Adresat/Adresaci petycji: Ministerstwo Sprawiedliwości i Prokuratura Krajowa

Delegalizacja Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych

7.327 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

Delegalizacja Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych

To już drugie podejście do delegalizacji Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych, założonego przez skazanego na 4 lata pozbawienia wolności Rafała Gawła. Zbiórkę podpisów pod petycją, mającą na celu doprowadzenie do delegalizacji OMZRiK przeprowadzałem w ubiegłym roku. Dzięki Państwa pomocy Prokuratura Rejonowa i Okręgowa w Warszawie wszczęły postępowanie w sprawie "mowy nienawiści" ośrodka oraz jego delegalizacji. Gaweł i jego ośrodek przestraszyli się naszej ofensywy i podpięli OMZRiK pod nową fundację, której prezesem jest Konrad Dulkowski. To doprowadziło do wstrzymania postępowania prowadzonego w prokuraturze. Jesteśmy zmuszeni zorganizować zbiórkę podpisów po raz drugi i wierzymy gorąco, że w tym roku podpisów pod petycją będzie jeszcze więcej, a ośrodek nienawiści Rafała Gawła niebawem zostanie zdelegalizowany. Proszę o udostępnianie tej petycji wszędzie gdzie to tylko możliwe!

Więcej tutaj: https://www.cda.pl/video/1790881d6/vfilm

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: Ministerstwo Sprawiedliwości i Prokuratura Krajowa

DELEGALIZACJA OŚRODKA MONITOROWANIA ZACHOWAŃ RASISTOWSKICH I KSENOFOBICZNYCH

Ministerstwo Sprawiedliwości

Szanowny Minister Zbigniew Ziobro

Aleje Ujazdowskie 11,

Petycja do Prokuratora Generalnego i Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro

Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych, będący organizacją pozarządową i działający w ramach Fundacji LPM Ruch na Rzecz Obrony Praw Zwierząt i Ludzi (KRS: 0000670139, NIP: 5272804092, REGON: 367001660), której prezesem jest Konrad Andrzej Dulkowski, jest odpowiedzialny za blokowanie facebookowych profili oraz permanentne zohydzanie, deprecjację i obrzucanie inwektywami patriotów, katolików i narodowców.

Do lipca 2017 r. ośrodek działał przy stowarzyszeniu teatru Trzyrzecze w Warszawie, który promuje nihilizm, atakuje polskość i obecny rząd. „Faszyści”, „naziści”, „rasiści”, „ksenofobowie” i „antysemici” to kilka z wielu obraźliwych określeń adresowanych w stronę miłujących Boga i Ojczyznę.

Poza znieważaniem i zniesławianiem obywateli Polski, ośrodek kreuje również nieprawdziwe informacje mające na celu obrzydzenie chrześcijaństwa i idei narodowej oraz dąży do tworzenia jeszcze większych podziałów w polskim społeczeństwie. Wystarczy przytoczyć obrzydliwą manipulację, której dopuścił się OMZRiK w lipcu 2017 roku, gdy do informacji o zawiadomieniu prokuratury o napaści na czeczeńską rodzinę, ośrodek umieścił zdjęcie przedstawiające dziecko z Syrii, będące ofiarą bombardowania w 2015 roku. Reakcje internautów, w tym posłów Kingi Gajewskiej i Michała Szczerby z Platformy Obywatelskiej, były przerażające. O atak na dziecko z Syrii oskarżano rząd Prawa i Sprawiedliwości oraz polskich patriotów (więcej tutaj: http://wprawo.pl/2017/07/28/obrzydliwa-manipulacja-oszusta-rafala-gawla-i-jego-omzrik-poslowie-po-rozpowszechniaja-fake-news/).

Ponadto ośrodek jest współodpowiedzialny za masowe kasowanie narodowo-katolickich profili na Facebooku, kanałów na YouTube oraz Instagramie oraz regularnie donosi do prokuratury na tych, którym leży na sercu Wielka Polska. Na marginesie nadmieniamy, że deprecjacja patriotów i chrześcijan na portalach społeczniościowych, które odgrywają istotną rolę w debacie publicznej, jest nie do przyjęcia, dlatego uważamy, że wymiar sprawiedliwości również powinien podjąć zdecydowane działania względem takich portali jak Facebook, Instagram czy Youtube.

Należy nadmienić, że OMZRiK został założony i w praktyce jest kierowany przez osobę mającą poważne zatargi z prawem. Kreujący się na „altruistę” założyciel OMZRiK Rafał Gaweł został skazany na 4 lata pozbawienia wolności za malwersacje finansowe na łączną kwotę prawie 800 tysięcy złotych. Te fakty dodatkowo utwierdzają w przekonaniu, że działalność OMZRiK ma charakter przestępczy, a ośrodek w naszej ocenie winien zostać zdelegalizowany, ponieważ działa na szkodę państwa polskiego i jego obywateli.

Czy podobnie jak OMZRiK czyni to z patriotami, prawa strona społeczeństwa również może pozwolić sobie na bezkarne obrażanie środowisk lewicowo-liberalnych nazywając ich pederastami, zboczeńcami, dewiantami, pedałami, żydowskimi pachołkami lub śmieciami? Dlaczego siejący nienawiść przedstawiciele ośrodka nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej, zaś polskich patriotów - za przestrzeganie przed nienawiścią płynącą z fundamentalistycznych ideologii - oskarża się o szerzenie nienawiści i totalitaryzmu? Czy szacunek i wolność słowa jest zarezerwowana tylko dla tych, którzy uczestniczą w marksistowskim planie destrukcji polskości i wartości chrześcijańskich?

Widząc bezkarność lewicowego saloniku, sprzeciwiamy się bezkarności OMZRiK. Sprzeciwiamy się obrażaniu Polaków, patriotów, katolików i narodowców. OMZRiK działający przy stowarzyszeniu został zalegalizowany w sądzie. Dlatego zwracamy się do Ministerstwa Sprawiedliwości i Prokuratury Krajowej, aby solidnie przyjrzały się działalności ośrodka, a w konsekwencji podjęły skuteczne kroki do delegalizacji tego ośrodka, który jest odpowiedzialny za deprecjację Polaków i narodowego dziedzictwa.

Zwracamy się z apelem o podpisywanie tej petycji i rozpowszechnianie linku do niej do jak największej liczby obywateli. Zjednoczmy się i działajmy we wspólnej sprawie.

Wszystkie podpisy zostaną przekazane Ministerstwu Sprawiedliwości i Prokuratorze Krajowej wraz z apelem o delegalizację Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych.

Do wiadomości:

1. Minister Sprawiedliwości i Prokurator Generalny Zbigniew Ziobro
  2. Wiceminister Sprawiedliwości Patryk Jaki
Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Delegalizacja Ośrodka Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych

Podpisz tę petycję teraz!

7.327 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.