Petycja w sprawie odwołania wiceministra zdrowia Sławomira Neumanna

Minister zdrowia chce prześladować lekarzy! Domagamy się jego dymisji!

31.016 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Minister zdrowia chce prześladować lekarzy! Domagamy się jego dymisji!

Wypowiedź Sławomira Neumanna jest próbą zastraszenia lekarzy i położnych, którzy nie chcą brać udziału w zabijaniu dzieci przed narodzeniem, ani wykonywać innych, szkodliwych dla pacjentów procedur. Groźby Sławomira Neumanna rażąco naruszają przepis art. 53 ust. 1 Konstytucji, który wyraźnie stwierdza: Każdemu zapewnia się wolność wyznania i sumienia. Nic nie może usprawiedliwiać rażącego pogwałcenia przez wiceministra podstawowych praw obywatelskich zagwarantowanych w Konstytucji.

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Petycja w sprawie odwołania wiceministra zdrowia Sławomira Neumanna

Szanowny Panie Premierze,

Sławomir Neumann, wiceminister zdrowia, w wypowiedzi dla mediów, komentując Deklarację Wiary, podpisaną przez 3000 lekarzy, stwierdził: "A my będziemy wyciągać konsekwencje i jeśli komuś wiara nie pozwala być lekarzem, to nim nie będzie" (cytat za komunikatem PAP). Wypowiedź ta jest próbą zastraszenia lekarzy i położnych, którzy nie chcą brać udziału w zabijaniu dzieci przed narodzeniem, ani wykonywać innych, szkodliwych dla pacjentów procedur. Groźby Sławomira Neumanna rażąco naruszają przepis art. 53 ust. 1 Konstytucji, który wyraźnie stwierdza: Każdemu zapewnia się wolność wyznania i sumienia.

Domagam się natychmiastowej dymisji Sławomira Neumanna.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Minister zdrowia chce prześladować lekarzy! Domagamy się jego dymisji!

Podpisz tę petycję teraz!

31.016 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.