Lengyel-magyar összefogás az EU-ban

010 000
  5 035

5 035 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Bátor lengyel és magyar kiállás a házasság mellett

Lengyelország és Magyarország megvétózta az uniós igazságügyi és belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán az Európai Bizottság két rendelettervezetét, amik az eltérő állampolgárságú, de azonos nemű párok vagyoni viszonyait szabályozta volna, túllépve ezzel a házasság természetes értelmezésén.
Az Európai Unió Tanácsában a soros elnökséget betöltő Luxemburg kezdeményezte az uniós igazságügyi miniszterek tanácskozásán az eltérő állampolgárságú, de azonos nemű párok vagyoni viszonyainak szabályozását.
A első rendelet tervezetét az Európai Bizottság 2011-ben terjesztette elő. A dokumentum a nemzetközi élettársi kapcsolatokban élők vagyoni viszonyait, ezen belül az öröklést, illetve a vagyonmegosztást szabályozó jogszabályokat egységesítette volna az Európai Unió tagországaiban. A rendelet egyébként egyaránt vonatkozott volna a hetero- és homoszexuális párkapcsolatokra.
A második szabályozás az állampolgársági tekintetben vegyes házasságban élők vagyoni viszonyait szabályozta volna, és a házastársi kapcsolat fogalmába a melegek "házasságát" is beleértette volna.

Küldjön Ön is köszönő levelet az illetékes magyar és a lengyel miniszternek.

Társadalmunk legfontosabb alapsejtje a család. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy a természetes édesanyja és édesapja nevelje fel szerető légkörben.
Köszönje meg Ön is, hogy az uniós igazságügyi és belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán Magyarország kiállt a társadalmunk alapját képező házasság és család intézménye mellett! Valójában gyermekeink, társadalmunk jövője mellett.

Cikkek:

Írja alá most

Aláírásával elfogadja a CitizenGO Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Szabályzatát, és hozzájárul, hogy e-mailen keresztül tájékoztassuk kampányainkról. Leveleinkről bármikor leiratkozhat.

Gyermekeink jövője mellett álltak ki

Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter részére
Tisztelt Miniszter Úr!

Köszönöm, hogy az uniós igazságügyi és belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán Magyarország kiállt a társadalmunk alapját képező házasság és család intézménye mellett! Valójában gyermekeink, társadalmunk jövője mellett.
Üdvözlettel:
[az Ön neve]