Fundacja Życie i Rodzina

20 lutego w Lubartowie stanęła wystawa „Stop dewiacji”, przestrzegająca przed zagrożeniami związanymi z praktykowaniem homoseksualnego stylu życia. Bardzo szybko wystawa znalazła się pod atakiem ze strony środowisk prohomoseksualnych. Została zniszczona przez nieznanych sprawców, a władze miasta zaatakowano za wydanie zgody na informowanie mieszkańców Lubartowa o niewygodnej prawdzie nt.

Na przełomie lutego i marca Papieska Akademia Nauk i Papieska Akademia Nauk Społecznych organizują w Watykanie seminarium pt. „Biological Extinction” (ang. biologiczne wymarcie). Głównym tematem spotkania ma być problematyka ochrony środowiska naturalnego.

W 2014 roku europejskie organizacje społeczne walczące o poszanowanie praw osób z zespołem Downa przygotowały spot, będący apelem do kobiet, które dowiedziały się, że ich dziecko urodzi się z tą wadą genetyczną.

W środę 26 października niezidentyfikowany sprawca zniszczył pod jedną z krakowskich parafii wystawę „Stop dewiacji” ukazującą szkodliwe skutki aktywności homoseksualnej.

7 października na Placu Wolności w Radzyniu Podlaskim stanęła wystawa „Stop dewiacji”. Informuje ona o medycznych i społecznych niebezpieczeństwach płynących z homoseksualnego stylu życia.

23 września na kieleckim rynku stanęła wystawa „Stop dewiacji”. Wystawa informowała o medycznych i społecznych niebezpieczeństwach płynących z praktykowania homoseksualnego stylu życia. Już od pierwszego dnia wystawa znalazła się pod atakiem środowisk lewicowych, m.in. kieleckiego oddziału Gazety Wyborczej, świętokrzyskich działaczy partii Razem oraz Komitetu Obrony Demokracji.

30 sierpnia w Opocznie stanęła wystawa plenerowa "Stop dewiacji". Pokazywała prawdę o homoseksualizmie i ostrzegała przed zgubnymi skutkami jego praktykowania.

11 maja br. w trakcie posiedzenia Sejmu minister Mariusz Kamiński ujawnił, że w okresie rządów PO służby specjalne prowadziły działania operacyjne wobec środowisk obrońców życia. Ruch pro-life zawsze działał jawnie i legalnie, a zgłaszane przez niego postulaty dotyczyły poszanowania prawa do życia i praw rodziny.

Sprawa urodzenia żywego z aborcji w Szpitalu św. Rodziny w Warszawie porusza opinię publiczną, mobilizuje do działania także polityków. Media podają, że kontrolę przeprowadza także Ratusz m. st. Warszawy.