PORUČITE VLADI

4.875 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 5.000 firmas

Pomoć ženama, a ne pobačaj mojim novcima!

HDZ-ova vlada još nije odbacila radikalan SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju koji je već godinu dana u saborskoj proceduri i kojim se između ostalog želi:

• Prisiliti sve nas da plaćamo pobačaj na zahtjev
  • Kažnjavati sve bolnice koje ne rade pobačaje kaznom do 200.000 kn
  • Kažnjavati sve upravitelje bolnice koje ne rade pobačaje kaznom do 20.000 kn
  • Legalizirati sterilizaciju bez dobnog ograničenja
  • Omogućiti maloljetnim djevojčicama od 16 godina pobačaj bez znanja i pristanka roditelja
  • Omogućiti pobačaj za osobe lišene poslovne sposobnosti
  • Uvjetovati mlade liječnike prilikom zapošljavanja da odreknu prava na priziv savjesti;

Međutim da bi odbacila SDP-ov prijedlog zakona Vlada mora jasno argumentirati što nije dobro u SDP-ovom prijedlogu.
Umjesto toga Vlada je na svojim službenim stranicama objavila izjavu HDZ-ovog ministra zdravstva Vilija Beroša, kako je po pitanju zakona o pobačaju Ustavni sud "napravio sjajnu stvar i jasno definirao stvari"!

HDZ-ov ministar zdravstva smatra da je sjajna presuda Ustavnog suda koja je:

• usprkos jasnom mišljenju liječnika i stručnjaka, ustvrdila da Ustavni sud ne može jasno reći je li i od kada nerođeno dijete ‘ljudsko biće'
  • ustvrdila da Ustavni sud nije nadležan protumačiti Ustav čl. 21. st. 1. - "Svako ljudsko biće ima pravo na život"
  • rekla da u svakom slučaju do 10. tjedna trudnoće “pravo na privatnost” (iz čega su pokušali stvoriti ‘pravo na pobačaj’) nadilazi "pravo ljudskog bića na život"
  • pokušala u hrvatski pravni sustav uvesti “pravo” na pobačaj
  • dala zakonodavne upute kakav zakon zakonodavac mora donijeti (iako zakonodavstvo nije nadležnost Ustavnog suda, za razliku od gore spomenutog tumačenja Ustava)

No, ne čude (toliko) takvi stavovi Socijal-demokratske partije koja se svim silama trudi biti perjanica lijevo-liberalnih ideologija koliko je nevjerojatna GROMKA šutnja stranke - HDZ-a koja za sebe kaže da je demokršćanska.

Istraživanja su potvrdila da je:
- 75% žena napravilo pobačaj pod pritiskom okoline
- 60% tih žena je napravilo pobačaj "da bi usrećile druge ljude"

Umjesto da hrvatska Vlada pomogne trudnicama kojima je najpotrebnija podrška i pomoć, ona ih svojim odugovlačenjem gura u ruke SDP-a i njihovog anticivilizacijskog zakona o pobačaju!

Tražite od HDZ-ove vlade da odbije SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju i kvalitetno uredili pitanje zakona o prekidu trudnoće u Hrvatskoj.

Građani Republike Hrvatske zaslužuju zakon koji će štititi fizičko i psihičko zdravlje žene, pružati trudnicama i mladim majkama savjetovanje, pomoć i konkretnu alternativu pobačaju te koji će štiti temeljno ljudsko pravo medicinskih djelatnika na priziv na savjesti.

-------------------------

Više informacija:

SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju (izvor: sabor.hr)

HDZova vlada registrirala jeftini lijek za poticanje trudova, ali samo u abortivne svrhe (izvor: Bitno.net)

Presuda Ustavnog suda - Izdvojeno mišljenje suca Ustavnog suda, Miroslava Šumanovića (izvor: Dnevnik.hr)

Istraživanje o razlozima odluke za pobačaj (izvor: The Journal of the American Physicians and Surgeons)

+ Petición a:

¡Firma esta petición ahora!

Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu e-mail
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
Procesamos tus datos personales de acuerdo con nuestras Política de privacidad y Normas de uso.Al firmar estás aceptando los términos de uso de CitizenGO y su política de privacidad, y aceptas recibir mensajes de email de vez en cuando sobre nuestras campañas. Puedes darte de baja en cualquier momento.

Poštovani,

neugodno sam iznenađen/a izjavom ministra zdravstva Vilija Beroša, koju je vaša Vlada službeno objavila kako je po pitanju Zakona o prekidu trudnoće Ustavni sud “napravio sjajnu stvar i jasno definirao stvari”.

Ovom odlukom, (uz izdvojeno mišljenje suca Šumanovića koji je objasnio proturječja ove odluke), Ustavni sud je:

•   Usprkos jasnom mišljenju liječnika i stručnjaka, ustvrdio kako ne mogu jasno reći je li i od kada nerođeno dijete ‘ljudsko biće'
  •   Ustvrdilo je da nije nadležan protumačiti Ustav čl. 21. st. 1. - "Svako ljudsko biće ima pravo na život"
  •   Dao mišljenje da u svakom slučaju do 10. tjedna trudnoće “pravo na privatnost” (iz čega su, suprotno europskoj pravnoj stečevini, pokušali stvoriti ‘pravo na pobačaj’) nadilazi "pravo ljudskog bića na život"
  •   Pokušao u hrvatski pravni sustav uvesti “pravo” na pobačaj
  •   Dao zakonodavne upute kakav zakon zakonodavac mora donijeti (iako zakonodavstvo nije nadležnost Ustavnog suda, za razliku od gore spomenutog tumačenja Ustava)

Istovremeno u saborskoj proceduri se već godinu dana nalazi radikalni SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju kojim se između ostalog želi:

• Prisiliti sve nas da plaćamo pobačaj na zahtjev
  • Kažnjavati sve bolnice koje ne rade pobačaje kaznom do 200.000 kn
  • Kažnjavati sve upravitelje bolnice koje ne rade pobačaje kaznom do 20.000 kn
  • Legalizirati sterilizaciju bez dobnog ograničenja
  • Omogućiti pobačaj za osobe lišene poslovne sposobnosti

Ne čude (toliko) takvi stavovi Socijal-demokratske partije koja se svim silama trudi biti perjanica lijevo-liberalnih ideologija koliko je nevjerojatna vaša gromka šutnja dok se istovremeno nazivate demokršćanskom strankom!

Koji od navedenih prijedloga ovakvog anticivilizacijskog zakona Vlada nije mogla do sada argumentirano odbaciti?

Istraživanja su potvrdila da je:
- 75% žena napravilo pobačaj pod pritiskom okoline
- 60% tih žena je napravilo pobačaj "da bi usrećile druge ljude"

Zato tražim od vas da hitno odbijete SDP-ov prijedlog zakona o pobačaju i kvalitetno uredite pitanje zakona o prekidu trudnoće u Hrvatskoj.

Preuzmite odgovornost pred građanima Republike Hrvatske koji su vas izabrali za svoje predstavnike u Saboru i zahvaljujući kojima ste danas na vlasti!

[Tu nombre]

Pomoć ženama, a ne pobačaj mojim novcima!

¡Firma esta petición ahora!

4.875 Personas han firmado. Ayúdanos a llegar a 5.000 firmas