Petíció Asia Bibi kiszabadításáért

0500 000
  297 209

297 209 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 500 000 aláírást.

Szabadságot Asia Bibinek!

Öt alkalommal halasztották el Pakisztánban Asia Bibi ügyének tárgyalását a lahore-i Fellebbviteli Bíróságon, mire az elmúlt napokban újra a bíró elé került az ügy.
Amint arról Asia Bibi ügyvédei beszámoltak, a védelem és a vád mellett több imám is jelen volt a tárgyalóteremben.
Vajon mennyire maradt független és tárgyilagos a bíró 20 iszlám vezető jelentőségteljes részvételével? Vajon egy olyan országban, amely nem tesz különbséget a polgári jog és a vallási törvények között, hogyan biztosítható az igazságszolgáltatás függetlensége a „hit őreinek” jelenlétében?

Asia Bibi jogai nem biztosítottak: az első pillanattól kezdve nem volt joga a tisztességes eljáráshoz, majd az egész folyamatra „nyomást gyakorolt” a vallási hatalom. Nem védhette ártatlanságát, amikor hamis vádakkal illették. Már a puszta léte is megszegi az istenkáromlás törvényét Pakisztánban, és súlyosan sérti a vallásszabadság alapvető jogát.
Asia Bibi családja természetesen fellebbez a Legfelsőbb Bíróságnál, de a történteket látva nem táplálhatunk hiú reményeket. Itt az idő a diplomáciai lépésekre. Az Egyesült Államok sokat tehet az ügy érdekében.
A helyi civil szervezetektől és misszionáriusoktól tudjuk, hogy a pakisztáni kormány nem mer semmit sem tenni, ami rossz fényben tüntetné fel az országot az Egyesült Államokban. Így a leghatékonyabb út ebben a pillanatban a Pakisztánba delegált amerikai nagyköveten keresztül vezet. Írjon Ön is a nagykövetnek, kérje meg őt, hogy tegyen meg mindent Asia Bibi kiszabadítása érdekében.
A petíció aláírásával egy e-mailt küld a pakisztáni amerikai nagykövet, Richard Olson részére. Ez az utolsó reményünk.

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Szabadságot Asia Bibinek

Tisztelt Nagykövet Úr!

Néhány napja a lahore-i fellebbviteli bíróság megerősítette Asia Bibi halálos ítéletét.
Mint arról bizonyára már Ön is értesült, a tárgyalás 20 imám és vallási vezető jelentőségteljes részvételével zajlott, megnehezítve az ilyenkor elengedhetetlen bírói függetlenség és objektivitás megőrzését.
A család természetesen bejelentette, hogy megfellebbezi az ítéletet, így az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé kerül. Miután az iszlám vezetők nyomást gyakorolnak az igazságszolgáltatásra, úgy gondolom, hogy diplomáciai fellépésre van szükség.
A nyugati társadalmak nem nézhetik tétlenül az igazságtalanság és a kegyetlenség megerősödését. Felelősségünk van ebben. Önnek is. Kérem, tegyen lépéseket. Kérem a méltóság, az igazságosság és az emberiség nevében.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]