Instytut Ordo Caritatis

Obrazek użytkownika Instytut Ordo Caritatis
Instytut Ordo Caritatis ​Instytut Ordo  Caritatis

28 maja 1977 roku powstał Polski Komitet Obrony Życia i Rodziny, który wkrótce - na życzenie księdza Prymasa Stefana Wyszyńskiego - zmienił nazwę na Polski Komitet Obrony Życia, Rodziny i Narodu. Pomysł powołania PKOŻRiN pojawił się wrześniu 1976 roku, zaraz po ogłoszeniu powstania Komitetu Obrony Robotników. Pod tekstem Oświadczenia podpisało się 11 osób.

Platforma Obywatelska zezwoliła na sprzedaż tego preparatu "dzień po" bez recepty, a więc bez żadnych ograniczeń. Działanie preparatu "ellaOne" może powodować skutki wczesnoporonne, przerywające życie dziecka w pierwszych dniach po jego poczęciu.

Wyrażamy głęboki sprzeciw wobec ustawy o selekcji dzieci poczętych in vitro, przyjętej głosami większości rządowej w Sejmie i Senacie.

Czy wiesz, kim jest Mary Wagner? 38-letnia katoliczka z Kanady, od wielu lat jest zaangażowana w ochronę życia dzieci nienarodzonych. Za swoje przekonania została aresztowana i od sierpnia 2012 przebywa w więzieniu w Kanadzie. Choć wydaje się niewiarygodne, by w Kanadzie skazywano na więzienie za katolickie przekonania, tak niestety się dzieje. Z jednej strony Kanada daje obywatelom „wolność” do zabijania dzieci nienarodzonych, z drugiej więzi tych, którzy pokojowymi środkami chcą odwieźć kobiety od aborcji.