Kiállás az iráni üldözött keresztényekért

10 év börtönbüntetést kaptak azért, mert keresztények!

050 000
  39 702

39 702 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 50 000 aláírást.

Kiállás az iráni üldözött keresztényekért

Yousef Nadarkhani baptista lelkipásztort azért állították bíróság elé, majd ítélték halálra néhány éve Iránban, mert áttért a keresztény hitre. Életét akkor a hatalmas nemzetközi kampány mentette meg, amelyben anyaszervezetünk, a spanyolországi HazteOir is nagy szerepet vállalt. Az összefogásnak köszönhetően a lelkészt kiengedték a börtönből, és 2012 őszén hazatérhetett családjához.

Yousef-et és néhány társát egy éve újra letartóztatták egy istentisztelet alatt. Akkor azzal vádolták őket, hogy bort ittak az Úrvacsora során, ezért nyolcvan korbácsütést kaptak. Ők ennek ellenére tovább folytatták az evangelizáló munkát, amíg nyár elején újra le nem tartóztatták őket. Július 6-án 10 év börtönbüntetést és 2 év száműzetést kaptak amiatt, mert terjesztették a kereszténységet, és gyülekezeteket hoztak létre.

Egyszer már sikerült megmentenünk Yousef-et, kérjük, segítsen, fogjunk össze újra iráni keresztény testvéreink érdekében!

Felhívjuk az iráni kormány figyelmét, hogy tartsa tiszteletben a vallásszabadságot és engedje a keresztényeknek hitük gyakorlását.

Petíciónkat a budapesti iráni nagykövetnek címezzük azzal a kéréssel, hogy továbbítsa azt kormánya részére.

Yousef Nadarkhani és társai a szenvedés és üldöztetések ellenére sem hagytak fel a reménnyel, és nem fordítottak hátat hitüknek, hanem mindvégig  folytatták evangelizáló tevékenységüket Iránban. Hatalmas erő rejlik az üldözött keresztények hitében, amely minket is bátoríthat.

Yousefet évekkel ezelőtt is keresztény hite miatt ítélték halálra. Akkoriban a börtönben alkut ajánlottak neki: ha visszatér az iszlámra, szabad lesz. Ő mégis kitartott keresztény hite mellett.

Hívjuk fel Irán kormányának figyelmét, hogy engedjék szabadon Yousef Nadarkhanit, Mohammadreza Omidit, Yasser Mossayebzadeh-t és Saheb Fadaie-t, és hagyják abba a keresztények üldözését az országban!

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Szabadságot az elítélt iráni keresztényeknek!

Irán igazságügyi minisztere, Hon. Mr. D. Mostafa Pourmohammadi,

az Iráni Köztársaság budapesti nagykövete, Hon. Mr. Gholamali Rajabi Yazdi részére.

Négy iráni állmpolgárt, Yousef Nadarkhanit, Mohammadreza Omidit, Jasszer Mossayebzadeh-t és Saheb Fadaie-t 10 év börtönbüntetésre ítélték vallási tevékenységeikért.

Kérjük, bocsássa szabadon a fenti négy iráni állampolgárt, akiknek a bebörtönzése olyan emberi jogokat sért, mint a vallásszabadság, és a világ számára nem a béke üzenetét továbbítja.

Köszönettel:

------------

For the kind attention of

Minister of Justice of Iran, Hon. Mr. D. Mostafa Pourmohammadi

Ambassador of Iran, Hon. Mr. Gholamali Rajabi Yazdi

Four Iranian citizens have been sentenced to 10 years in prison for their religious activities: Yousef Nadarkhani, Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh and Saheb Fadaie.

Please consider the release of these four Iranian citizens, whose imprisonment does not communicate to the world a message of peace and tolerance.

Yours faithfully,

Üdvözlettel: