Engedjék el Tafidát Olaszországba!

Ne legyen újabb áldozata az Egyesült Királyság kegyetlen rendszerének!

 

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

0200,000
  189,212
 
189,212 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

Számos család és gyermek vált az elmúlt években az Egyesült Királyság lelket nem ismerő jogi normáinak áldozatává. A szülők joga és kötelessége, hogy gyermekeik első számú védelmezői legyenek, és felelős döntéseket hozzanak az érdekükben. Az Egyesült Királyság törvényei viszont megtagadhatják a felelős szülőktől a gyermekük életéről való döntéshozatalt, átruházva azt a bíróságokra. Így sérülhet az élethez és a családi élethez való jog, a szülői jogok, illetve a gyermek joga az elérhető legmagasabb szintű egészségügyi ellátáshoz. A szülők küzdelme ellenére e rendszer áldozataként halt meg Charlie Gard, Alfie Evans és Isaiah Haastrup is. Pedig lettek volna intézmények, melyek befogadták volna őket. 

Az ötéves Tafida Raqeeb lehet a következő áldozata ennek az igazságtalan rendszernek. Tafida néhány hónapja került mély kómába egy agyvérzés után. Az őt kezelő kórház le akarja kapcsolni a kislányt a gépekről, és nem engedi meg a szülőknek, hogy másik intézménybe vigyék kezeltetni a gyermeket.

Tafida Raqeeb vidám és barátságos természetű gyermek volt. Szülei szerint mindenki szívét megérintette. A tragédia február 9-én következett be, amikor a hirtelen eszméletét vesztette és kórházba került egy megrepedt agyi arteriovenosus malformáció (AVM) miatt, mely vérzést, illetve légzés- és szívmegállást okozott.

A King's College Kórházban végzett agyműtét után az orvosok arról tájékoztatták a szülőket, hogy a kislány "agyhalott". Az agyi törzs tesztje mindkeközben azt mutatta , hogy Tafida agyműködése nem süllyedt az "agyhalál" minősítési szintjére, mivel ziháló mozgásokat hajtott végre. (Tudni kell, hogy az úgynevezett “agyhalál” sem jelenti feltétlen egy ember életének a végét. Az agyműködés egy bizonyos szintje alatt az orvosi szakma az utóbbi évtizedekben bevezetett “agyhalott” kifejezést használja a beteg gépekről való lekapcsolásának, vagy szervei felhasználásának igazolására. Morálisan nem lenne elfogadható az úgynevezett “agyhalál” esetében sem megakadályozni a szülőket a kislány másik intézménybe való szállításától.)

A család számos független idegsebészhez fordult, akik közül egyikük úgy diagnosztizálta Tafida állapotát, hogy mély kómában van. Ezt a korábbi orvosok nem ismerték fel. Egy másik neurológus Tafida megvizsgálása után arról értesítette a szülőket, hogy a kislány kezd kijönni a mély kómából. A felépüléshez pedig időre van szüksége, ami akár egy évig is eltarthat. Közben a kórház orvosai folyamatosan arról próbálták meggyőzni a családot, hogy kapcsolják le őt a gépekről, és kezdjék meg az életvégi ellátást, tehát a táplálék és a folyadék megvonását. A szülők ezt elutasították. A következő két hónapban Tafida családja javulás kis jeleire lett figyelmes. A kislány kinyitotta például a szemét, és megmozdította a végtagjait. Nyelni is tud, és a fájdalomra is reagál.

A gyermeket ezután átszállították a Royal Londond Kórházba, ahol megerősítették, hogy tracheostómiát (nyakon keresztül bevezetett csövet) kap. Elmondták, hogy lehetséges lehet számára a jövőben hazatérni, és otthon folytatni a felépülést. Bár a kislány a következő időszakban vissza-visszaesett, nem adta fel a harcot. Túlélte a kritikus időszakokat, melyek során halálát elkerülhetetlennek tartották az orvosok.

Néhány hete Tafida szüleit félórás megbeszélés alatt tájékoztatták az orvosok arról, hogy szándékukban áll intézkedéseket tenni kislány életének befejezésére, és amennyiben a szülők nem értenek egyet, bíróság elé viszik az ügyet. Az olasz genovai Gaslini Gyermekkórház két szakértője bejelentette, hogy hajlandók Tafidát kórházukban tovább kezelni. A Royal London Kórház viszont nem engedi el őt.

 

Az állam nem tulajdonosa gyermekeinknek. El kell engedniük Tafidát!

Csak azért, mert egy kórház nem akarja tovább kezelni a kislányt, nem jogosítja fel őket arra, hogy megakadályozzák, hogy más orvosok próbáljanak segíteni neki.

Írja alá a petíciót, kérjük együtt a Royal London Kórházat, hogy engedjék el Tafidát!

+ Letter to:

Sign this petition now!

 
Please enter your first name
Please enter your last name
Please enter your email
Please enter your country
Please enter your zip code
Please select an option:
We process your information in according with our Privacy policy and Terms of use.By signing, you accept CitizenGO's Terms of Use and Privacy Policy and you agree to receive occasional emails about our campaigns. You can unsubscribe at any time.

Engedjék el Tafidát! - Release Tafida Raqeeb

A Royal London Kórház/Barts Health Trust vezetősége részére

Tisztelt Vezetőség!

Tafida Raqeeb ügyében fordulunk Önökhöz.

A kiváló hírnévnek örvendő genovai Gaslini Gyermekkórház két szakértője nyilvánosságra hozta, hogy hajlandók Tafidát kezelni. Az olasz intézmény specialistái július 5-én megkeresték a Royal London Kórházat, és videókonferenciát is tartottak az orvosaival.

Az olasz Liguria régió elnöke (ebben a régióban található a genovai Gaslini Gyermekkórház) is felszólalt Tafida Olaszországba szállítása mellett, dicsérve a kórház orvosi kiválóságát és emberségességét.

Az agysérülést szenvedett kóma állapotában lévő betegeknek gyakran sok időt vesz igénybe, hogy kijöjjenek a komatikus állapotból, és felépüljenek. Tafida szülei esélyt szeretnének erre adni egy magasan kvalifikált intézményben, Olaszországban.

Ha nem is kívánják tovább kezelni a kislányt, kérjük, ne akadályozzák meg a szüleit, hogy további kezelést kérjenek és kapjanak számára egy kiváló hírnévnek örvendő intézménytől.

Kérjük, engedjék el a kislányt, hogy további kezeléseket kapjon Olaszországban!

Sincerely,
[Your Name]

Engedjék el Tafidát Olaszországba!

Sign this petition now!

0200,000
  189,212
 
189,212 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.