CitizenGO

Imagen de CitizenGO
CitizenGO

We are winning the fight against Disney - it is now time they learn their lesson for good!

Il Consiglio dell'UE - l'istituzione europea che definisce la direzione politica generale e le priorità dell'Unione europea - ha proposto una direttiva sulla violenza di genere.

Rada EÚ - európska inštitúcia, ktorá určuje všeobecné politické smerovanie a priority Európskej únie, navrhla smernicu o gendrovo podmienenom násilí.

Buffer zones are incompatible with human rights.

Pro-life vigils outside abortion centres are an emotive issue. Nobody wants women to experience harassment.

Vijeće EU - europska institucija koja definira opći politički smjer i prioritete Europske unije, predložila je direktivu o rodno uvjetovanom nasilju.

Der Europäische Rat - die europäische Institution, die die allgemeine politische Richtung und die Prioritäten der Europäischen Union festlegt - hat eine Richtlinie über genderspezifische Gewalt vorgeschlagen.

Rada Europejska - instytucja UE, która określa ogólny kierunek polityczny i unijne priorytety - zaproponowała dyrektywę w sprawie przemocy uwarunkowanej płcią kulturową.

Le 9 décembre, le Conseil européen, l’un des deux organes décisionnels centraux de l’Europe, veut introduire une directive visant à prévenir la violence fondée sur le sexe. La proposition ne vise pas à protéger les filles et femmes, ce dont tout le monde convient. C’est bien plus dangereux et pervers.

Quello che è successo ieri fuori e dentro il Parlamento europeo è quanto di più scandaloso e intollerabile possa accadere nel cuore della rappresentanza europea!

The EU Council - the European institution that defines the general political direction and priorities of the European Union has proposed a directive on gender-based violence.

Podporujem petíciu za odvolanie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nom. Oľano).

Viac informácií:

Chłopcy i młodzi mężczyźni są od lat w przestrzeni medialnej w Polsce stygmatyzowani etykietami „toksycznej męskości”, obwiniani za skutki „męskich przywilejów” i czerpanie korzyści płynących z „patriarchatu”.

As a result of the mandatory vaccination policy for care home workers that came into effect in November 2021, an estimated 40,000 care home workers lost their jobs.

Stop Victorian Government Sponsoring Commercial Sport

Encore un nouveau scandale qui veut éloigner l’église du centre du village et faire disparaître le catholicisme en France.

On apprend ce jour dans la presse que la cathédrale d’Angoulême a réduit depuis un mois la fréquence de sonnerie de ses cloches, après seulement quelques plaintes de riverains habitant à proximité de l’édifice.

37 tydzień ciąży jest przełomowy. Od tego czasu dziecko jest w pełni zdolne do samodzielnego życia poza łonem matki, a ciążę uważa się za donoszoną.

Między matką a dzieckiem istnieje już tzw. komunikacja prenatalna, to znaczy potrafi ono przekazać swojej mamie jak się czuje, a ona jest w stanie bez problemu rozpoznać jego stan, to czy jest zaniepokojone, czy też zrelaksowane.