Telefonát premiérovi Igorovi Matovičovi

Priatelia,

pred dvoma týždňami naša partnerská organizácia Fórum kresťanských inštitúcií v mene viac ako 20 000 signatárov a 60 neziskových organizácií zaslala premiérovi výzvu, kde sme ho žiadali o VOĽNÚ NEDEĽU aj po koronakríze.

Zatiaľ žiadna odpoveď. A to už tento týždeň, 3. júna sú na programe schôdze Národnej Rady SR na prerokovanie 2 opozičné návrhy zákonov o Voľnej nedeli.

Takú šancu na dosiahnutie voľnej nedele ako máme teraz, sme tu ešte nemali.

Za je väčšina obyvateľov, konzervatívcov aj liberálov (dokonca aj voličov SAS), voľnú nedeľu podporuje väčšina predavačiek a viaceré odbory a zväzy.

No členovia vlády v médiách svorne komunikujú, že voľná nedeľa je len dočasné opatrenie počas koronakrízy. Koaliční poslanci nepodali žiadny návh zákona na voľnú nedeľu po skončení krízy, iba tí opoziční a nie je jasné, či Koaličná rada dovolí svojim poslanom podporiť tento opozičný návrh na voľnú nedeľu.

Je to však naša jedinečná šanca a nesmieme ju premrhať!

Zavolajte, prosím, premiérovi, Igorovi Matovičovi, aby nám ponechal voľnú nedeľu, aj po koronakíze.

Telefonujte v čase od 8:00 do 15:00 na Úrad vlády, na číslo určené pre verejnosť: 02/209 25 274

Môžete použiť vlastné slová, alebo povedať napríklad toto:

Dobrý deň, som XY a chcel/a by som pána premiéra požiadať, aby nám jeho vláda ponechala voľnú nedeľu aj po koronakríze.

Môžete mu, prosím, odovzdať tento odkaz?

Ďakujem pekne. Dopočutia.

Po telefonáte nám napíšte (vpravo hore), či sa Vám podarilo dovolať sa a ako to dopadlo.

Ďakujeme!

Sign this petition now!