslobođenje Asije Bibi.

Možete li nam pomoći? Možete li potpisati ovu peticiju? Hvala vam.

Sada potpišite peticiju!

CitizenGO će štititi vašu privatnost i slati vam obavijesti o ovoj i drugim kampanjama.

My SignIt

For the Kind Attention of All Members of the European Parliament:

With this letter, I invite you to sign the Written Declaration, first signed by Mr Antonio Tajani (MEP), on the promotion of religious freedom in Pakistan and the condemnation of the unjustified detention of Asia Bibi.

The Declaration, which requires an absolute majority of MEP signatures, calls on the High Representative of the Union for Foreign Affairs, Federica Mogherini, to work for the release of Asia Bibi and to consider the inclusion of a clause demanding respect for religious freedom in agreements between the EU and external countries.

As you know, religious tolerance in Pakistan has actually worsened in the last year. Therefore, I invite you to sign this Declaration, thus opening up a new way to save the life of Asia Bibi.

In order for this Declaration to be adopted, 50%+1 MEPs must sign before 25th August, 2016.

No vote will take place, so, it is essential to sign right now.

Thank you for your serious consideration.

S poštovanjem,
[Ime i prezime]

Sada potpišite peticiju!

154.633 potpisa do sad. Pomozite nam prikupiti 200.000 potpisa.