Adresat/Adresaci petycji: Sąd Najwyższy w Pakistanie

Mamy NOWY DOWÓD w sprawie Asii Bibi. Uznajcie go!

167.418 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200.000 podpisów.

UWOLNIĆ ASIĘ BIBI!

Asia Bibi, chrześcijanka skazana na śmierć za bluźnierstwo od 6 lat przebywa w więzieniu. Choć wyrok został wydany już dawno – żyje do dziś tylko dlatego, że cały świat głośno komentuje jej sprawę. Silny głos chrześcijan daje jej szanse na przeżycie.

NOWE DOWODY W SPRAWIE?

Choć świadkowie byli już przesłuchiwani, nie powiedzieli przed sądem tego, co udało się nagrać polskim reżyserom. Film "Uwolnić ASIĘ BIBI" może być dowodem w sprawie Asii Bibi! Zobacz jego trailer na: http://asiabibi.org/

Stworzyliśmy petycję do Sądu Najwyższego w Islamabadzie o dołączenie filmu do akt sprawy – podpisz ją, a CitizenGO, złoży ją w sądzie.

Na filmie dwójka głównych oskarżycieli: właściciel pola, na którym doszło do zdarzenia - Mohammed Idris i imam Qari Mohammed Salim przyznają się, że nie słyszeli słów bluźnierstwa wypowiedzianych przez Asię Bibi, znają je jedynie z relacji Asmy i Mafii - które były świadkami zdarzenia. Jednak to oni są głównymi świadkami przed pakistańskim wymiarem sprawiedliwości.

Imam ponadto stwierdza, że jest to jego religijny obowiązek, by bronić godności Proroka i dlatego zdecydował się być świadkiem w tej sprawie. Z drugiej jednak strony – skandalem jest także to, że nie wysłuchani byli żadni chrześcijańscy świadkowie pogromu i samosądu dokonywanego na Asi.

W filmie wypowiada się również jeden z Imamów - ABDUL RASHEED , który stwierdza, że w razie uniewinnienia Asii Bibi przez Sąd Najwyższy - odbędą się protesty w całym Pakistanie - a kara tak czy inaczej zostanie wymierzona.

ASIA BIBI - CZY MUSI ZOSTAĆ ZABITA?

NIE, jeśli jej pomożemy...

CO MOŻESZ TERAZ ZROBIĆ?

Po pierwsze: podpisz petycję.

Po drugie: wyślij film „Uwolnić Asię Bibi” do osób i instytucji, które mają realny wpływ na jej bezpieczne uwolnienie. Wyślij ją też do swoich przyjaciół i znajomych i zachęć ich by zrobili to samo.

MIĘDZYNARODOWA AKCJA ROZSYŁANIA FILMU I PODPISYWANIA PETYCJI

Film znajduje się na płycie DVD dołączonej do kartki pocztowej, która ma dotrzeć do tych, którzy mają wpływ na uwolnienie kobiety. Wysyłajmy i rozdawajmy kartki z filmem wszystkim ludziom sumienia.

Działamy międzynarodowo! Film na DVD jest w 10-ciu wersjach językowych.

Nasza inicjatywa odbywa się jednocześnie we wszystkich krajach Europy.

Zobacz trailer filmu:

Więcej informacji o akcji znajdziesz tutaj:

Gdzie możesz wysłać kartki – przeczytasz tutaj:

Kartki z filmem dostępne są tutaj:

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: Sąd Najwyższy w Pakistanie

Zwracamy się z apelem o uznanie fragmentu filmu dokumentalnego „Uwolnić Asię Bibi” jako materiału dowodowego w sprawie Asii.

W filmie zarejestrowane zostały wypowiedzi dwóch głównych oskarżycieli: właściciela pola, na którym doszło do zdarzenia, Mohammeda Idrisa oraz miejscowego imama Qari Mohammeda Salima. Obaj twierdzą, że nie słyszeli na własne uszy słów, o których wypowiedzenie oskarżona jest Asia Bibi.

Są to na tyle przekonujące argumenty, by prosić raz jeszcze o dogłębne zbadanie sprawy. Jesteśmy przekonani o niewinności Asii Bibi. Głęboko wierzymy, że niesprawiedliwy wyrok w świetle oczywistych faktów nie zostanie utrzymany, a Asia Bibii wkrótce znajdzie się na wolności.

Prosimy Państwo o działanie w tej sprawie.

---------------------------------------------------------------------------

Supreme Court of Pakistan

We, the undersigned, call on the Supreme Court of Pakistan to recognize fragments of the documentary movie “Freedom for Asia Bibi” as evidence in the case of Asia Bibi.

The film includes statements delivered by two main accusers: Mohammed Idris (the owner of the field where Asia allegedly committed blasphemy) and Mohammed Salim (the local imam). They both admit they did not hear Asia Bibi say the words of blasphemy she is accused of.

These most compelling arguments make it necessary to re-examine the case. We are utterly certain of Asia Bibi’s innocence. We deeply believe that in the light of clear evidence the unjust sentence will be revoked and Asia Bibi released.

We ask the State to take action in this case.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Mamy NOWY DOWÓD w sprawie Asii Bibi. Uznajcie go!

Podpisz tę petycję teraz!

167.418 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 200.000 podpisów.