Petíció

Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

101,064 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.

Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

1983-ban vezették be a saría törvényeket Szudánban, és hoztak létre külön bíróságokat a nem muszlim vallásúak, többségében keresztények részére. Sokakat üldöztek, és ítéltek halálra azóta Jézus Krisztusba vetett hitük miatt.

A 30 évig fennálló Omar Hassan al-Bashir-rezsimet tavaly Abdalla Hamdok miniszterelnök kormánya váltotta, amely ígéretet tett rá, hogy a változások élére áll. Így Szudánban reményteli lépések indultak el.

A szudániak többsége örül a változásoknak, miközben a régi, fundamentalista rendszerekhez kötődő iszlamisták mindent megtesznek, hogy megakadályozzák azokat.

Fontos tehát, hogy nemzetközi szinten sürgessük a szudáni kormányt az alapvető jogok és szabadságok mielőbbi biztosítására.

Milyen jelentős változásokat szeretne megvalósítani az új szudáni kormány?

• Az iszlám mint államvallás megszüntetése.
  • Az iszlámot elhagyók halálbüntetésének eltörlése és a hitehagyás bűntettének büntetőtörvénykönyvből való törlése.
  • Szabad vallásgyakorlás biztosítása.
  • A gyermekházasság és a nőinemiszerv-csonkítás tiltása.
  • Területek biztosítása keresztény templomok felépítéséhez.

Az ország átmeneti tanácsa által hozott fontos és bátor intézkedéseket és célokat örömmel üdvözölték a katolikus, kopt és evangélikus püspökök. Az Egyesült Államok kormánya ezeket látva tavaly úgy döntött, hogy huszonöt év után eltávolítja szudánt a terrorista országok feketelistájáról.

Ennek ellenére komoly fenyegetést jelentenek a reformok véghezvitelére a radikális iszlamista csoportok. Ne hagyjuk, hogy megakadályozzák a meghirdetett célok megvalósítását!

Tegyünk ma egy lépést az üldözött keresztényekért, az elnyomott szudániakért! Sürgessük a szudáni kormányt ígéreteik mielőbbi megvalósítására!

Sign this petition now!

Please enter your postcode
Please select an option:

Abdel Fattah Abdelrahman Burhan, a szudáni Szuverenitás Tanács elnöke részére

Mi, e nemzetközi petíció aláírói, felszólítjuk a szudáni kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat, és biztosítsa azokat minden ember számára.

Támogatjuk mindazon kormányzati célokat és törekvéseket, amelyek az iszlám mint államvallás és a saría törvény megszüntetésére irányulnak. Támogatjuk és sürgetjük a hitehagyás bűntette miatti halálbüntetések leállítását, a hitehagyás büntetőjogi kategóriájának törlését, a keresztények szabad vallásgyakorlását, illetve a gyermekházasság és a nőinemiszerv-csonkítás betiltását.

[Your Name]

Sign this petition now!

101,064 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.