#PrayforBerlin

Kondolečná listina pre obete teroristického útoku v Berlíne

#PrayforBerlin

55.093 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.

#PrayforBerlin

Nákladné auto zhruba o 20.00 hodine vyšlo na chodník, kde vrazilo do davu ľudí na preplnených vianočných trhoch v centre Berlína. Po teroristickom útoku, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina ISIS v Berlíne zahynulo dvanásť obetí, ďalších 48 ľudí je zranených, mnohí vo vážnom stave ležia v nemocnici.

Berlínska polícia v skorých ranných hodinách potvrdila, že bezduché mužské telo, ktoré sa našlo v kabínke kamióna, patrí poľskému občanovi, ktorý bol zastrelený ešte pred útokom. Po útočníkovi polícia stále pátra.

Vyjadrite svoju sústrasť Berlínu a rodinám obetí.

Svoje kondolencie do Berlína zaslali aj mnohé osobnosti:

- „Svätého Otca Františka hlboko zarmútila správa o hrôzostrašnom násilnom čine spáchanom v Berlíne, pri ktorom – okrem značného počtu ranených – mnohí našli smrť. Jeho Svätosť sa pripája k zármutku rodinných príslušníkov vyjadrujúc im svoju sústrasť a ubezpečujúc ich o svojej blízkosti v bolesti. V modlitbe odovzdáva zosnulých do Božieho milosrdenstva prosiac ho tiež o uzdravenie zranených. Svätý Otec okrem toho ďakuje záchranným a bezpečnostným službám za ich činné úsilie. Pápež František sa pripája k všetkým ľuďom dobrej vôle, ktorí sa usilujú o to, aby vražedné šialenstvo terorizmu viac nenachádzalo miesto v našom svete. V tomto zmysle Jeho Svätosť prosí milosrdného Boha Otca o útechu, ochranu a posilňujúce požehnanie“.

- Prezident Andrej Kiska: "Chcel by som vyjadriť čo najúprimnejšiu sústrasť rodinám pozostalých po útoku v Nemecku...Musíme zvážiť, ako týchto psychicky vyšinutých jednotlivcov nachádzať. Musíme ich odsúdiť a musíme spraviť všetko pre to, aby sa takéto nešťastia neopakovali..."

- Budúci americký prezident Donald Trump odsúdil „desivý teroristický útok" kamiónom na vianočný trh v Berlíne a zodpovednosť pripísal extrémistom z takzvaného Islamského štátu (IS), ktorí podľa neho „neustále masakrujú kresťanov..., čo je súčasťou ich globálneho džihádu".

Podpísať petíciu teraz!

Add a personal message to the email
CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach.

Pray for Berlin / Modlime sa za Berlín

V tejto ťažkej situácii vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodinám a priateľom obetí teroristického útoku v Berlíne.

Zároveň sa pripájame k modlitbám za zomrelých a zranených, za ich príbuzných a drahých.

S pozdravom,
[Vaše meno]

Podpísať petíciu teraz!

55.093 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.