Módosítsák az alaptörvény-ellenes törvényjavaslatot!

Az azonos neműek kapcsolatát a törvényjavaslat a családjog címszó alatt kezeli...

010 000
  5 369

5 369 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Módosítsák az alaptörvény-ellenes törvényjavaslatot!

A napokban került az Országgyűlés elé a nemzetközi magánjogról szóló törvényjavaslat, amelynek a bejegyzett élettársi kapcsolatokra vonatkozó rendelkezéseit több ponton alaptörvény-ellenesnek, és a családok védelméről szóló törvény szellemébe ütközőnek tartja az Emberi Méltóság Központ.

Az Emberi Méltóság Központ állásfoglalást adott ki a kormány nemzetközi magánjogról szóló T/14237. számú törvényjavaslatával kapcsolatban. Az állásfoglaláshoz aláírásával Ön is csatlakozhat.

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy „A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.”

Ha a családi kapcsolat alapja a házasság, ami nő és férfi között jöhet létre (ahogy azt mind Magyarország Alaptörvénye, mind a családok védelméről szóló sarkalatos törvény félreérthetetlenül leszögezi), akkor az azonos neműek között megköthető bejegyzett élettársi kapcsolat nem családi kapcsolat, így nem része a családjognak sem. Az Emberi Méltóság Központ álláspontja szerint alaptörvény-ellenes és a családok védelméről szóló sarkalatos törvénybe is ütközik az, hogy az azonos neműek kapcsolatát a törvényjavaslat a családjog címszó alatt kezeli. Szintén visszásnak és alaptörvény-ellenesnek tarjuk azt, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolatok esetében a házasságra vonatkozó szabályokat háttérszabályokként rendeli alkalmazni a törvénytervezet.

Az Emberi Méltóság Központ felkéri Magyarország Kormányát, hogy a nemzetközi magánjogról szóló T/14237. számú törvényjavaslatot Magyarország Alaptörvényének rendelkezései és a családok védelméről szóló sarkalatos törvény szellemének megfelelően módosítsa.

ÁLLÁSFOGLALÁS

Kérjük, ha egyetért, csatlakozzon az Emberi Méltóság Központ állásfoglalásához Ön is!

-------------------

Kép forrása

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Állásfoglalás a nemzetközi magánjogról szóló T/14237. számú törvényjavaslatról

Tisztelt Döntéshozók!

Jelen levelemmel csatlakozom az Emberi Méltóság Központ nemzetközi magánjogról szóló T/14237. számú törvényjavaslattal kapcsolatos állásfoglalásához.

ÁLLÁSFOGLALÁS

Kérem, Magyarország Alaptörvényének rendelkezései és a családok védelméről szóló sarkalatos törvény szellemének megfelelően módosítsák a nemzetközi magánjogról szóló T/14237. számú törvényjavaslatot!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]