Betiltották a díjnyertes kisfilmet, amit pedig mindenkinek látni kellene!

Szüntessék meg a „Drága leendő Anyuka!” videó cenzúráját!

050 000
  43 992

43 992 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 50 000 aláírást.

Betiltották a díjnyertes kisfilmet, amit pedig mindenkinek látni kellene!

Franciaországban betiltották az alábbi csodálatos, reményt keltő kisfilmet.

Kérem, mielőtt tovább olvasná a petíciót, nézze meg a két és fél perces videót!

A megható kisfilmben Down-szindrómás gyermekek és fiatalok válaszolnak egy édesanya levelére, aki most tudta meg, hogy a szíve alatt hordott gyermek nagy valószínűséggel szintén Down-baba. Az alkotás segíthet a hasonló helyzetbe került szülőknek abban, hogy félelmeik helyett erőforrásaikra koncentráljanak, felismerve, hogy boldog élete is lehet gyermeküknek, családjuknak.

A kisfilmet megihlető e-mail a Down-szindrómások érdekeit védő olaszországi Coor Down szervezet munkatársaihoz érkezett, akik úgy döntöttek, hogy ilyen módon válaszolnak nemcsak egy, hanem több százezer anyának, szülőnek, családnak. A videó azóta több mint 7 millió emberhez jutott el, és ki tudja hány életet mentett meg…

A francia Államtanács a hetekben elutasította a Down-szindrómás emberek, családjaik, szövetségeseik, és az értük küzdő szervezetek fellebbezését. Továbbra is fenntartják a diszkriminatív tilalmat, amelyet korábban az Audovizuális Bírói Tanács szabott ki a 2014-ben a Down-Szindrómások Nemzetközi Napja alkalmából készült díjnyertes alkotásra.

A kisfilm betiltása azt üzeni, hogy a Down-szindrómás emberek kellemetlenek a társadalom számára, és aláássa a Down-szindrómás személyek társadalmi megbecsültségét. Egy olyan kampányt utasítanak el, amely a fogyatékosokat érő negatív sztereotípiák és társadalmi előítéletek ellen küzd.

Az Államtanács azzal az indokkal erősítette meg a videó betiltását, hogy "nem megfelelő". Szerintük a Down-szindrómás emberek mosolya "megzavarhatja azoknak a nőknek a lelkiismeretét, akik jogszerűen más személyes életdöntéseket hoztak" , tehát azokét, akik az abortuszt választották, miután gyermeküket Down-szindrómával diagnosztizálták.

A statisztikák szerint ma Franciaországban a Down-szindrómával diagnosztizált magzatok 96%-át elvetetik. A kisfilm csökkenti a fogyatékos emberekkel szembeni negatív előítéleteket és elnyomó tendenciákat, mivel rávilágít pozitív életlehetőségeikre. Ha többen hallanának arról, hogy egy fogyatékos gyermek mennyi örömet hoz a családba, és hogy az érintett közösség tagjai boldog életet élhetnek, többen választanák az életet az abortusz helyett.

Úgy gondoljuk, minél több embernek látni kellene a számos díjat nyert filmet, melyet Ausztrália egyes egyetemein az orvostanhallgatóknak is levetítenek!

Mindeközben Franciaország azt üzeni a Down-szindrómás embereknek, hogy nincs joguk nyilvánosan kimutatni boldogságukat. A felháborító és diszkriminatív döntés sérti a Down-szindrómával élő személyek jogait, akiknek szintén joguk lenne szabadon hallatni a hangjukat!

Aláírásával közvetlenül küldhet levelet François Hollande elnöknek és Franciaország magyarországi nagykövetének, Éric Fournier-nek.

Kérem, csatlakozzon nemzetközi kampányunkhoz, hallassuk a hangunkat minél többen Down-szindrómás embertársaink védelmében!

!!! Szeretettel ajánljuk minden érintett szülő és család figyelmébe a Down Alapítvány Down Dada szolgálatát, melynek célja a sorstársi melléállás és a tapasztalatok átadása. A szolgálat a Down baba születése miatti traumát segíti feldolgozni a családnak. Olyan tapasztalt szülők segítenek az újdonsült szülőknek, akik szintén Down-szindrómás gyermeket nevelnek. !!!

További információ:

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

"Drága Leendő Anyuka"/ "Dear Future Mum" videó betiltása

Tisztelt Elnök Úr, tisztelt Nagykövet Úr!

Levelemben felháborodásomnak adok hangot a francia Államtanács 2016. november 10-én hozott döntésével szemben a "Dear Future Mum" kisfilm sugárzásával kapcsolatban.

A döntés diszkriminál és sérti a Down-szindrómások jogát, hogy nyilvánosan, szabadon kifejezhessék véleményüket, érzéseiket, boldogságukat! A döntés méltatlan országukhoz, mely elvileg elkötelezett az emberi jogok védelme mellett.

A kisfilm betiltása azt üzeni, hogy a Down szindrómás emberek kellemetlenek a társadalom számára, emellett pedig társadalmi megbecsültségükre is negatív hatással van nemcsak Franciaországban, hanem az egész világon!

A betiltott alkotás csökkenti a fogyatékos emberekkel szembeni negatív sztereotípiákat, társadalmi előítéleteket és elnyomó tendenciákat, mivel rávilágít a Down-szindrómás személyek pozitív életlehetőségeire. Ha többen hallanának arról, hogy egy fogyatékos gyermek is mennyi örömet hoz a családba, és hogy az érintett közösség tagjai boldog életet élhetnek, többen választanák az életet az abortusz helyett, és az érintett csoportok társadalmi megbecsültsége is nőne.

Franciaország azt üzeni a Down-szindrómás embereknek, hogy nincs joguk nyilvánosan kimutatni boldogságukat. Ez szomorú, elfogadhatatlan, és felháborító.

Kérem, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy nyilvánosságot kaphasson a fent említett videó!

Kérem, ne diszkriminálják a Down-szindrómásokat és a fogyatékkal élőket, hanem ellenkezőleg, érzékenyítő, felvilágosító és információ nyújtó kampányok segítségével próbálják pozitívan befolyásolni a Franciaországban élők fogyatékos és Down-szindrómás emberekhez való hozzáállását!

Üdvözlettel:
[az Ön neve]