Solidarność z etiopskimi chrześcijanami

Solidarność z chrześcijanami prześladowanymi w Etiopii

Solidarność z etiopskimi chrześcijanami

93.375 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100.000 podpisów.

Solidarność z etiopskimi chrześcijanami

ISIS kontynuuje mordowanie chrześcijan. Muzułmańscy mordercy opublikowali nagranie, na którym pokazali ciała zamordowanych. Po mordzie na koptyjskich chrześcijanach, to kolejny tak głośny mord, którym ISIS się szczyci. Pamiętajmy, że chrześcijanie są mordowani za wiarę każdego dnia. Na wspomnianym nagraniu mordercy zapowiadają, że będą ścinać kolejnych chrześcijan, chyba że zapłacą oni specjalny podatek, o którym mowa w Koranie (i który w praktyce jest nie do zapłacenia).

Abba Kaletsidk Mulugeta - przedstawiciel Kościoła w Etiopii  powiedział: "To kolejny przypadek, gdy zamordowano chrześcijan w imię islamu. Nasi bracia zostali zamordowani ze względu na wiarę. Nigdy nie będziemy mogli się na to zgodzić. To skandaliczne."

W czasie Kongresu "Wszyscy jesteśmy Nazarejczyjami", jaki zorganizowaliśmy w Madrycie w dniach 17-19.04.2015 r. wręczyliśmy przedstawicielom prześladowanych chrześcijan list solidarności i zapewnienia o modlitwie podpisany przez ponad 100 tys. osób: http://citizengo.org/pl/21356-wszyscy-jestesmy-nazarejczykami.

Podobny list przygotowaliśmy dla przedstawicieli koptyjskich chrześcijan po tym, jak 21 Koptów zostało brutalnie zamordowanych na plaży w Trypolisie.

Te symboliczne gesty wymagające zaledwie kliknięcia znaczą bardzo dużo. Gdybyśmy byli w sytuacji chrześcijan w Etiopii, Iraku, Syrii czy Pakistanie, też oczekiwalibyśmy, że chrześcijanie z innych regionów będą się z nami solidaryzować, mówić o naszym losie, wysyłać pomoc i modlić się w naszej intencji.

Dlatego przygotowaliśmy list, który kierujemy do przedstawicieli chrześcijan w Etiopii. Zachęcamy do podpisów.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Możecie liczyć na nasze wsparcie, solidarność i modlitwę

Do Patriarchy Mathiasa, Arcybiskupa Zekariasa oraz Arcybiskupa Fanuela:

My, chrześcijanie żyjący na różnych kontynentach, jesteśmy wstrząśnięci mordem, jakiego dokonano na chrześcijanach z Etiopii. Łączymy się w bólu z rodzinami ofiar.

Zapewniamy o naszym modlitwenym wsparciu i solidarności. Niżej podpisani:

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Solidarność z etiopskimi chrześcijanami

Podpisz tę petycję teraz!

93.375 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 100.000 podpisów.