Zachráňme kresťanov v Iráne, ktorí sú bičovaní a väznení pre svoju vieru

Irán zastrašuje, zatýka, väzní a bičuje kresťanov

Zachráňme kresťanov v Iráne, ktorí sú bičovaní a väznení pre svoju vieru

36.013 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.

Zachráňme kresťanov v Iráne, ktorí sú bičovaní a väznení pre svoju vieru

Úrady v Teheráne stále viac zastrašujú, zatýkajú, väznia a trestajú bičovaním kresťanských konvertitov z islamu v Iráne.

Od začiatku roka iránska tajná služba urobila niekoľko razií v domoch kresťanov, mnohých zajala a krivo obvinila zo snahy o štátny prevrat a ďalších vykonštruovaných zločinov. Len za posledné dva mesiace boli vynesené dlhoročné tresty odňatia slobody dvanástim kresťanom.

Najviac informácii máme o prípade pastora Yousefa Nadarkhaniho a jeho priateľoch, nakoľko sme s ním v kontakte už od roku 2012. Vtedy bol za odpadlíctvo z islamu a evanjelizovanie moslima odsúdený na trest smrti. Po našej medzinárodnej kampani a ďalších diplomatických intervenciách bol Yousef prepustený.

Tento mesiac boli Yousef a jeho traja priatelia Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh a Saheb Fadaie odsúdení na 10 rokov väzenia. Pastor Yousef a pán Omidi dostali navyše aj ďalšie 2 roky krutého vyhnanstva. Všetci okrem Yousefa dostali aj trest 80 rán bičom, pretože pili počas prijímania na bohoslužbe víno. (To je podľa zákona sharia trestné, nakoľko sú to bývalí moslimovia, a tí majú pitie alkoholu zakázané.)

Sme zhrození z toho, že títo kresťania, ktorí sa nedopustili žiadneho zločinu, sú potrestaní za pokojné vyznávanie svojej viery.

Sme presvedčení, že vysoké tresty, ktoré sú založené na krivých obvineniach sú jednoznačne súčasťou intenzívnej kampane zameranej na zastrašovanie kresťanov.

Kriminalizácia kresťanskej komunity kvôli uplatňovaniu svojho práva na slobodu náboženského vyznania alebo viery je o to zarážajúcejšia, že sa to deje napriek tomu, že iránska ústava uznáva kresťanstvo.

Irán musí začať rešpektovať svoje vlastné zákony a medzinárodné záväzky a umožniť kresťanom a všetkým náboženským menšinám úplnú slobodu uctievania.

Žiadame preto, aby Iránska vláda rešpektovala náboženské presvedčenie svojich občanov, a aby prepustila týchto a všetkých ďalších kresťanov, ktorí sú odsúdení len pre svoju vieru a prestala prenasledovať kresťanov.

Túto petíciu adresujeme iránskemu ministrovi spravodlivosti a iránskym veľvyslancom pre SR a ČR so žiadosťou o doručenie iránskej vláde.

Podpísať petíciu teraz!

CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach.

Freedom to the sentenced Iranian Christians!

For the kind attention of

Minister of Justice of Iran, Hon. Mr. D. Mostafa Pourmohammadi,

Mr. Dr. Ebadollah MOLAEI, Ambassador of the Islamic Republic of Iran for Slovakia,

Mr. Ali Akbar Jowkar, Chargé d´Affaires e.p. of the Embassy of the Islamic Republic of Iran in Prague

Several Iranian citizens have been sentenced to 10 years in prison for their religious activities: Yousef Nadarkhani, Mohammadreza Omidi, Yasser Mossayebzadeh and Saheb Fadaie and many others.

Please consider the release of these Iranian citizens, whose imprisonment does not communicate to the world as a message of peace and tolerance.

We kindly ask Iran to respect the beliefs of its citizens and to free these Christians.

Yours faithfully,

S pozdravom,
[Vaše meno]

Podpísať petíciu teraz!

36.013 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 50.000 podpisov.