Petition to: Bulgarian EP Members

Моля, отхвърлете доклада "Луначек"!

548 people have signed. Help us reach 1,000 signatures.

Моля, отхвърлете доклада "Луначек"!

На 3 февруари, Европейският парламент ще гласува доклада от Улрике Луначек, австрийска евродепутатка и съпредседателка на групата за хомосексуални права в Европейския парламент. Той е озаглавен "Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност." Докладът е опит от страна на ЛГБТ активистите да получат специални права на равнище ЕС, които да бъдат приети и от страните-членки.

Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ активистите във всички области на обществената политика, в т.ч.: здравеопазването, образованието, заетостта, предоставянето на убежище, както и външните отношения.

Една от целите на гей-активистите с този доклад е държавите членки да бъдат принудени да приемат еднополовите „бракове” по заобиколен и подмолен начин (например като поискат автоматичното признаване и привеждане в действие на всички документи за гражданско състояние).

Държави-членки, където еднополовите „бракове” не се признават от законодателството на страната, ще им бъде възложено от ЕС да признаят „еднополовите бракове”, които са сключени в друга страна-членка.

Докладът ясно очертава ситуация, в която:

- Политически да се злоупотреби и да се принудят държавите членки да позволят „еднополови бракове за всички”.

- Еднополовите двойки във всички държави-членки да имат достъп до пълно осиновяване, оплождане ин витро, и сурогатно майчинство.

- Гарантиране на свободата на събиране и изразяване на гей активисти и употребата на формулировки като "реч на омразата" и "престъпление от омраза", за смълчаване служители на Евангелието, критици на хомосексуалността и ЛГБТ активизма.

По този начин, Европейският парламент иска от ЕС и неговите държави-членки да прилагат двойни стандарти: неограничена свобода на словото за гей общността, но ограничаване на свободата на словото за възможните критици.

Най-опасното е, че докладът не съдържа разпоредби за защита на правата на родителите да образоват и да защитят децата си от неподходящо хомосексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.

Нека бъдем активни и да настояваме с тази петиция нашите представители в Европейския парламент – българските евродепутати - да отхвърлят доклада "Луначек"

Асоциация Общество и Ценности

още по темата: http://www.sva.bg/32/post/2014/01/7.html

Пояснение: в полето ZIP - попълнете пощенския ви код.

This petition has been created by a citizen or association not affiliated with CitizenGO. CitizenGO is not responsible for its contents.

Sign this petition now!

Please select an option:
We process your information in according with our Privacy policy and Terms of use.By signing, you accept CitizenGO's Terms of Use and Privacy Policy and you agree to receive occasional emails about our campaigns. You can unsubscribe at any time.

Petition to: Bulgarian Members of European Parliament

Уважаеми Дами и Господа евродепутати,

На 3ти февруари, вие ще гласувате доклада на г-жа Луначек, съпредседател на групата за хомосексуални права в ЕП. Той представлява безсрамен опит от страна на ЛГБТ активистите да се подмени значението на основните човешки права.

Докладът злоупотребява с политиката за недискриминация, като дава специални привилегии за определени граждани, за сметка правата на останалите. Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ във всички области на обществената политика, вкл. приемането на еднополовите бракове сключени в друга страна-членка.

Докладът не съдържа разпоредби за защита правата на родителите да образоват и да предпазят децата си от неподходящо сексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.
 Най-учтиво Ви напомням, че:

• ЕС защитава фундаменталните права на всички граждани
  • Основните права са универсални и неделими, и следователно не могат и не трябва да бъдат определени според сексуалното поведение на индивида.
  • Законодателството на ЕС вече  съдържа специални разпоредби за недопускане на дискриминация, основана на сексуална ориентация.

Моля, да отхвърлите доклада «Луначек»

Sincerely,
[Your Name]

Sign this petition now!

548 people have signed. Help us reach 1,000 signatures.