Adresat/Adresaci petycji: Empik

Świątecznych zakupów nie robię w Empiku - podpisz protest

49.736 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.

Świątecznych zakupów nie robię w Empiku - podpisz protest

Twarzami świątecznych spotów Empiku wybrano Adama Darskiego oraz Marię Czubaszek. Ten pierwszy jest wokalistą zespołu Behemoth, który może się pochwalić takimi utworami jak "Chrześcijanie dla lwów" a także wypowiedziami o uprawianiu grupowego seksu: “moralność przeciętnego Polaka nie udźwignie faktu, że dorośli ludzie mogą uprawiać seks w upojeniu alkoholowym? Rock'n'roll to zabawa.”.

Jego towarzyszka z kolei znana jest ze swojej wypowiedzi na temat tego, że dokonała w młodości dwóch aborcji. Zadanie śmierci dzieciom komentuje ona słowami "Boże, jak cudownie, że to zrobiłam."

Wyraźmy sprzeciw wobec promocji z wykorzystaniem antyautorytetów.

Zachowanie Empiku wobec krytyki, zmiany w nazwie kampanii, której spoty przed bojkotem były określane jako "świąteczne", a teraz już tylko jako "nowe", pokazują że zdanie tak dużej grupy konsumenckiej budzi ich poważny niepokój, a nie zadowolenie.

Dołącz do nas! Podpisz petycję, powiadom swoich znajomych!

+ List do:

Podpisz tę petycję teraz!

kod pocztowy
CitizenGo będzie chronić Twoją prywatność oraz informować Cię o tej oraz innych kampaniach.

Adresat/Adresaci petycji: Empik

Szanowni Państwo,

pragnę poinformować, że rezygnuję, wraz z rodziną, ze zrobienia tegorocznych świątecznych zakupów w sklepach sieci Empik.

Motywem mojej decyzji jest wykorzystanie w przedświątecznej kampanii reklamowej wizerunku pani Marii Czubaszek, określającej wykonanie dwóch aborcji słowami "Boże, jak to cudownie, że ja to zrobiłam." oraz p. Adama Darskiego ps. Nergal (dawniej Holocausto) znanego z takich utworów muzycznych jak "Chrześcijanie dla lwów" oraz wielu innych chamskich i wulgarnych wypowiedzi.

Jednocześnie proszę o usunięcie mojego internetowego konta klienckiego, gdyż do czasu zmiany polityki reklamowej potwierdzonej faktami, a nie absurdalnymi zapewnieniami, nie planuję korzystać z usług Empiku.
Z poważaniem,
[Imię i nazwisko]

Świątecznych zakupów nie robię w Empiku - podpisz protest

Podpisz tę petycję teraz!

49.736 osób podpisalo petycję. Pomóż nam osiągnąć cel 50.000 podpisów.