Osztozunk a fájdalomban

Osztozunk a buszbaleset érintettjeinek gyászában

010 000
  6 124

6 124 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 10 000 aláírást.

Osztozunk a fájdalomban

Egész Magyarországot megrázta a péntek éjjel bekövetkezett tragédia, amely során egy magyar diákokkal teli busz balesetezett Olaszországban. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói egy sítáborból tartottak hazafelé, amikor egy autópálya fölött átívelő felüljáró oszlopának csapódtak. 1999 óta nem történt külföldön ennél súlyosabb magyar buszbaleset.

A balesetben tizenhatan életüket vesztették, több tucat sérültet kellett kórházba szállítani. Egyiküket még mindig mesterséges kómában tartják és az életéért küzdenek.

Többek életét egy hős tanár és egy diák mentette meg. A diákra a busz ablaka mellett találtak, kezében az ablaktörő kalapáccsal. A fiú utolsó leheletéig küzdött, hogy megmentse társait, Vígh György testnevelő tanár pedig visszament a lángoló buszra, és élete kockáztatásával mentette ki a diákokat. Ő súlyosan megsérült, de életben van. A buszon lévő két gyermekét viszont nem sikerült megmentenie.

Nehéz ilyenkor szavakat találni...

A fiatalok tragédiája minden magyar vesztesége, és bár a terhet átvállalni nem tudjuk, osztozunk az áldozatok családjainak és barátainak fájdalmában.

A mai napra nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére. Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót, az iskolákban pedig tanóra vagy külön rendezvény keretében emlékeznek meg a baleset áldozatairól.

Szívünkben hordozzuk a tragédia áldozatait és szeretteiket, ha hívők vagyunk, együtt imádkozunk értük és a sérültekért, különösen azokért, akik most is életveszélyben vannak!

Az alábbiakban részvétnyilvánító levelünkhöz csatlakozhat, melyet a gimnáziumba juttatunk el és tiszteletét fejezheti ki a hős diák és tanár felé. Magyar nemzetünk újabb hősökkel lett gazdagabb.

Részvétnyilvánítását az általunk írt levélhez csatlakozva, vagy saját szavaival is kifejezheti.

---------------

Kép: https://www.youtube.com/watch?v=awSWe2-LZYk

Írja alá most

Add a personal message to the email
A CitizenGo védi a személyes adatokat és a jövőben tájékoztat erről és további kampányairól.

Tisztelet, gyász, részvét, ima

Megrendülten értesültünk a pénteken bekövetkezett buszbalesetről. A fiatalok elvesztése egész magyar nemzetünk vesztesége. Bár a terhet átvállalni nem tudjuk, osztozunk az áldozatok családjainak és barátainak fájdalmában.

Imáinkban, gondolatainkban az érintettek családjai, barátai, szerettei mellett vagyunk, és imádkozunk a sérültek felépüléséért.

Mindannyian tiszteletünket fejezzük ki a baleset hősei felé, akik életük kockáztatásával küzdöttek társaikért. Nemzetünk újabb hősökkel lett gazdagabb, sosem felejtjük el őket.

Fájó szívvel és tisztelettel,

Üdvözlettel: