Otec Tom Uzhunnalil - salezián unesený v Jemene prosí o pomoc

Pomôžme k oslobodeniu saleziána, ktorý bol unesený v Jemene

52.045 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.

Pomôžme k oslobodeniu saleziána, ktorý bol unesený v Jemene

Presne pred rokom teroristi napojení na tzv. islamský štát zaútočili na dom Misionárok lásky Matky Terezy v Adene v Jemene. 16 ľudí pri útoku zahynulo, vrátane 4 sestier. Saleziánskeho kňaza otca Toma Uzhunnalil z Indie teroristi uniesli a doteraz nebol prepustený.

Žiadame preto predovšetkým indickú vládu, aby sa vyvinula všetko úsilie k tomu, aby bol otec Tom prepustený.

Minulý rok pred Veľkou nocou sa v médiách objavili správy, že otca Toma na Veľký piatok ukrižujú, ale táto správa nebola potvrdená. Naopak o pár mesiacov neskôr sa na internete objavilo video, kde otec Tom prosí o pomoc.

Spolubratia saleziáni z oblasti indického Bangaloru potvrdili, že podľa tváre aj hlasu je na videu naozaj don Uzhunnalil. Ako sa pre agentúru AsiaNews vyjadril apoštolský vikár pre južnú oblasť Arábie Mons. Paul Hinder, video zvýšilo nádej, že don Tom ešte žije: „Aj keď sa zdá, že hovorí pod nátlakom to, čo mu kážu únoscovia."

Tento víkend sa v indickom meste Kerala konali modlitby za jeho prepustenie a jeho saleziánski spolubratia sa vyjadrili, že fakt, že otec Tom stále nie je prepustený ich napĺňa veľkým zármutkom.

Prosím, pripojte sa k petícii za jeho oslobodenie, ktorá je adresovaná viacerým vplvyvným vládam tohto sveta a OSN.

Ďakujeme Vám za Váš podpis v tejto petičnej akcii, dúfame, že sa nám spoločne podarí zabrániť tomu, aby bola preliata ďalšia nevinná krv.

Súvisiace články:

Video posilnilo nádej, že don Uzhunnalil unesený v Jemene je ešte nažive

Salezián unesený z Jemenu sa objavil vo videu

Podpísať petíciu teraz!

CitizenGO bude chrániť vaše súkromie a bude vás priebežne informovať o tejto kampani a podobných iniciatívach.

Fr. Tom Uzhunnalil - Kidnapped Priest in Yemen - Needs Your Help Now!

For the Kind Attention of World Leaders, including:

• President of India, Mr. Pranab Mukherjee
  • Prime Minister of India, Mr. Narendra Modi
  • President of the United States of America, Mr. Donald Trump
  • King Salman of Saudi Arabia
  • United Nations High Commissioner for Human Rights, Mr, Zeid bin Ra'ad

A Catholic missionary priest from India, Fr. Tom Uzhunnalil, who was abducted from the Aden Care Home (Yemen) by ISIS terrorists last March, has been put on a Youtube video to plead for his life.

Following the release of the video on Christmas Day, the Apostolic Vicariate of Southern Arabia released a statement saying that the person speaking on the video, indeed, "bear[s] a close resemblance to Fr. Tom Uzhunnalil", but cautioned the viewers, saying that the date of, and circumstances surrounding, the video's creation are not known.

However, the Vicariate did offer a ray of hope, indicating that, because of different information in their possession, they believe Fr. Uzhunnalil to still be alive.

We, the undersigned, therefore, wish to offer prayers for Fr. Uzhunnalil's release, and ALSO acquaint, or reacquaint, you - the leaders of three of the most influential nations on Earth - with this ongoing situation.

Fr. Tom needs our collective help, and this is a case on which the governments of the United States, India and Saudi Arabia can collaborate, to save a life. We believe that Saudi Arabia, in particular, has enormous influence in the region, and that this influence could be well employed in this case of humanitarian need.

Please work together to open the necessary diplomatic (and, other) channels to secure Fr. Tom's safe return.

I am grateful for your help in this matter.

S pozdravom,
[Vaše meno]

Podpísať petíciu teraz!

52.045 ľudí už podpísalo. Pomôž nám dosiahnuť 100.000 podpisov.