Petíció az ENSZ országainak

0200 000
  143 022

143 022 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 000 aláírást.

Családok védelme az ENSZ-ben

Az ENSZ megfeledkezik azon kötelességéről, hogy megvédje a családokat. Pedig erre az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata is felhívja. A Nyilatkozat a családot „a társadalom olyan alapvető alkotó elemének” határozza meg, amely a társadalom és az állam védelmére szorul. Más ENSZ dokumentumok is családvédő intézkedések és politikák előmozdítására szólítják fel az ENSZ-t.

Ennek ellenére fontos, előkészítés alatt álló döntések során az ENSZ nem vesz tudomást a családról. Ezek a döntések arról szólnak, hogy a következő 15 évben melyek legyenek az ENSZ és 192 tagállama számára a követendő nemzetközi fejlesztési célok. Nem engedhetjük, hogy megfeledkezzenek a család lényeges és pótolhatatlan szerepéről ezen célok elérésben különben a családok szerepét méginkább aláássák.

Ez elfogadhatatlan számunkra!

Néhány ország, mint Fehéroroszország, Katar és a Szentszék delegációja felszólította az ENSZ-t, hogy az új ENSZ célok között állítson fel egy önálló célt a család védelmében, de ezt is teljesen figyelmen kívül hagyták.

Nem engedhetjük, hogy ez megtörténjen!

Kérünk minden felelős állampolgárt a világ minden részéről, hogy csatlakozzon a „Vegyék be a családok védelmét az ENSZ céljai közé!” kampányhoz a petíció aláírásával.

A petíciót Ban Ki-moon ENSZ főtitkár, az ENSZ Közgyűlés elnöke, az új célokat tárgyaló ENSZ Nyitott Munkacsoport elnökei és a 192 tagállam ENSZ nagykövetei részére juttatjuk el. Mindannyiukat felszólítjuk, hogy teljesítsék nemzetközi feladatukat a családok védelmében és szerepeltessék a családot az ENSZ 2015 utáni Fenntartható Fejlődési Céljai (SDGs) között.

Mivel a család kulcsfontosságú a béke, jólét és fejlődés terén, a családnak nemcsak önálló célként kell szerepelnie, hanem az ENSZ minden egyéb céljában a családközpontúságot kell szem előtt tartani.

Még ma támogasd a petíciót! A célokról szóló tárgyalások lassan lezárulnak, ezért renkívül fontos, hogy világméretű támogatást nyerjen a család megjelenítése.

Mutassuk meg az ENSZ-nek, hogy az emberek nagy része a világ minden országából szeretnék a családot védeni. Legyen ez a legnagyobb kampány, amit az ENSZ eddig látott!

Éreztessük a világ családjai közti összefogás erejét, amellyel követeljük, hogy a család létfontosságú szerepét aláásó intézkedések a jövőben ne lépjenek életbe.

A petíció aláírása mellett támogasd a kezdeményezést azzal, hogy ismerőseidnek is továbbküldöd a linket.

Továbbítsd a petíciót anyáknak, apáknak, nagyszülőknek, nagynéniknek, nagybácsiknak, munkatársaknak, vallási és civil vezetőknek, politikusoknak és döntéshozóknak, minden ismerősnek arra kérve őket, hogy írják alá és terjesszék saját ismerőseik körében.

Köszönjük a segítségedet!

Együtt megmutathatjuk az ENSZ-nek, hogy a család pótolhatatlan és nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Petíció a családok védelmében

Tekintettel arra, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetsége elismeri, hogy a család a társadalom természetes és alapvető alkotó eleme, és joga van a társadalom, valamint az állam védelméhez; (Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, 16. cikk (3))

Tekintettel arra, hogy a család kiemelkedő szerepet játszik a szegénység és éhezés felszámolásában, a mindenki számára elérhető alapfokú oktatás bevezetésében, a nemek közötti egyenlőség előmozdításában és a nők helyzetének erősítésében, a gyermekhalálozás csökkentésében, az anyák egészségének javításában, a HIV/AIDS, a malária és egyéb betegségek elleni küzdelemben; (Egyesült Nemzetek Szövetsége 2014 Szociális Fejlesztési Bizottság)

Tekintettel arra, hogy „a közösségek és a társadalmak stabilitása és kohéziója jelentős mértékben függ a családok erejétől”; (a Főtitkár jelentése a családról 2011 (A/66/62–E/2011/4))

Tekintettel arra, hogy az ENSZ politikái és programjai középpontjában többnyire az egyén és nem a család áll, annak ellenére, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy a család-központú intézkedésekkel jobb eredmények érhetők el; (lásd The Family Impact Analysis)

Tekintettel arra, hogy a családot kihagyták a Milleniumi Fejlesztési Célok közül, és várhatóan az ENSZ 2015 utáni fejlesztési céljai közül is kimarad, hacsak azonnali intézkedések nem történnek;

Ezért, mi, mint felelős kormányzati, vallási és civil szervezeti vezetők, továbbá különböző kultúrákat és országokat képviselő polgárok a világ minden tájáról, ezúton felszólítjuk az Egyesült Nemzetek Szövetségét és minden tagállamot, hogy a családot helyezzék a 2015 utáni fejlesztési programok középpontjába az alábbi lépéseken keresztül:

1. Minden fejlődéshez alapvetően szükséges szereplő, a család megerősítese érdekében állítsanak fel egy önálló fenntartható fejlesztési célt.

2. A többi fenntartható fejlesztési célnál vezessenek be családközpontú gondolkodást mérhető család-fókuszú célokkal minden egyes területen, továbbá határozzanak meg és támogassanak tényeken alapuló/ családon alapuló megközelítést a célok elérésében.

3. Fejlesszenek ki olyan mechanizmusokat, amelyek a jogszabályoknak, a politikáknak és a programoknak a család stabilitására és autonómiájára gyakorolt hatását vizsgálják.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]