Ne küldjék vissza a keresztény menekültet Iránba, ahol börtön és halál várna rá!

Segítsünk a keresztény iráni lánynak! Ne toloncolják vissza Iránba, ahol halál várhat rá!

020 000
  12 350

12 350 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 20 000 aláírást.

Egy iráni keresztény lányt a svéd hatóságok annak ellenére akarnak kitoloncolni az országból, hogy tudható, hazájában börtön vagy halál várna rá.

Aideen Strandsson 2014-ben érkezett meg Svédországba, majd nem sokkal utána nyilvánosan is megkeresztelkedett. Svédországban nem egyedülálló jelenség Strandsson megkeresztelkedése, hiszen sokan mások is áttérnek az iszlámról a kereszténységre, viszont többnyire nem vállalják fel ezt a nagy nyilvánosság előtt a muszlim közösség megtorlásától tartva.

Aideen azt szerette volna megmutatni a világnak, hogy Krisztus áll élete középpontjában. Ahogy egy interjúban elmondta: "Nyilvánosan akartam megkeresztelkedni, mert ki szerettem volna mondani, hogy szabad vagyok, hogy keresztény vagyok, és azt akartam, hogy ezt mások is tudják."

Az iráni lány menedékjogi kérelmét immáron másodszor utasították vissza a svéd hatóságok annak ellenére, hogy a kiutasítás ellentmond a hatóság saját szabályozásának is, valamint azon nemzetközi egyezményeknek, amelyeknek Svédország is a részese. A Genfi Egyezmény például kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti. Ráadásul a Svéd Migrációs Ügynökség saját weboldalának listáján Irán a 17 országból az egyik, amelynek menekültjeivel szemben különleges figyelmet írnak elő a törvények. Mindezen tények ismerete ellenére a svéd hatóságok konokul ragaszkodnak a megkeresztelkedett lány Iránba való visszatoloncolásához.

Petíciónkban arra kérjük a Svéd Migrációs Ügynökség vezetőjét, Mr Mikael Ribbenviket, hogy vizsgálják felül Aideen ügyét a bizonyítékok fényében, és ne toloncolják ki az országból.

Az ügy sürgős - Strandsson ügye a Migrciós Ügynökségtől átkerült a svéd határőrséghez.

Svédország hamis ígéretekkel invitálta meg a menekülteket az országba. Itt az alkalom, hogy megmutassa, a keresztény menekültekkel is törődik.

Köszönjük, hogy Ön is csatlakozik a petícióhoz!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

A Svéd Migrációs Ügynökség oldala, amin Iránt olyan fókusz országként jelöli meg, amelyre különös hanngsúlyt fordít a menedékkérelmek elbírálása során. http://lifos.migrationsverket.se/fokuslander/fokus/2016-03-31-iran.htmlhttp://lifos.migrationsverket.se/fokuslander.html

Írja alá most

A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Ne toloncolják vissza Iránba Aideen Strandsson-t!

A Svéd Migrációs Ügynökség vezetője, Mikael Ribbenvik részére

Tisztelt Mikael Ribbenvik Úr!

Tudomást szereztem Aideen Strandsson esetéről, akit a svéd hatóságok annak ellenére akarnak kitoloncolni az országból, hogy Iránban börtön-, vagy halálbüntetés várhat rá.

Aideen menedékkérelmet kért Svédországban, és számít rá, hogy az "emberi jogi szuperhatalom" megvédi a hazájában rá váró üldöztetéstől.

Szinte biztos, hogy az élete veszélyben lenne Iránban, különösen most, hogy az egész világ hallott arról, hogy áttért a keresztény hitre.

Ahogy azzal Ön is tisztában van, a keresztény hitre való áttérésért Iránban börtön- vagy halálbüntetés jár. Az is köztudott, hogy Iránban a keresztény megtérők számos esetben szembesülnek kínzással és más brutális jogsértésekkel.

Mindezeket szem előtt tartva arra kérem a Svéd Migrációs Ügynökséget, hogy vizsgálja felül Aideen Strandsson ügyét, amely nemrég átkerült a határőrséghez.

Nagyjából 1000 Aideen-hez hasonló keresztény tartózodik jelenleg Svédországban. Önök hívták meg őket, azt ígérve nekik, hogy megvédik őket az üldöztetéstől. Ne hagyják őket most cserben!

A világ figyeli, hogy eleget tesznek-e ígéretüknek.

--------------------

For the Kind Attention of:

Acting Director General of the Swedish Migration Agency - Mr Mikael Ribbenvik
I have recently learned about the case of Christian convert from Islam - and, also, now, an asylum-seeker in Sweden - Aideen Strandsson.

As you know, Aideen has been in Sweden for three years, and during that time, she was baptised publicly - completing the process of conversion which began before leaving her native Iran.

Since then, Aideen applied for asylum in Sweden, counting on you, as a "human rights superpower", to protect her from possible persecution.

She applied for asylum because she faces almost certain danger if deported back to Iran, especially now that the whole world knows about her conversion to Christianity.

As you also know, such an action is not taken well or lightly in Iran, where punishments can vary from imprisonment to a sentence of death. It is also known that Christian converts also face torture and other types of brutal violation.

With these things in mind, we, the undersigned, urgently ask for the Swedish Migration Agency to again review Aideen's case - as it has now been referred to the border police.

There are an estimated 1,000 such Christian converts from Islam - just like Aideen - in Sweden right now. You invited them into your country, with a promise of protection from persecution.

The world is now watching to see if you live up to your word.

Üdvözlettel:
[az Ön neve]