Apalujemy i prosimy o przeprowadzenie Aktu Intronizacji Pana Jezusa na Króla Polski w Poznaniu w kwietniu 2016 roku

Adresat/Adresaci petycji: Szanowny Panie Prezydencie - Szanowna Pani Premier - Posłowie i Senatorowie oraz Czcigodni Biskupi

2.874 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.

Chrzest jest początkiem drogi do Boga każdej osoby, a uwieńczeniem tej ziemskiej wędrówki jest przyjęcie Jego panowania jako Króla w życiu każdego człowieka, w życiu rodzin i w życiu całych społeczeństw.

W 2016 roku obchodzimy 1050. rocznicę Chrztu Polski. Zakończenie roku obchodów rocznicy 1050-lecia Chrztu Polski będzie miało miejsce 19 listopada 2016 roku w Krakowie-Łagiewnikach. Uroczystość ma być połączona z dziękczynieniem za Światowe Dni Młodzieży oraz z zakończeniem Roku Miłosierdzia. Właśnie na ten dzień planowana jest Intronizacja Pana Jezusa na Króla Polski.

Tymczasem przygotowywane na kwiecień bieżącego roku obchody 1050. rocznicy chrztu Polski mają zgromadzić 1200 wyśmienitych gości. Obecni mają być Prezydent Andrzej Duda, Rząd, Parlamentarzyści oraz przedstawiciele Kościoła Katolickiego. Okrągła rocznica chrztu Polski to uroczyste wydarzenie, w którym wspólnie będzie brała udział władza świecka i kościelna. Zostaną w ten sposób spełnione postawione przez Pana Jezusa kluczowe wymagania dotyczące Aktu Intronizacji.

Szanowny Panie Prezydencie, Szanowna Pani Premier, Posłowie i Senatorowie oraz Czcigodni Biskupi sytuacja międzynarodowa wokół Polski i wewnętrzna w kraju staje się z jednej strony niebezpieczna, a z drugiej bardzo skomplikowana. Czas spokoju praktycznie się skończył. Stoimy w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa jakim jest islamizacja Europy. Jednocześnie jesteśmy zagrożeni realizacją spisku mającego na celu obalenie w Polsce demokratycznie wybranego rządu. Biorąc pod uwagę zagrożenia międzynarodowe, uwarunkowania wewnętrzne, uciekający czas, sprzyjające okoliczności związane z uroczystością 1050. rocznicy chrztu Polski oraz obiecane przez Pana Jezusa łaski mające spłynąć na Polskę po dokonaniu Aktu Intronizacji apelujemy i prosimy złóżcie Akt Intronizacji w czasie kwietniowych uroczystości w Poznaniu, na to nadzwyczaj ważne wydarzenie czeka cała Polska.

Prosimy nie odkładajcie tego ważnego Aktu. Wykażcie się odpowiedzialnością za powierzony Wam przez Boga Kraj i Naród. Przeprowadźcie Intronizację Pana Jezusa na Króla Polski jak najszybciej przy pierwszej spełniającej wymagania Boga sposobnej chwili.

Adresy e-mail, na które kierowana jest petycja to: listy[at]prezydent.pl; kontakt[at]kprm.gov.pl; skep[at]episkopat.pl

źródło www.piens.pl

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
Podpisując się akceptują Państwo Regulamin CitizenGO i Politykę Prywatności oraz zgadzają się Państwo na otrzymywanie co jakiś czas emaili o naszych kampaniach. Mogą się się wypisać w każdym momencie.

Szanowny Panie Prezydencie, Szanowna Pani Premier, Posłowie i Senatorowie oraz Czcigodni Biskupi apelujemy do Was przeprowadźcie Intronizację Pana Jezusa na Króla Polski w kwietniu bieżącego roku w Poznaniu, w czasie uroczystości inaugurujących obchody 1050. rocznicy chrztu Polski.

Kwietniowe uroczystości planowane w Poznaniu mają zgromadzić 1200 wyśmienitych gości. Obecni mają być Prezydent Andrzej Duda, Rząd, Parlamentarzyści oraz przedstawiciele Kościoła Katolickiego. Okrągła rocznica chrztu Polski to uroczyste wydarzenie, w którym wspólnie będzie brała udział władza świecka i kościelna. Zostaną w ten sposób spełnione postawione przez Pana Jezusa kluczowe wymagania dotyczące Aktu Intronizacji. Prosimy złóżcie Akt Intronizacji w czasie kwietniowych uroczystości w Poznaniu, na to nadzwyczaj ważne wydarzenie czeka cała Polska.

Prosimy nie odkładajcie tego fundamentalnego Aktu. Wykażcie się odpowiedzialnością za powierzony Wam przez Boga Kraj i Naród. Przeprowadźcie Intronizację Pana Jezusa na Króla Polski jak najszybciej przy pierwszej spełniającej wymagania Boga uroczystości.

Podobny, tak pomyślny dla tego dzieła, splot okoliczność może się nigdy więcej w historii nie powtórzyć. Od chwili ogłoszenia orędzia, w którym Pan Jezus domagał się Intronizacji nigdy wcześniej nie mieliśmy tak sprzyjających warunków społecznych, politycznych i tak przychylnego Intronizacji Episkopatu Polski. Jednocześnie nigdy wcześniej CZAS aż tak bardzo nie przynaglał w tej sprawie. Z jednej strony stoimy w obliczu śmiertelnego niebezpieczeństwa jakim jest islamizacja Europy. Z drugiej strony jesteśmy zagrożeni realizacją spisku mającego na celu obalenie w Polsce demokratycznie wybranego rządu. Biorąc pod uwagę zagrożenia międzynarodowe, uwarunkowania wewnętrzne, uciekający czas, sprzyjające warunki związane z uroczystością 1050. rocznicy chrztu Polski oraz obiecane przez Pana Jezusa łaski mające spłynąć na Polskę po dokonaniu Aktu Intronizacji apelujemy i prosimy o przeprowadzenie Aktu Intronizacji Pana Jezusa na Króla Polski w Poznaniu w kwietniu 2016 roku.

Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Podpisz tę petycję teraz!

2.874 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 5.000 podpisów.