Összefogás a hűségért!

siker

2 900 people have signed.

Sikeres összefogás a hűségért!

Petíciónkkal rekord idő alatt sikert értünk el!

Az Oázis Kertészet marketing és fejlesztési igazgatója és társtulajdonosa, Boross Dávid azonnal válaszolt megkeresésünkre, az együttműködést keresve közösségünkkel.

Az Oázis Kertészet biztosított minket róla, hogy

1. Bár céljuk nem a hűtlenségre biztatás volt, elfogadják, hogy van, akiket sért a hirdetés, ezért a jövőben a reklámkampány nem fog megjelenni.

2. Eltávolítják a hirdetéseket az online felületekről.

3. Eltávolítják a Oázis kertészetekben lévő plakátokat.

4. Kiírják a kertészetek eladóterében, hogy amennyiben a vásárlók korábban találkoztak a hirdetéssel, azt ne vegyék sértésnek, azért az Oázis Kertészet elnézést kér.

Köszönünk szépen minden aláírást és megosztást, illetve köszönjük a kertészet együttműködését!

------------------------

Botrányos akcióba fogott az Oázis Kertészet.

Valentin-nap környékén virágaikat évről évre, így idén is a"Hűtlen szerető"  reklámmal hirdetik.

"Az akció keretében 2018. február 9. és 14. között két azonos értékű virágzó növény vásárlása esetén az egyik árából 50% kedvezményt adunk"- áll a plakáton, amely a hűtlen szeretőt jeleníti meg, két lánnyal az oldalán.

A hirdetés pozitív színben tünteti fel a hűtlenséget, vagyis a szeretőtartást egy kapcsolat mellett, ezzel szembemenve a hűséggel és a családi értékekkel. (Különösen fájó ez egy magyar családi vállalkozás részéről.) A reklám továbbá megalázó a nőkre nézve, mivel arra biztatja a férfiakat, hogy két nőnek vegyenek Valentin-napra virágot, mindegy mekkora fájdalmat okozva ezzel.

Számos életet tettek tönkre, számos családot romboltak szét a hűtlen cselekedetek. Felszólalunk ezért minden olyan törekvés ellenében, amely pozitív, netalán követendő tettnek állítja be, és reklámozza a hűtlenséget.

Mi, a petíció aláírói, arra kérjük az Oázis Kertészet vezetőit, hogy állítsák le a "Hűtlen szerető" reklámjukat!

Továbbá kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy amíg ez nem történik meg, nem vásárolunk az Oázis kertészetben.

Írjunk levelet az Oázis Kertészet marketing és fejlesztési igazgatójának és egyben társtulajdonosának, Boross Dávidnak, arra kérve, hogy azonnal vonják vissza a hirdetést! Bízunk benne, hogy a családi vállalkozásként induló, és azóta akként működő magyar Oázis Kertészet belátja hibáját, és azonnal felhagy a társadalom- és családromboló, illetve a nőket sértő reklámjával!

A petíciót azon magyar vállalkozások vezetőihez is eljuttatjuk, akik az Oázis Csoport tagjai, így az Oázis franchise rendszerének tagjaként működtetik kertészetüket. Továbbá megkeressük a Magyar Franchise szövetséget is, amelynek az Oázis is a tagja. Az oldalukon írtak szerint "ez a tagság garantálja az etikus működést" számukra, ezért szeretnénk megkérdezni a szövetség véleményét a hűtlenségre buzdító reklámról.

------------

További információ:

Itt található a hirdetés: http://www.oazis.hu/akciok/2362

kreatív.hu kérdőre vonta a kertészetet, megkeresésükre ez a válasz érkezett: "Az évek során arra figyeltünk fel, hogy míg például Anyák napjára jellemzően egy darab értékesebb virágot, Nők napjára ennél lényegesen több, kisebb értékű ajándékba szánt virágot vásárolnak a hozzánk betérők Ezekre nyilván könnyen található magyarázat.

Ezzel ellentétben Valentin napkor megfigyelhető volt, hogy két hasonló értékű növényt vittek vásárlóink, melyre már nehezebb volt magyarázatot találni. Innen jött az ötlet a Valentin napi kampány ezen formájára, melyet néhány éve hasonló formában, változó kreatívokkal rendezünk meg.

Természetesen senkit sem akarunk hűtlenségre biztatni, sem magával az akcióval, sem ennek hirdetéseivel. A humorosan figyelemfelkeltőnek szánt plakát pusztán a második virágra szóló kedvezményre kívánja felhívni a figyelmet. Ha ezzel bárkit megbántottunk volna azért elnézést kérünk."

Sajnos nem elégedhetünk meg a fenti válasszal, mivel a reklámot nem vonták visza, így az a mai napig elérhető.

Kérjük, kedves olvasó, csatlakozzon Ön is a petícióhoz!

This petition is...

Victory!

Összefogás a hűségért!

Boross Dávid, az Oázis Kertészet marketing és fejlesztési igazgatója és társtulajdonosa, valamint az Oázis kertészetek vezetői részére:

Tisztelt Boross Dávid Igazgató Úr! Tisztelt Igazgató Asszonyok/Urak!

Megdöbbenve értesültem az Oázis Kertészet "Hűtlen szerető" elnevezésű Valentin-napi reklámjáról, amely pozitív színben tünteti fel a hűtlenséget, vagyis a szeretőtartást házasság vagy párkapcsolat mellett, ezzel szembemenve a hűséggel és a családi értékekkel. Különösen fájó és érthetetlen ez egy magyar családi vállalkozás részéről. A hirdetést továbbá megalázónak tartom a nőkre nézve, mivel arra biztatja a férfiakat, hogy két nőnek vegyenek Valentin-napra virágot, mindegy mekkora fájdalmat okozva ezzel.

Továbbá kénytelenek vagyunk kijelenteni, hogy amíg ez nem történik meg, nem vásárolunk Oázis kertészetekben.

Levelünk azon magyar vállalkozások vezetőihez is szól, akik az Oázis Csoport tagjai, így az Oázis franchise rendszerének tagjaként működtetik kertészetüket. Kérdésünk hozzájuk, hogy hozzájárulnak-e, hogy a reklám üzleteikben is megjelenjen. Továbbá megkeressük a Magyar Franchise szövetséget is, amelynek az Oázis is a tagja. Az oldalukon írtak szerint "ez a tagság garantálja az etikus működést" számukra, ezért szeretnénk megkérdezni a szövetség véleményét a hűtlenségre buzdító reklámról.

Bár a kertészet magát a "legkedveltebb magyar kertészetként" hirdeti, mi, a petíció aláíró megerősítjük, amennyiben nem vonják vissza a hirdetést, nem vásárolunk Oázis kertészetekben, és a márkájukkal jelzett termékeiket is kerülni fogjuk.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]

Írja alá most

2 900 people have signed.