Dosta! Do 80% ILGAinog godišnjeg proračuna financirano od EU komisije

ILGA Europe (a powerful LGBT propagandist) can receive upto 80% of its annual budget from the EU Commission...This must stop!

 

Dosta! Do 80% ILGAinog godišnjeg proračuna financirano od EU komisije

0100.000
  54.541
 
54.541 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 100.000 firmas

Dosta! Do 80% ILGAinog godišnjeg proračuna financirano od EU komisije

EU pravobranitelj mora preispitati i Europska komisija mora zaustaviti / smanjiti priljev sredstava prema organizaciji ILGA Europe

Međunarodna lezbijska, gej, biseksualna, trans i interseksualna udruga (skraćeno ILGA) je snažna krovna skupina za promicanje LGBT ideologije.

ILGA-Europe je "regija" ove udruge civilnog društva, koja, prema vlastitoj mrežnoj stranici [1], među ostalim čini sljedeće:

• "Vrši monitoring i utječe na donošenje propisa i politika EU" kojima se promovira LGBT ideologija.
• "Prati provedbu EU zakona na europskoj i nacionalnim razinama."

Samo da ponovimo, ILGA-Europe izjavljuje, na svojoj internetskoj stranici, da djeluje na vršenju utjecaja na zakonodavstvo EU. Običnim jezikom govoreći, to bi značilo da je ILGA-Europe lobistička organizacija za promociju LGBT ideologije.

Evo nekoliko nedavnih primjera kako ILGA-Europe djeluje:

•  ILGA-Europe trenutačno razvija potajnu strategiju protiv Europske građanske inicijative pod nazivom  "Mama, tata i djeca" (European Citizens' Initiative"Mum, Dad and Kids"), koja uključuje i nastojanja da se utječe na EU Komisiju o tom pitanju. [2]
•  Još nešto o ovoj inicijativi... jezovito, ali čini se da ILGA-Europe traži od svojih podružnica da prikupljaju informacije o europskim zagovornicima zaštite obitelji. [2]
•  ILGA-Europe trenutačno promiče projekt pod nazivom "Gej vs Bog", kojime se pokušava slomiti prigovore LGBT ideologiji / programu koji dolaze od strane vjernika tako da ih se okrene protiv načela njihove vjerske zajednice i njihovih predstavnika. [3]

Dakle, zašto je ovo neobično?

Zbog toga što ILGA-Europe dobiva ogromne količine sredstava koja dolaze izravno od Europske komisije, a time, posredno, od poreznih obveznika  iz EU.

Kako to može biti ispravno ili pravedno?

U mnogim svojim publikacijama, Europska komisija je u mukama kada treba izjaviti da DRŽAVE ČLANICE (a ne EU, odnosno Europska komisija) imaju ISKLJUČIVU NADLEŽNOST u mnogim područjima obiteljskog života, uključujući i mnoga područja koja se odnose na LGBT agendu. [4 ]

Ipak, u cilju promicanja LGBT agende, čini se da Europska komisija stalno traži  "zaobilazna" rješenja, odnosno načine kako zaobići vlastitu retoriku i pravila.

Bilo kojem objektivnom promatraču se, dakle, sredstva koja EU komisija dodjeljuje udruzi ILGA-Europe mogu učiniti kao jedno takvo "zaobilazno" rješenje.

Ali moć (ili, u ovom slučaju, novac i moć) nije u službi pravde. I to treba prestati.

Stoga, ova peticija sadrži  tri zahtjeva:

  1. Njome se traži od pučke pravobraniteljice pri EU, Emily O'Reilly, da istraži eventualne nepravilnosti u slučaju financiranja ILGA-Europe od strane EU komisije.
  2. 2.       Njome se prosljeđuje obavijest članovima Komisije o ovoj situaciji i od njih se traži da prestanu s financiranjem ILGA-Europe.
  3. 3.       Zatim,  njome se traži od Komisije da se smanji godišnji iznos sredstava koji se dodjeljuje bilo kojoj lobističkoj organizaciji, kao što je ILGA-Europe, s 80% njihovog predviđenog proračuna do najviše 10% njihovog predviđenog proračuna, i da ona budu iskorištena za isključivo ne-lobističke svrhe.

Razmotrimo sada dokaze.

U 2012. (prema najnovijim podacima koje imamo), proračun ILGA-Europe je bio nešto veći od 2M €, od čega su 948K €  primili od Europske komisije. [5] To znači da je oko 49,3% od ukupnog ILGA-Europe proračuna došao od EU komisije.

Dodatna sredstva, dobivena od nizozemske vlade i od Vlade SAD-a, sačinjavala su ukupna JAVNO primljena sredstva, u visini 71% od ukupnog ILGA-Europe proračuna za 2012. godinu.

Naravno, ILGA-Europe tvrdi da je "nevladina" organizacija. No, barem u 2012., ILGA-Europe je financirana više kao produžena ruka vlasti.

Mi smo u potrazi za ILGA-Europe financijskim izvješćima (uključujući izdvajanja sredstava) za 2013., 2014. i 2015. godinu, i prijedloga proračuna za ovu godinu. No, ako ovome uspijemo ući u trag, možemo očekivati da ćemo pronaći nešto slično 2012. godini.

Ovdje napominjemo da EU obrasci financiranja – tzv. "PROGRESIVNI" obrasci – od godine 2013., a danas pod nazivom "Program o pravima, jednakosti i građanstvu za razdoblje 2014.-2020." omogućavaju organizacijama koje apliciraju za dobivanje ovih sredstava, a koje Komisija FAVORIZIRA , da prime i do 80% svojih godišnjih prognoza proračuna od Komisije... što znači od poreznih obveznika u EU.

Razuman promatrač mogao bi zaključiti da se tako raskošno dodjeljivanje sredstava može tolerirati, pa čak i biti dobro, ako su organizacije koje ih primaju istinski dobrotvorne organizacije, a NE, kao u slučaju ILGA-Europe, lobističke organizacije, dio čijega djelokruga jest politički i pravno osporavanje sudske prakse država članica o pitanjima vezanim za obitelj.

Drugim riječima, u ovom slučaju čini se da Komisija koristi novac poreznih obveznika protiv njih.

To nije u redu, i to treba prestati.

Sredstva dobivena od poreznih obveznika ne smiju se koristiti za nametanje radikalnih programa javnosti i točka. Javnost ima pravo biti zaštićena od uplitanja Europske komisije u područja koja ostaju isključivo u nadležnosti država članica.

Molimo potpišite ovu peticiju kojom se traži od pravobraniteljice pri EU da zaštiti porezne obveznike zemalja u EU od zlostavljanja i da naloži Komisiji da se zaustavi financiranje ILGA-Europe.

Hvala Vam!

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

 
Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción :
¿Seguro/a? Esta petición y otras parecidas necesitan tu ayuda para poder ganar. Puedes darte de baja en cualquier momento.
Al firmar estás aceptando los términos de uso de CitizenGO y su política de privacidad, y aceptas recibir mensajes de email de vez en cuando sobre nuestras campañas. Puedes darte de baja en cualquier momento.

My SignIt

Dosta! Do 80% ILGAinog godišnjeg proračuna financirano od EU komisije

¡Firma esta petición ahora!

0100.000
  54.541
 
54.541 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 100.000 firmas