Misja Gabriela

Wszyscy mamy świadomość, jak ważna jest rola rodziny w budowaniu pełnowartościowego społeczeństwa.

Na ekrany polskich kin 17 marca weszła kolejna ekranizacja baśni "Piękna i Bestia". W rolach głównych zobaczymy Emmę Watson i Dana Stevensa. Jednak najwięcej kontrowersji wzbudza Gaston i Le Fou, ponieważ jeden z nich okazuje się być gejem! Gastona gra Luke Evans, który jest zadeklarowanym homoseksualistą!

Chcemy zahamować emigrację młodych ludzi i wesprzeć ich start w dorosłe życie. Chcemy przekonać rząd, że ułatwienia dla młodych przedsiębiorców to najlepszy sposób na zatrzymanie ich w Polsce. W Wielkiej Brytanii kwota wolna od podatku została podniesiona do równowartości około 50 tys. zł.

Po ostatniej wizycie w Watykanie, Prezydent RP oznajmił, że Papież Franciszek w trakcie rozmowy poprosił go o wsparcie rodzin w Polsce. Podkreślał, jak ważna jest rola rodziny i prosił, żeby władza zwracała szczególną uwagę na opiekę nad rodzinami.

Ostatnie dni pokazały, że dopalacze nadal sieją w Polsce spustoszenie. Zwłaszcza wśród młodych ludzi. Setki zatruć, przepełnione szpitale i katastrofalne skutki zdrowotne, a czasem ofiary śmiertelne! Oto jakie żniwo zbierają te narkotyki. Czas z tym skończyć raz na zawsze!
fot. źródło:  www.ckziu.zory.pl