Eszter Zaymus

Az alábbi oldalon szolidaritásunkat fejezhetjük ki a buszbaleset áldozatainak családjai és barátai felé, tiszteletünket pedig a hős diák és tanár felé. Egész nemzetünket megrendíti a tragédia, mindannyian szívünkben hordozzuk az áldozatokat, a hősöket pedig sosem feledjük!

Egész Magyarországot megrázta a péntek éjjel bekövetkezett tragédia, mely során egy magyar diákokkal teli busz balesetezett Olaszországban. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói egy sítáborból tartottak hazafelé, amikor egy autópálya fölött átívelő felüljáró oszlopának csapódtak. 1999 óta nem történt külföldön ennél súlyosabb magyar buszbaleset.

Franciaországban betiltották az alábbi csodálatos, reményt keltő kisfilmet.

FRISS INFORMÁCIÓ:

A szudáni bíróság tegnap elnapolta Petr Jašek, a bebörtönzött cseh misszionárius ügyének tárgyalását.

Elérkezett október 23., az 1956-os forradalom kitörésének 60. évfordulója. Emelkedett szívvel gondolunk hőseinkre, akiknek olyannyira fontos volt hazájuk, hogy az életüket adták vagy kockáztatták érte. Büszkék vagyunk rájuk, mivel hatalmas áldozatot hoztak a nemzetért, a szabadságért.

Az utóbbi hetekben egymásnak ellentmondó történéseknek lehettünk tanúi a fogyatékossággal élő emberek társadalmi megbecsültségével, és élethez való jogával kapcsolatban.

Petíciónkat egy olyan Magyarországot is érintő petíció sikere kapcsán indítjuk, amelyet egy magánszemély indított el Szlovákiában oldalunkon, majd a CitizenGO szlovák csapata is mellé állt.

Azok, akik régebb óta közösségünk tagjai, sokat hallhattak Asia Bibiről. A CitizenGO megalapítása óta rengeteg energiát fordít annak a keresztény asszonynak a megmentésére, akit istenkáromlás hamis vádja miatt ítéltek halálra Pakisztánban, és tartanak évek óta börtönben arra várva, hogy az ítélet jogerős legyen.

A születés mindannyiunk életének az egyik legmeghatározóbb pillanata, ezért nem mindegy, hogy milyen körülmények között látunk napvilágot. A születés minősége befolyásolja a gyermek rövid és hosszú távú egészségét és életminőségét, valamint az édesanya későbbi testi-lelki jóllétére is hatással van.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Szociális Bizottsága március 15-én elutasított egy a béranyasággal kapcsolatos jelentéstervezetet.  A javaslatot a béranyaság gyakorlatának jogi szabályozása céljából nyújtották be, próbálva elfogadtatni a nőket kihasználó és a gyermekeket árucikké tevő béranyaságot. Bár számunkra, akik az emberi méltóságot védelmezzük, jó hír az eredmé

Hétfőn elkezdődött a házasság hete elnevezésű rendezvénysorozat Magyarországon. Hazánk több városában számos programmal készülnek a szervezők, hogy felhívják a a figyelmet a házasság szépségére, a kimondott igen értékére és a család meghatározó szerepére az egyén és a társadalom szintjén.

Esz jelesre szigorlatozott le a napokban. Annyira örülünk neki! :)