Állítsuk meg Vácott a zajszennyezést!

143 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 aláírást.

Állítsuk meg Vácott a zajszennyezést!

Jelen petíciónkban arra kérjük Vác önkormányzatát, szűnjön meg a napokon át tartó – éjszakába nyúló – zajártalom, a Váci Világi Vigalmon pedig legyen határa a decibeleknek, és a zenei programok ne nyúljanak az éjszakába.

Ha egyetért, kérjük csatlakozzon kérésünkhöz Ön is!

Nem volt elég a Váci Világi Vigalom, most itt van még a Vénégy is. Nem mintha ellene lennénk a város kulturális eseményeinek. Jó dolog a Váci Világi Vigalom – a város ünnepe, alkalom a találkozásokra, kikapcsolódásra. Ám még jobb dolog lenne, ha valóban Vác barokk értékei állnának a középpontban, úgy, mint a Vigalom indulásakor. Ha az egyre jobban terjedő kínai bóvli helyett kizárólag magyar kézműves portékákat árusítanának. Ha a Duna-partot nem lepné el a vurstli, a dübörgő zene, a szemét. Persze, ha valakinek mindez nincs teljesen az ízlése szerint, akár ki is maradhat belőle. Csakhogy ez nem így van: A zaj olyan szintet ér el, hogy lehetetlen nem tudomást venni róla. A színpadoktól több kilométerre lakók is napokon át hallják a dübörgést – mindezt hajnalokba nyúlóan. Több családot ismerünk, akik a Vigalom idejére elmenekülnek a városból. Néhány éve csatlakozott ehhez a rendezvényhez a Vénégy. Újabb négy napon át tartó elviselhetetlen zaj, ráadásul olyan napokon is, amelyeket munkanap követ: Hogyan lehet pénteken vagy hétfőn kipihenten munkába indulni, ha előző éjszaka 2-ig 3-ig tombolt a zene? Megkérdezte-e a város vezetősége a polgárokat, hogy kívánják-e ezeket a több napon át tartó zajos rendezvényeket? Lehet-e ily módon túszul ejteni egy város több ezres lakosságát? Lehet-e legálisan folytatni ezt a csendháborítást? Kiknek jók ezek a fesztiválok?  Az ideözönlő turistáknak talán, de nekünk, Vác város lakóinak a szemét és a zaj marad. Nyilván kell egy-két koncert a nyáron, de tartsunk mértéket!

Az egyik éjjel, amikor már több napja nem tudtunk aludni a zaj miatt, férjem kapta magát, és levelet írt az összes képviselőnek. A levelet azon melegében el is küldte. Választ a mai napig egyikőjüktől sem kapott. Ezért ezen az úton fordulunk a város vezetőségéhez:

Azt kívánjuk, hogy ne kapcsolódjanak a színházi fesztiválhoz Duna-parti zajos koncertek. A Vigalmon ne húzódjanak a koncertek éjfél utánra. Csökkentsék a zaj szintjét. Ez utóbbi nemcsak nekünk, pihenni vágyóknak az érdeke, hanem azoknak a fiataloknak is, akik súlyos halláskárosodást szenvedhetnek az ilyen szintű zajtól. A város főterén is évi több zajos koncert van, amelyeket kénytelenek vagyunk végighallgatni, akár akarjuk, akár nem. Azt szeretnénk, hogy az efféle programok mennyiségéről, minőségéről, megengedhető zajszintjéről a város lakosságának bevonásával döntsenek.

Kép

A petíció elindítójával a CitizenGO nem áll jogi kapcsolatban. A CitizenGO nem vállal felelősséget a petíció tartalmáért.

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Kérés Vác Város Önkormányzatához: Állítsuk meg a zajszennyezést városunkban!

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselők!

Állítsuk meg a zajszennyezést városunkban! Legyenek a V4 Fesztivál és a Vigalom eredeti céljaikhoz híven nívós fesztiválok!

Kérjük, tegyenek lépéseket, hogy megszűnjön a napokon át tartó – éjszakába nyúló – zajártalom. A Váci Világi Vigalmon pedig legyen határa a decibeleknek, és a zenei programok ne nyúljanak az éjszakába.

A Váci Világi Vigalom alatt a zaj olyan szintet ér el, hogy lehetetlen nem tudomást venni róla. A színpadoktól több kilométerre lakók is napokon át hallják a dübörgést – mindezt hajnalokba nyúlóan.

Mi, a város lakói, arra kérjük Önöket, a Vigalmon ne húzódjanak a koncertek éjfél utánra. Kérjük, csökkentsék a zaj szintjét. Ez utóbbi nemcsak nekünk, pihenni vágyóknak az érdeke, hanem azoknak a fiataloknak is, akik súlyos halláskárosodást szenvedhetnek az ilyen szintű zajtól. A város főterén is évi több zajos koncert van, amelyeket kénytelenek vagyunk végighallgatni, akár akarjuk, akár nem. Azt szeretnénk, hogy az efféle programok mennyiségéről, minőségéről, megengedhető zajszintjéről a város lakosságának bevonásával döntsenek.

Előre is köszönjük együttműködésüket!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

143 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 200 aláírást.