Homoseksualizm w najnowszej wersji „Piękna i Bestia”! Mówimy stanowcze NIE deprawacji dzieci!

Adresat/Adresaci petycji: The Walt Disney Company Polska Sp. z o.o.

28.461 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Na ekrany polskich kin 17 marca weszła kolejna ekranizacja baśni "Piękna i Bestia". W rolach głównych zobaczymy Emmę Watson i Dana Stevensa. Jednak najwięcej kontrowersji wzbudza Gaston i Le Fou, ponieważ jeden z nich okazuje się być gejem! Gastona gra Luke Evans, który jest zadeklarowanym homoseksualistą!

Po raz pierwszy w historii wytwórni Disneya pojawi się wątek homoseksualny. Od razu będzie on jednym z istotniejszych epizodów w produkcji dla dzieci. „Piękna i Bestia” Disneya zawiera „rażącą, bezwstydną reklamę grzechu i perwersyjnych stosunków seksualnych”.

„Eksperci” uważają, że to niezwykle ważny moment w historii Walt Disney Pictures, bowiem poruszony został wątek homoseksualizmu. Zrobiono to w sposób „subtelny”, to znaczy „pokazujący homoseksualizm jako coś normalnego”.

Usiłują pokazać dzieciom, że homoseksualizm jest czymś normalnym i nie krzywdzącym. Proszę chroń dzieci przed demoralizacją!

Jak czytamy w Konstytucji RP:

Art. 48. pkt. 1. Rodzice mają prawo do wychowania dzieci zgodnie z własnymi przekonaniami. Wychowanie to powinno uwzględniać stopień dojrzałości dziecka, a także wolność jego sumienia i wyznania oraz jego przekonania.

W ekranizacji skierowanej do dzieci pojawia się wątek homoseksualny. Jest to głęboko niemoralne i nieetyczne, aby tego typu treści były kierowane do młodego pokolenia! Usiłuje się w ten sposób pokazać "ludzkie wypaczenia" jako coś normalnego.

Art. 53 pkt. 3. wskazuje: Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i religijnego zgodnie ze swoimi przekonaniami.

Fabularna wersja „Pięknej i Bestii” wzbudza kontrowersje również w Stanach Zjednoczonych. Właściciele kina samochodowego w Henagar w stanie Alabama poinformowali, że nie będą wyświetlać filmu. – Jesteśmy przede wszystkim chrześcijanami. Nie będziemy się wyrzekać Biblii. Jeżeli nie możemy wziąć na film dzieci, to nie widzimy celu w tym, żeby go wyświetlać – napisali w poście na Facebooku.

Ponad sto tysięcy Amerykanów już zobowiązało się do bojkotu gejowskiego filmu Disneya „Piękna i bestia”. Liczba bojkotujących wciąż rośnie. Powodem są zapowiedzi Disneya, że w jego nowym, familijnym filmie będzie występował pierwszy w historii gejowski bohater, a pary jednopłciowe będą mile zaskoczone końcówką filmu. W ten sposób filmowa korporacja zdradziła swój rodzinny, familijny charakter i opowiedziała się po stronie homo-lobby.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Podpisując się akceptują Państwo Regulamin CitizenGO i Politykę Prywatności oraz zgadzają się Państwo na otrzymywanie co jakiś czas emaili o naszych kampaniach. Mogą się się wypisać w każdym momencie.

Adresat/Adresaci petycji: The Walt Disney Company Polska Sp. z o.o.

Szanowni Państwo,

zwracam się do Państwa z petycją o wycofanie z polskich kin filmu "Piękna i Bestia", którego premiera odbyła się 17 marca. W rolach głównych zobaczymy Emmę Watson i Dana Stevensa. Jednak najwięcej kontrowersji wzbudza Gaston i Le Fou, ponieważ jeden z nich okazuje się być gejem! Gastona gra Luke Evans, który jest zadeklarowanym homoseksualistą! Wyrażam głęboką niezgodę na pokazywanie tego typu treści dzieciom, do których przede wszystkim skierowana jest bajka "Piękna i Bestia".

Jak czytamy w Konstytucji RP:

Mówię stanowcze NIE deprawacji dzieci i żądam,aby ta bajka zniknęła z polskich kin.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

28.461 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.