Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

Petíció

 

Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

0200,000
  102,216
 
102,216 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.

Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

1983-ban vezették be a saría törvényeket Szudánban, és hoztak létre külön bíróságokat a nem muszlim vallásúak, többségében keresztények részére. Sokakat üldöztek, és ítéltek halálra azóta Jézus Krisztusba vetett hitük miatt.

A 30 évig fennálló Omar Hassan al-Bashir-rezsimet tavaly Abdalla Hamdok miniszterelnök kormánya váltotta, amely ígéretet tett rá, hogy a változások élére áll. Így Szudánban reményteli lépések indultak el.

A szudániak többsége örül a változásoknak, miközben a régi, fundamentalista rendszerekhez kötődő iszlamisták mindent megtesznek, hogy megakadályozzák azokat.

Fontos tehát, hogy nemzetközi szinten sürgessük a szudáni kormányt az alapvető jogok és szabadságok mielőbbi biztosítására.

Milyen jelentős változásokat szeretne megvalósítani az új szudáni kormány?

  • Az iszlám mint államvallás megszüntetése.
  • Az iszlámot elhagyók halálbüntetésének eltörlése és a hitehagyás bűntettének büntetőtörvénykönyvből való törlése.
  • Szabad vallásgyakorlás biztosítása.
  • A gyermekházasság és a nőinemiszerv-csonkítás tiltása.
  • Területek biztosítása keresztény templomok felépítéséhez.

Az ország átmeneti tanácsa által hozott fontos és bátor intézkedéseket és célokat örömmel üdvözölték a katolikus, kopt és evangélikus püspökök. Az Egyesült Államok kormánya ezeket látva tavaly úgy döntött, hogy huszonöt év után eltávolítja szudánt a terrorista országok feketelistájáról.

Ennek ellenére komoly fenyegetést jelentenek a reformok véghezvitelére a radikális iszlamista csoportok. Ne hagyjuk, hogy megakadályozzák a meghirdetett célok megvalósítását!

Tegyünk ma egy lépést az üldözött keresztényekért, az elnyomott szudániakért! Sürgessük a szudáni kormányt ígéreteik mielőbbi megvalósítására!

+ Letter to:

Sign this petition now!

 
Please enter your email
Please enter your first name
Please enter your last name
Please enter your country
Please enter your zip code
Please select an option:

Abdel Fattah Abdelrahman Burhan, a szudáni Szuverenitás Tanács elnöke részére

Mi, e nemzetközi petíció aláírói, felszólítjuk a szudáni kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat, és biztosítsa azokat minden ember számára.

Támogatjuk mindazon kormányzati célokat és törekvéseket, amelyek az iszlám mint államvallás és a saría törvény megszüntetésére irányulnak. Támogatjuk és sürgetjük a hitehagyás bűntette miatti halálbüntetések leállítását, a hitehagyás büntetőjogi kategóriájának törlését, a keresztények szabad vallásgyakorlását, illetve a gyermekházasság és a nőinemiszerv-csonkítás betiltását.

[Your Name]

Támogatjuk Szudánt a szabadság útján

Sign this petition now!

0200,000
  102,216
 
102,216 people have signed. Help us reach 200,000 signatures.