Adresat/Adresaci petycji: Newsweek Polska

Lewacki tygodnik atakuje biskupa. Zaprotestuj!

29.892 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Lewacki tygodnik atakuje biskupa. Zaprotestuj!

W najnowszym wydaniu tygodnika Newsweek Polska ukazał się artykuł Aleksandry Pawlickiej o abp. Marku Jędraszewskim. Tekst nosi znamienny tytuł „PiSkup” i stanowi paszkwil na krakowskiego metropolitę.

Abp. Jędraszewski znalazł się w ogniu krytyki od początku swojej posługi w Krakowie. Zarzucano mu m.in. wierność nauczaniu Kościoła w kwestii aborcji i homoseksualizmu. Tym razem szczególnie szokuje fakt, że argumentem przeciwko biskupowi są wypowiedzi kilkunastu „anonimowych rozmówców”.

Nie bądź bierny! Zareaguj!

Fundacja Życie i Rodzina

---

Możesz zmienić tytuł maila, pod jakim wyślesz swoją petycję do redakcji "Newsweeka". Domyślny tytuł do "Adresat petycji: Newsweek Polska"

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Podpisując się akceptują Państwo Regulamin CitizenGO i Politykę Prywatności oraz zgadzają się Państwo na otrzymywanie co jakiś czas emaili o naszych kampaniach. Mogą się się wypisać w każdym momencie.

Adresat petycji: Newsweek Polska

Szanowni Państwo,

chcę wyrazić moje oburzenie faktem opublikowania w najnowszym wydaniu tygodnika Newsweek Polska artykułu „PiSkup” autorstwa Aleksandry Pawlickiej. Artykuł ten stanowi niemerytoryczny i nierzetelny atak na abp. Marka Jędraszewskiego – pasterza Kościoła katolickiego, który nie boi się zabierać głosu w ważnych kwestiach społecznych takich jak aborcja czy homoseksualizm.

Artykuł Aleksandry Pawlickiej trudno nazwać obiektywnym dziennikarstwem. Jest to raczej polityczna propaganda podparta głównie manipulacjami i wypowiedziami anonimowych rozmówców, w których faktyczne istnienie można powątpiewać. Tego typu publikacje są charakterystyczne dla brukowych tabloidów i nie powinny znajdować się w tygodnikach uznawanych za opiniotwórcze.

Żądam opublikowania na łamach Newsweek Polska sprostowania do artykułu Aleksandry Pawlickiej, a w następnych wydaniach zaniechania zamieszczania bezpodstawnych ataków na ludzi mówiących prawdę i trzymania się standardów etycznych obowiązujących dziennikarzy!

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Lewacki tygodnik atakuje biskupa. Zaprotestuj!

Podpisz tę petycję teraz!

29.892 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.