Eszter Zaymus

Az alábbi oldalon szolidaritásunkat fejezhetjük ki a buszbaleset áldozatainak családjai és barátai felé, tiszteletünket pedig a hős diák és tanár felé. Egész nemzetünket megrendíti a tragédia, mindannyian szívünkben hordozzuk az áldozatokat, a hősöket pedig sosem feledjük!

Franciaországban betiltották az alábbi csodálatos, reményt keltő kisfilmet.

Elérkezett október 23., az 1956-os forradalom kitörésének 60. évfordulója. Emelkedett szívvel gondolunk hőseinkre, akiknek olyannyira fontos volt hazájuk, hogy az életüket adták vagy kockáztatták érte. Büszkék vagyunk rájuk, mivel hatalmas áldozatot hoztak a nemzetért, a szabadságért.

Az utóbbi hetekben egymásnak ellentmondó történéseknek lehettünk tanúi a fogyatékossággal élő emberek társadalmi megbecsültségével, és élethez való jogával kapcsolatban.

Petíciónkat egy olyan Magyarországot is érintő petíció sikere kapcsán indítjuk, amelyet egy magánszemély indított el Szlovákiában oldalunkon, majd a CitizenGO szlovák csapata is mellé állt.

Azok, akik régebb óta közösségünk tagjai, sokat hallhattak Asia Bibiről. A CitizenGO megalapítása óta rengeteg energiát fordít annak a keresztény asszonynak a megmentésére, akit istenkáromlás hamis vádja miatt ítéltek halálra Pakisztánban, és tartanak évek óta börtönben arra várva, hogy az ítélet jogerős legyen.

A születés mindannyiunk életének az egyik legmeghatározóbb pillanata, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között látunk napvilágot. A születés minősége befolyásolja a gyermek rövid és hosszú távú egészségét és életminőségét, valamint az édesanya későbbi testi-lelki jóllétére is hatással van.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Szociális Bizottsága március 15-én elutasított egy a béranyasággal kapcsolatos jelentéstervezetet.  A javaslatot a béranyaság gyakorlatának jogi szabályozása céljából nyújtották be, próbálva elfogadtatni a nőket kihasználó és a gyermekeket árucikké tevő béranyaságot. Bár számunkra, akik az emberi méltóságot védelmezzük, jó hír az eredmé

Hétfőn elkezdődött a házasság hete elnevezésű rendezvénysorozat Magyarországon. Hazánk több városában számos programmal készülnek a szervezők, hogy felhívják a a figyelmet a házasság szépségére, a kimondott igen értékére és a család meghatározó szerepére az egyén és a társadalom szintjén.

Esz jelesre szigorlatozott le a napokban. Annyira örülünk neki! :)