CitizenGO Hrvatska

HRT je u sklopu programa za djecu i mlade pokrenula novi portal pod nazivom „Projekt drugi“, namijenjen djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima. „Projekt drugi“ promovira rodnu ideologiju, redefiniranje braka i obitelji te LGBTQ životni stil.

Ustavni sud RH je na svoj dnevni red odlučivanja stavio Zakonu o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece iz 1978. godine – poznatiji kao Zakon o pobačaju. Navedeni zakon je donesen za vrijeme komunisitičke vladavine, čiju je ocjenu ustavnosti tražila Udruga Hrvatski pokret za život i obitelj još 1991.

Na internetskoj stranici amazon.com (koja je danas najveća internetska trgovina na svijetu) u prodaji je moguće kupiti otirač za noge s printom zastave Republike Hrvatske.

18.siječnja 2017. primili smo poruku od Murad Ismaela direktora i člana odbora Yazade:

Poštovani,

30. siječnja 2017.

Sud u Sudanu je, 29. siječnja, osudio Petra Jašeka na 20 godina zatvora zbog špijunaže i drugih zločina. Nepravedno je proglašen krivim po svim točkama optužbe.

Iako je izbjegao smrtnoj kazni, ne možemo se pomiriti s činjenicom da će nevina osoba 20 godina provesti u zastrašujućim sudanskim zatvorima.

Hrvatska je tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a u studenom ove godine podržala osnivanje ureda “stručnjaka za LGBT” u UN-u.

Međunarodne skupine koje pri UN-u promiču pobačaj prije nekoliko tjedana predale su zahtjev za obilježavanje međunarodnog dana sigurnog pobačaja koji bi se prema njihovu zahtjevu trebao obilježavati svake godine 28. rujna.
Sigurni pobačaj ne postoji. Svaka „uspješna“ procedura uzrokuje smrt barem jedne osobe: nerođenog djeteta u majčinoj utrobi. Proglašenjem dana sigurnog pobačaja želi se ublažiti činjenica onoga što pobačaj donosi: smrt djeteta te veliku mogućnost teških fizičkih i psihičkih posljedica za ženu.
Pridružite se tisućama osoba i zatražite odbijanje ovog strašnog prijedloga.
Pošaljimo zajedno jasnu poruku UN-u: nema sigurnog pobačaja - ubijanje nevinih ljudskih bića protiv je temeljnog ljudskog prava: prava na život.

dr Katarzyna Jachimowicz otpuštena je nakon što je sukladno svojoj savjesti odbijala sudjelovati u izvođenju pobačaja. Dr. Jachimowitcz, Poljakinja koja živi i radi u Norveškoj, otpuštena je nakon što je, sukladno svojoj savjesti odbila sudjelovati u pobačajima.

Uprava klinike je od početka radnog odnosa bila upoznata sa stavovima dr. Jachimowicz. U Norevškoj doktori obiteljske medicine također sudjeluju u izdavanju spirale ženama. Spirala svojim djelovanjem između ostalih učinaka djeluje abortivno budući da sprječava ugnježđenje oplođene jajne stanice u maternicu i tako izaziva smrt ploda te ju je dr. Jachimowitcz odbila koristiti u svojoj liječničkoj praksi. Nakon izmjena norveškog zakona o pravu na priziv savjesti doktorica je otpuštena sa svog radnog mjesta iako tijekom 20 godina prakse na njen rad nije postojala niti jedna pritužba.

Nacrt Veld izvješća poziva na uvođenje sankcija za osobe i države članice EU koje demokratske vrijednosti nisu uskladile s povlasticama koje dio političke EU elite svakodnevno pokušava promovirati kao "vrijednosti" Brusselsa. Usvajanje ovog izvješća protivno je međunarodnim sporazumima s državama članicama, te bi im ukinulo pravo na odlučivanje u svim temama u kojima bi mogle odlučiti drukčije od spomenutih društvenih „vrijednosti“. Npr. Poljska, Mađarska lii Hrvatska bi u slučaju da navedeno izvješće bude prihvaćeno mogle biti sankcionirane od strane EU jer ne prihvaćaju redefiniranje braka ili surogatstvo.
Ovo izvješće zapravo ugrožava pravo na djelovanje sukladno savjesti svakog pojedinca koji živi na području država članica EU.

Potpišite peticiju:

U Norveškoj, poznatoj po govoru o toleranciji i ljudskim pravima, temeljna ljudska prava, kao što je pravo na priziv savjesti se ne poštuju.

Dvojica muškaraca naoružanih noževima upali su jučer 26. srpnja na svetu misu u crvi u francuskom gradu Saint-Etienne-duRouvaray i ubili svećenika prerezavši mu grlo. Nakon kraće talačke krize i policijske intervencije napadači su ubijeni, a jedna od ukupno pet osoba koje su uzeli za taoce.

Godine 2002. Belgija je postala druga zemlja u svijetu, nakon susjedne Nizozemske, koja je ozakonila eutanaziju. Tijekom sljedećih 10 godina Belgija je postala živući laboratorij za radikalne društvene promjene.

Taxpayer funding should not be used to push a radical agenda on the public, period. The public have a right to be protected from EU Commission interference in areas which remain the exclusive competence of the Member States.

Therefore, this petition asks the EU Ombudsman to scrutinize the Commission's funding of the ILGA, a powerful promoter of the LGBT agenda. At the same time, this petition also calls on the Commission to stop funding the ILGA, and to reduce, from 80% to 10%, the possible funding of lobby organisations' annual forecast budgets.

Teška situacija u kojoj se nalazi Asija Bibi (kršćanka koja je nepravedno optužena za bogohuljenje i osuđena na smrt, zatvorena je od 2010 godine i nakon poništenja prošle presude čeka konačnu presudu) možda je došla do ključnog trenutka.

6. lipnja Amnesty International je odobrio i objavio dokument kojim zagovara legalizaciju prostitucije. Ovom peticijom tražimo od Amnestya da promijeni stav i ispriča se svima koji su izrabljivani kao seksualno roblje.

U Valenciji (Španjolska) lijevi radikali napali su kardinala Cañizaresa koji je u propovijedi krtizirao rodnu ideologiju.
Zatražite zaštitu slobode govora i vjeroispovijesti.

U svijetu je do sada samo pet zemalja omogućilo promjenu spola u dokumentima na temelju obične izjave u državnom uredu – Argentina, Danska, Irska, Malta i Norveška, a ovakvom izmjenom zakona Hrvatska bi se pridružila navedenim državama i otvorila vrata ovoj vrlo problematičnoj praksi koju promiču zagovornici “rodne ideologije”, a koja počiva na

Pridružite nam se i odmah potpišite peticiju te zatražite od Disneyja da se Elsa zaljubi u princa. #CharmingPrinceForElsa
Kraljica Elsa lezbijka? Razmislite o našoj djeci, ideja je zastrašujuća.
Frozen je jedan od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena. On utječe na umove i srca milijuna djece. Djevojčice po cijelom svijetu odrastaju sanjajući kako će se jednog dana udati za prekrasnog princa te žele biti kao njihova najdraža princeza.
Nadamo se kako Disney neće popustiti pred pritiskom. Ustanite u obranu braka. Tražite od Disneya da se Elsa zaljubi u princa iz bajke.#CharmingPrinceForElsa