Adresat/Adresaci petycji: Senat Uniwersytetu Warszawskiego

Domagamy się odwołania Rektora UW!

5.216 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.

Domagamy się odwołania Rektora UW!

W związku z odwołaniem na UJ i UW spotkań z amerykańską działaczką pro-life, Rebeccą Kiessling, rektorzy obu uczelni wydali wspólne oświadczenie, w którym nazwali jej wykłady „działalnością jawnie lobbystyczną służącą zmianie ustawodawstwa” oraz „nieakceptowalną w murach uczelni propagandą”.

Stanowisko takie jest szokujące nie tylko dlatego, że jest to kolejny z wielu przykładów wprowadzania poprawnej politycznie cenzury na Uniwersytecie Warszawskim, ale także ze względu na to, że w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych UW prowadzone są Podyplomowe Studia nad Społeczną i Kulturową Tożsamością Płci „Gender Studies”. W programie studiów genderowych znajdują się m.in. wykłady Wandy Nowickiej – feministycznej aktywistki postulującej m.in. legalizację aborcji na życzenie oraz płatnej lobbystki koncernów farmaceutycznych. W programie zajęć znajdują się także określenia wprost wyjęte z lewackiej retoryki, jak nazywanie obrońców praw dzieci nienarodzonych „ruchem anti-choice”, „inicjatywami antykobiecymi”, itp.

Działalność środowisk skrajnie feministycznych na UW skupionych m.in. wokół studiów Gender Studies bez wątpienia jest „działalnością jawnie lobbystyczną służącą zmianie ustawodawstwa” oraz „nieakceptowalną w murach uczelni propagandą”. A wszystko to za pełnym przyzwoleniem rektora UW – prof. Marcina Pałysa!

Nie pozwól skrajnej lewicy przejmować polskich uczelni! Podpisz petycję o odwołanie rektora Uniwersytetu Warszawskiego!

Fundacja Życie i Rodzina

źródło zdjęcia: commons.wikimedia.org/wiki/File:UW_brama_napis.JPG (CC 3.0)

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Podpisując się akceptują Państwo Regulamin CitizenGO i Politykę Prywatności oraz zgadzają się Państwo na otrzymywanie co jakiś czas emaili o naszych kampaniach. Mogą się się wypisać w każdym momencie.

Szanowni Państwo,

w związku z odwołaniem na UJ i UW spotkań z amerykańską działaczką pro-life, Rebeccą Kiessling, rektorzy obu uczelni wydali wspólne oświadczenie, w którym nazwali jej wykłady „działalnością jawnie lobbystyczną służącą zmianie ustawodawstwa” oraz „nieakceptowalną w murach uczelni propagandą”.

Jednocześnie, w Instytucie Stosowanych Nauk Społecznych UW prowadzone są Podyplomowe Studia nad Społeczną i Kulturową Tożsamością Płci „Gender Studies”. W programie studiów genderowych znajdują się m.in. wykłady Wandy Nowickiej – feministycznej aktywistki postulującej m.in. legalizację aborcji na życzenie. Ponadto, jak wskazał Sąd Rejonowy dla Warszawy-Mokotowa w wyroku z 12.09.2011 roku, a potwierdził później Sąd Apelacyjny, Federacja na rzecz Planowania Rodziny Wandy Nowickiej otrzymywała pieniądze od koncernów farmaceutycznych oraz zagranicznych organizacji. W programie zajęć znajdują się także nienaukowe określenia o politycznym zabarwieniu, jak nazywanie obrońców praw dzieci nienarodzonych „ruchem anti-choice” oraz „inicjatywami antykobiecymi”.

Działalność środowisk skrajnie feministycznych na UW skupionych m.in. wokół studiów Gender Studies bez wątpienia jest „działalnością jawnie lobbystyczną służącą zmianie ustawodawstwa” oraz „nieakceptowalną w murach uczelni propagandą”. Taki stan rzeczy jest akceptowany przez rektora UW – prof. Marcina Pałysa, który przyczynia się w ten sposób do promowania i finansowania przez uczelnię działalności stricte politycznej.

W związku z powyższym, domagam się odwołania prof. Marcina Pałysa ze stanowiska rektora Uniwersytetu Warszawskiego oraz zaprzestania wspierania przez uczelnię jawnie lobbystycznej działalności wykładowców Podyplomowych Studiów nad Społeczną i Kulturową Tożsamością Płci „Gender Studies”.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Domagamy się odwołania Rektora UW!

Podpisz tę petycję teraz!

5.216 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 10.000 podpisów.