Pomoc w aborcji to przestępstwo

Petycja do Prokuratora Gnerealnego

Pomoc w aborcji to przestępstwo

10.721 firmado. Vamos a lograr 20.000!

37 tydzień ciąży jest przełomowy. Od tego czasu dziecko jest w pełni zdolne do samodzielnego życia poza łonem matki, a ciążę uważa się za donoszoną.

Między matką a dzieckiem istnieje już tzw. komunikacja prenatalna, to znaczy potrafi ono przekazać swojej mamie jak się czuje, a ona jest w stanie bez problemu rozpoznać jego stan, to czy jest zaniepokojone, czy też zrelaksowane.

37 tygodniowe dziecko jest takim samym człowiekiem jak Państwo i ja tylko mniejszym.

Pomocą w aborcji takiego dziecka chwalą się aborcjonistki z organizacji Aborcyjny Dream Team, dodając, że po aborcji można je „zutylizować razem z innymi odpadami medycznymi”.

Artykuł 152 kodeksu karnego przewiduje za pomoc w aborcji do 3 lat więzienia.

Ile jeszcze takich przypadków musi się zdarzyć żeby w Polsce pomocnictwo w aborcji przestało być praktycznie bezkarne.

Bardzo prosimy o podpis pod petycją do Prokuratora Generalnego Zbigniewa Ziobry o ściganie osób pomagających w aborcji.

Organizacja, która chwali się pomocą w zabiciu 37 tygodniowego dziecka ma także na sumieniu umożliwienie aborcji tysiącom innych kobiet.

Większości dostarcza tabletki do dokonania aborcji farmakologicznej we własnym domu. Pozostałym oferuje wyjazdy do zagranicznych klinik aborcyjnych w Niemczech, Holandii, Anglii oraz Czechach i na Słowacji.

Aktywistki tej organizacji uważają, że aborcja powinna być dostępna na żądanie do dnia porodu bez konieczności podawania jakiejkolwiek przyczyny.

Prowadzą działalność na terenie Polski polegającą na pomaganiu w aborcji każdego dnia i publicznie się tym chlubią.

Nie wiemy co i czy cokolwiek w takiej sytuacji robią polskie organy ścigania, ale uważamy, że ich dotychczasowa bezczynność rozzuchwala i zobojętnia na dokonujące się zło.
Złem jest bowiem pozbawienie życia 37 tygodniowego dziecka w łonie matki, czy też poza nim.

W 37 tygodniu ciąży de facto nie przeprowadza się już aborcji, ale indukuje poród i uśmierca dziecko już po porodzie. Aborcyjne aktywistki traktują zaś zwłoki takiego dziecka jak każdy inny odpad medyczny.

Sprowadzenie takiego małego człowieka do roli odpadu pozwala dokonywać aborcji na szeroką skalę i uczynić z niej prawo człowieka, czyli prawo do pozbywania się tego rodzaju „odpadów”.
Można też wtedy domagać się, żeby działo się to za publiczne pieniądze i w ramach publicznej opieki zdrowotnej.

Nawet jeśli tak późna aborcja dotyczyła tym razem dziecka z poważnymi wadami genetycznymi, to nie zmienia faktu, że mieliśmy do czynienia z człowiekiem tyle że chorym i słabszym niż inni.

Dla feministycznych aktywistek czułość i troska jest oczywiście należna dziś wszystkim gatunkom i istotom, z wyjątkiem jednej: małego, nienarodzonego człowieka.
Tego bowiem matka ma prawo potraktować ze wszelkim okrucieństwem aborcji jakie jesteśmy sobie w w stanie wyobrazić. Zaś każda osoba, która jej w tym dopomoże pozostaje w Polsce, wbrew obowiązującemu prawu, bezkarna. Każda natomiast, która by śmiała w tym przeszkodzić ogranicza prawa człowieka i jest twórcą „piekła kobiet”.

Bardzo prosimy o podpis pod apelem do Prokuratora Generalnego i Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ziobry o egzekwowanie obowiązującego w Polsce prawa wobec sprawczyń, które pomagają kobietom w dokonywaniu aborcji.

10.721 firmado. Vamos a lograr 20.000!

Completa tu firma

¡Firma esta petición ahora!

Introduce tu e-mail
Introduce tu nombre
Introduce tus apellidos
Introduce tu país
Introduce tu código postal
Por favor seleccione una opción:
We process your information in accordance with our Privacy Policy and Terms of Service

Pomaganie w aborcji nie może być bezkarne

Szanowny Panie Ministrze,

wzywam Pana, by stojąc na gruncie polskiego prawa, bronił Pan najmniejszych i najbardziej bezbronnych spośród nas podejmując ściganie osób i organizacji, które pomagają w dokonywaniu aborcji.

Nie mogę zrozumieć dlaczego popełnianie tego rodzaju przestępstw nie spotyka się w naszym kraju z adekwatnymi krokami organów ścigania i wymiaru sprawiedliwości.

Skala tego rodzaju przestępstw i ich publiczny charakter domaga się skutecznego działania i liczę, że takie właśnie Pan i nadzorowana przez Pana prokuratura niezwłocznie podejmie.

[Tu nombre]

Pomaganie w aborcji nie może być bezkarne