Adresat/Adresaci petycji: Prezes Naczelnej Izby Lekarskiej Maciej Hamankiewicz

Petycja o pierwsze ważne zmiany w systemie szczepień i zmianę form wypowiedzi

3.498 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

Petycja o pierwsze ważne zmiany w systemie szczepień i zmianę form wypowiedzi

Rodzice poszkodowanych dzieci od lat walczą o prawdę na temat systemu szczepień. Po wyemitowaniu programów Szeptem i Studio Polska, w których wreszcie ci rodzice mogli wypowiedzieć swoje bolączki - szef Naczelnej Izby Lekarskiej napisał list do Prezesa TVP o... wycofanie programów z internetu. Co zresztą sie stało.

Gdy lekarze z NIL postanowili się zaszczepić przeciw pneumokokom - dorośli mężczyźni jedną, jedyniutką szczepionką z całego napompowanego kalendarza szczepień, żeby udowodnić jak bezpieczne są te preparaty, powstał ruch społeczny na FB #misiowaalternatywa. Wierzymy, że Bareja zerka na nas z nieba i szczerze nam zazdrości, iż logika z czasów PRL tak szybko wróciła - cenzura, dziwne posunięcia władz i chęć zamknięcia ust osobom, które pokazują, że system jest zły.

Ta petycja została wykreowana przez obywatela lub organizację, która nie jest cześcią CitizenGO. CitizenGO nie jest odpowiedzialna za treść petycji.
+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: Prezes Naczelnej Izby Lekarskiej Maciej Hamankiewicz

Petycja o pierwsze ważne zmiany w systemie szczepień i zmianę form wypowiedzi

1. Nie nazywajcie nas antyszczepionkowcami. Jesteśmy rodzinami dzieci bardzo poważnie poszkodowanych przez szczepienia i osobami, które naprawdę martwią się o zdrowie przyszłych pokoleń. Nie jesteśmy przeciwni samej idei szczepień, ale szczepieniu wszystkich na wszystko bez badania, jakie są skutki uboczne. Dzieci mają teraz ok 30 dawek do 2 roku życia. Co 3 cie dziecko cierpi na choroby przewlekłe.

Większość lekarzy ignoruje NOP-y. O przyczyny lepiej nie pytać. A ci, którzy mówią otwarcie, że szczepień jest za dużo i zbyt wiele dawek podaje się naraz, właśnie ci lekarze są prześladowani przez Naczelną Izbę Lekarską. Prosimy o zaprzestanie szkalowania tych lekarzy.

Przez ostatnich 10 lat o 50 % wzrosła liczba dzieci hospitalizowanych do 1 roku życia.

2. Nie próbujcie nazywać nas „ciemnogrodem”. W 18 krajach europejskich nie ma przymusu szczepień. I chcemy tego samego. To wy, urzędnicy państwowi od lat robicie wszystko by utrzymać relikt z czasów PRL, czyli przymus szczepień. Wolimy się nie zastanawiać, czemu tak sie dzieje.

To wy urzędnicy jesteście przeciwni postępowi. Ale my nie nazwiemy was „ciemnogrodem”.

3. Domagamy się też komisji niezależnych ekspertów, a więc lekarzy, których wskażą niezależne organizacje. Już pora by ktoś patrzył na ręce koncernom i związanych z nimi urzędnikom. Czasy "towarzyszy" minęły bezpowrotnie. Pora, żeby minęły czasy towarzyszy, którzy z publicznej opieki zdrowotnej od lat usiłują zrobić sobie bardzo prywatne podwórko.

Niech żyje postęp - mało szczepień, żadnego przymusu i żadnego kolesiostwa.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Petycja o pierwsze ważne zmiany w systemie szczepień i zmianę form wypowiedzi

Podpisz tę petycję teraz!

3.498 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.